לראשונה בעיר: 5 מקומות שהביאו החודש משהו חדש לחלוטין לתל אביב

בזמנים קשים צריכים להמציא הרבה דברים מחדש, ואין ספק שהמסעדות והברים האלו שנפתחו במהלך החודש האחרון מביאים משהו חדש לחלוטין לתל אביב - בר שכולו מאצ'ה, עולם של צדפות, מסעדה להטב"קית ועוד חידושים לתחומי הקולינריה הנאבקים של תל אביב
אתגרי התקופה האחרונה דחקו את כולנו לקצה, ותחום הקולינריה שנפגע קשות מהשלכות המלחמה (והמשבר הכלכלי, ומשבר הקורונה, אבל עדיין מי זוכר אותם?). וישראלים, כמו שאתם כבר יודעים, יודעים להיות יצירתיים במיוחד כשאנחנו עם הגב לקיר. כך מצאנו את עצמו בלא פחות מחמישה מסעדות וברים עם קונספט חדש לגמרי בעיר, כזה שעוד לא הכרנו. אלו חמשת המקומות שיגרמו לכם להגיד "מה, איך עוד לא היה כזה בתל אביב?".
>> חיכינו ללגום: הקפה הנפלא של אדא חנינא סוף סוף נחת בפלורנטין
בר מאצ'ה | מתרכזים בירוק
כן, זה היה רק עניין של זמן עד ששגעון המאצ'ה יגלוש מבתי הקפה הרגילים וימצא לעצמו בית קבוע, גם אם קטן ואינטימי. נו טוב, זה לא שהדירה הראשונה שלכם בתל אביב היתה גדולה יותר. בר המאצ'ה הוקם בשיתוף MIXַ&MATCHA, ומעבר למשקה עצמו שם מאצ'ה פחות או יותר בכל מה ניתן – בעוגיות, במאפין, במילקשייק תות ואפילו – ואנחנו לא צוחקים – מעורבב לתוך הצבע שמכסה את חזית הבר. ככה זה כשממש אוהבים מאצ'ה.
לפרטים נוספים
פופ אפ סטודיו גורשה | אפרו-פיוז'ן פיין דיינינג
אחרי שטחנתם סושי ופאד תאי, תנו צ'אנס לקיטפו ואוצ'ולוני: כשנתיים אחרי שכיכב ב"המסעדה הבאה", השף אלעזר טמנו מקהילת יוצאי אתיופיה מגיש בישול אפריקאי עילי כמו שמעולם לא טעמתם. ברור, יש מסעדות שמוקדשות לאוכל אתיופי בעיר, אפילו כמה מצוינות, אבל הן נוטות להביא את האוכל האפריקאי שהכירו מהבית, בעוד שטמנו, בתור האמן שהוא (באמת, אל תפספסו את האינסטגרם שלו), לוקח את המזון המיוחד הזה ומערבב אותו עם טכניקות בישול עילי שמותחות את גבולותיו. זה בדיוק מסוג הדברים שאנחנו אוהבים, ומסעדת הפופ-אפ הזו היא אחת המרגשות בתחום.
לפרטים נוספים
Little pony cafe | בית קפה לילדים
רוצים גם אתם לעזור לילדכם להשתתף בכיף של המשחק הקפיטליסטי? ברור! לכן תיקחו אותם לבית קפה זמני שהוקם במיוחד עבורם בדיזנגוף סנטר, וכולו מוקדש לדמויות "מיי ליטל פוני". אם זה לא מספיק קפיטליסטי עבורכם, אולי תקנו להם את אחד מהקינוחים הפשוט מופרעים במראם (ותודה לאינסטגרם) שיהיו מפוצצים בסוכר, צמר גפן מתוק, דונאטס, ספרינקלס, ואיך לא, גם מילקשייקים מנצנצים. מעולם לא היה כזה, ואולי טוב שזה רק פופ-אפ, מתוך תקווה שלעולם לא יהיה כזה שוב כי כל ההורים פשוט יהיו מרוששים, ואז המשחק הקפיטליסטי פחות כיף.
לפרטים נוספים
אויסטר בר | שולקים בגדול
המלחמה באמת שינתה לאנשים את הקופסה, כי אחרת אין לנו דרך להסביר את התופעה המסתמנת הבאה – שובם של האויסטרים. אויסטר קלאב החדש בנחלת בנימין הוא הבייבי של רוסלאן אוסוב ("נואמה"), שרוצה להכניס פה קצת מוד אירופאי לקיץ התל אביבי. שאלת המחירים כמובן עומדת במוקד, וכמובן שאוסוב עושה מאמצים לאזן את העלות לתועלת, ונראה שיש לנו ניסיון להרים פה משהו באמת חדש כדי לשנות קצת את תרבות הבילוי.
לפרטים נוספים
גילה וננסי | המסעדה הלהטב"קית ביותר בישראל
עד שיגיע ה-1.8 והמסעדה החדשה הזו תפתח את שעריה במלון Play, אתם תשמעו עליה בעיקר בתור המסעדה הבאה של אייל שני. גם אנחנו קראנו לה ככה, אך ככל שהפרטים מתחילים להתברר, כך מובן יותר שמדובר באמת בפריצת דרך – המסעדה הלהטב"קית ביותר בישראל. נכון, יש שם אוכל של אייל שני בגרסה מותאמת למסעדת מלון, אבל השותפות עם ליין מסיבות הגייז Pag לא מתבטאת רק בסמליות, אלא גם בצוות המקום, בשם, בקונספט, באווירה ובאמצעי בידור שונים שאנחנו עוד לא יכולים לפרט. וכן, היו מסעדות שזוהו עם הקהילה בעבר (ובוודאות ברים), אבל כזה דבר עוד לא ראיתם, מבטיחים שעוד תשמעו עליהם הרבה.
לפרטים נוספים