6 מסעדות הפועלים הכי שוות בתל אביב

בטח גם לכם מתחשק אוכל טרי וטעים של בית כלשהו (עדיף לא שלכם). אז הנה, בבקשה

עזורה. צילום: אנטולי מיכאלו
עזורה. צילום: אנטולי מיכאלו
26 במאי 2019

חנן מרגילן

זו לא הפעם הראשונה ובטח לא האחרונה שחנן מרגילן מככבת ברשימה כזאת. במסעדה תמצאו מנות הטעימות, משביעות וזולות, ואווירה של בית שאין לה תחרות. נתחיל מהמרק דושפרה האגדי עם כיסוני הבשר (35 ש"ח), משם נמשיך לשיפודי הקבב עם נגיעת החומץ (25 ש"ח לשיפוד) לצד סלט מרענן ( 20 ש"ח קטן, 25 ש"ח גדול) ואיך אפשר בלי איזה מנטי עם בשר כבש עסיסי קצוץ ביד (7 ש"ח). סוס מנצח לא מחליפים.
חנן מרגילן

עזורה

מסעדת תבשילי הפתיליה הירושלמית משוק מחנה יהודה שעשתה עליה לתל אביב והצליחה לשמור על האיכות המקורית. מהחומוס והקובות ועד לתבשילי ירקות עם בשר המלאים בטעם. מדי יום האוכל מוכן טרי, מהשעות המוקדמות של הבוקר עד שהסיר מתרוקן. אמנם לא כל המנות זולות אך ללא ספק שוות כל שקל. תנסו את עזורה – חציל טורקי ממולא בשר בקר, צנוברים וקינמון (60 ש"ח) ואת הקובה חמו עם גרגירי החומוס (55 ש"ח). למעלה מ-70 שנות מוניטין ואזכור בשיר של יוסי בנאי לא באים ברגל.
עזורה 

חומוס יום טוב

המקום לא זכה עד כה להמון תשבוחות וזוהי בדיוק ההזדמנות. המיקום לא רחוק מעזריאלי והאוכל ביתי, פשוט, טעים ובמחירים נוחים מאוד. על אף השם, חומוס הוא לא גולת הכותרת כאן. המנות המצטיינות הן קובה במיה (46 ש"ח), קציצות עוף בקארי או ירקות בקארי לצמחוניים שביננו (44,46 ש"ח), קציצות בקר מצוואר בקר טחון (44 ש"ח), וגם החומוס המספק (27 ש"ח). תוכלו לקחת כאן תבשיל עם תוספת/ סלט ושתייה במחיר העיקרית. כל צהריים המקום מלא ובצדק.
כתובת: נחלת יצחק 18, תל אביב.

האחים בועז

מה צריך יותר ממרק בשר תימני בעל ריח אלוהי, עם חילבה, סחוג ולחם/לחוח בצד? לאוהבי חלקי הפנים יש פה גם מרק ריאות (49 ש"ח) וגם חומוס טעים (28 ש"ח). אם אתם לא ממטיבי הלסת, קחו את מרק הבשר (49 ש"ח). מדובר בתענוג צרוף ששווה את הנסיעה לשוק התקווה, על אף המחירים הלא זולים. לא סתם המוסד הקולינרי הזה קיים יותר מ-50 שנה.
כתובת: האצ"ל 47, תל אביב.

מסעדת האחים בועז. צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדת האחים בועז. צילום: אנטולי מיכאלו

מוטפאק

בשכונת שפירא נמצאת שווארמה דונר טורקית אורגינל עם מתכון של 30 שנה, שמספקת ביס טעים ובלתי נשכח של איסקנדר (55 ש"ח), כלומר שווארמה מנתחי כבש עסיסיים עם חמאה מומסת, רוטב עגבניות חמים, ירקות מהגריל, יוגורט צונן ולחם שנספג בכל הטעמים האלו. אם זה לא מספיק, יש כאן גם בורקסים טורקיים מוכנים במקום עם ביצה ורסק (20 ש"ח), לחמג'ון טרי עם בשר כבש וירקות שמגיע עם בצל וסלט (20 ש"ח). המנות כאן נדיבות וממלאות ביותר וכמובן טעימות בצורה לא רגילה.
מוטפאק

שמעיה

ברחוב ויטל נמצא מקום קטן ואינטימי המגיש מנות ביתיות מדי יום ותבשילים שמתבשלים באיטיות עד שהאוכל נגמר. שמעיה נפתח לפני כ-20 שנה ומדי צהריים פוקד אותו קהל לקוחות נאמן. תוכלו לאכול מגוון ממולאים (בשריים או צמחוניים), קציצות, סלטים ומפרום. המנות עשירות, מגוונות וגדולות. מומלץ לקחת את עלי המנגולד הממולאים או את הסלק הממולא (42 ש"ח) שמגיעים עם תוספת לבחירה, ירקות מבושלים, קטניות ואיך לא טחינה מלמעלה. טעים, משביע, משתלם, עם הרבה אופציות לצמחונים.
כתובת: ויטל 2, תל אביב.