מעושן היטב: המנות הכי טובות בתל אביב בשביל רגעי המאנצ'יז הקשים

טרפת השום. שום דבר (צילום איל קרן)
טרפת השום. שום דבר (צילום איל קרן)

אתם שומעים את הרחש המוזר הזה? זו הבטן שלכם מקרקרת אחרי סשן עישון לא מבוטל, שעושה לכם חשק למלא אותה במאכלים מופרעים, סליזיים ומפוצצים. איזה קטע אחשלי, בדיוק הכנו רשימה של מלא אוכל שמדהים למאנצ'יז, לא משנה מאיזה סיבה

5 באוקטובר 2023

1. סופר מאנצ' ופטריות מוגזמות | שום דבר

בפרוץ הקורונה העיר התמלאה ביוזמות קולינריות פרטיות, חלקן הנפצות ואחרות מוצדקות כי בכל זאת נתקענו בבית והרעב כבד. "שום דבר – לחם שום מחתרתי" חוזר לזירה עם המנה שעשתה לנו את זה בזמן המגפה ועושה זאת גם כיום בשעות של סוטול כבד – "סופר מאנץ'", לחם קלוי פריך משוח ברוטב מחמאה צרפתית, שמן זית ישראלי, תועפות שום ועוד רכיבים סודיים, בתוספת טופינגז (עגבניות מגי, בצל סגול, צ'ילי ועוד) עם מוצרלה מבעבעת מעל, אמאל'ה ואבאל'ה של המאנצ'יז. בשבוע הבא יתווספו לתפריט פטריות הקסם – שמפניון ענקיות בתנור במילוי פסטו הום מייד, צנוברים ומוצרלה. לוקץ' כבר טעם, עכשיו תורכם. 50 ש"ח למנה, איסוף מבוגרשוב ובמשלוח.
להזמנות 054-7856695 (ווטסאפ בלבד) ובאינסטגרם

עוד מהקורונה התגעגענו. שום דבר (צילום איל קרן)
עוד מהקורונה התגעגענו. שום דבר (צילום איל קרן)

2. פרייד צ'יקן | אהרוני'ס

עם כל הכבוד לבאקט של KFC, ויש כבוד – העוף המטוגן של אהרוני נמצא הרחק קדימה במרוץ אל המאנצ'יז. כל המנות בדוכן ניחנו באפקט הקריספי שיושב בול על בלוטות ההיי, אבל העוף המטוגן עולה על כולן: נתחי עוף עסיסיים במעטפת פריכה שמניבה את צליל הקחחחח הנכון, בזיגוג חמאה ודבש דביק ומתקתק. ואם זה לא יספק את הקרייבינג אנחנו לא יודעות מה כן. 72 ש"ח כולל רוטב ותוספת.
קלמן מגן 3 (שרונה מרקט)

אהרוני'ס פרייד צ'יקן. צילום: מתן שרון
אהרוני'ס פרייד צ'יקן. צילום: מתן שרון

3. צ'יפס הקונטיינר | הקונטיינר

וזה לא רק צ'יפס – "מנה די ענקית של צ'יפס מיקס (תפו"א ובטטה), עם כעשר חתיכות נקניקיות צ'וריסו מטוגנות, תיבול קייג'ן-שום ושכבה נאה של רוטב צ'דר ופרמזן. יקר, אבל שווה כל אגורה. הצ'יפס מצליח להישאר פריך ברובו גם מתחת לשמיכת הגבינה, התיבול עדין אך מרים, חתיכות הצ'וריסו נהדרות והכל מרגיש כמו חגיגה מושחתת כהלכתה. פאן פאן", מתרגש המבקר שלנו מהצ'יפס בקונטיינר, ספוט המבורגרים חדש בשוק הפשפשים. וכמי שמתוקף עיסוקו לועס מטוגנים בכל יום בשבוע, אפשר להאמין לו. 52 ש"ח.
להזמנות 

הצ'יפס המופרע של הקונטיינר. צילום: מתן שרון
הצ'יפס המופרע של הקונטיינר. צילום: מתן שרון

4. מקרוני & צ'יז | פלטבוש

מק&צ'יז זו מנה מנחמת ומפנקת מאנץ' גם במצבה הרגיל – כלומר, מתוך קופסה זולה ועם רוטב גבינה באבקה – אבל בגרסה של מסעדת האוכל רחוב הקאריבי, היא מתנה לכל אדם רעב או שבע. מקרוני שוחה ברוטב בשמל חלבי עם צ'דר אנגלי, גרוייר שוויצרי וגאודה פלפל. זה קצת פיקנטי, מפוצץ בטעמים וסופח כל מה שלא הכנסתם לגוף בכבדות מתבקשת. אם ממש חשוב לכם תוספת בשרית, קחו ג'רק צ'יקן יחיד (40 ש"ח) שיעשן לכם את בלוטות הטעם היטב, אבל תכלס? החלק המאנצ'י הקסום במק&צ'יז. 44 ש"ח.

5. ספיישל נקניקיות | פריז טקסס

אם בוחרים נכון, נקניקייה בלחמנייה יכולה להיות יופי של מאנץ'. ברשת פריז טקסס מגבעתיים ורמת גן – ואל תתנו לזה להרתיע אתכם, סה"כ נסיעה קצרה וגם יש וולט – לוקחים את העסק צעד קדימה בספיישל מחווה לאוקטוברפסט: לחמנית בריוש שזופה, רכה ומתוקה ובתוכה נקניקיות עסיסיות מתוצרת בית מבשר בקר נטו או בתוספת גאודה (תמיד עדיף). כרגיל הטופינגז עושים את ההבדל – מק אנד צ'יז, בצל מקורמל וחלפיניו מעקצץ, רטבים במנעד טעמים החל מעדין ועד חריף אש ועוד ועוד. ואחרי הבליסה נותר רק להשתרע על הספה בעילפון חושים. 38-48 ש"ח.
כצנלסון 59 גבעתיים, תובל 21 (מתחם הבורסה) רמת גן ובוולט

עילפון חושים סטיל אוקטוברפסט. פריז טקסס (צילום גיל אבירם)
עילפון חושים סטיל אוקטוברפסט. פריז טקסס (צילום גיל אבירם)

6. פפרוני קראסט | פאפא ג'ונס

סמים משבשים את חוש הטעם, על זה אין ויכוח. בעוד שבמצב סאחי השאיפה הגוף שואף לעדינות ופיין דיינינג, במאנצ'יז הכיוון הוא מושחת, מוגזם ושמנוני, וכל המרבה הרי זה משובח. בפיצה פאפא ג'ונס משווים ומעלים עם פיצה שהקראסט שלה ממולא במוצרלה ופפרוני, כי רק גבינה כמו אצל המתחרים זה לחלשים. הפפרוני נצמד לשולי הבצק, הגבינה נמסה ונמתחת והשילוב של פריך-נגיס-לוהט-אוממי מתפשט בעורקים כמו קטיפה, או לחילופין כמו הזמנה לקרדיולוג.
פאפא ג'ונס

ישר לעורקים. פאפא ג'ונס (צילום: אמיר מנחם)
ישר לעורקים. פאפא ג'ונס (צילום: אמיר מנחם)

7. המבורגר | NG בורגר

המבקר שלנו לא מתלהב בקלות, אך כשזה קורה הוא מפרגן מכל הלב, ולהמבורגר של NG מגיע פירגון מקיר לקיר. "הבורגר הגיע בזריזות, מסודר במגש הקרטון הסטנדרטי, ונראה פשוט יפהפה. הלחמנייה הרכה נצצה לאור הערב, והבשר העסיסי תסס מתחתיה. מבלי כמעט להביט על שאר המגש, שכלל צ'יפס ורטבים, נגסתי בבורגר וראיתי את NG כמו שקיוויתי כבר שלוש שנים לראות – כמקום שמכין את ההמבורגר הכי מדויק שניתן. הבשר נחתך בגסות ונעשה לשלמות (מידת מידיום חלומית), התיבול העדין השאיר את מרכז הבמה עבור הבשר הנהדר, והתערובת בשר הסתחררה בתוך הפה שלי כמו מערבולת טעם. הבייקון אמנם לא היה פריך כמו שאני אוהב, אבל עם טעם כזה אין שום תלונות. גלייז המייפל השאיר מתקתקות מהעבר שהשתלבה בשלמות עם הטעם, ועם לחמנייה רכה באופן מושלם עמד מולי המבורגר מושלם, ללא ספק אחד הטובים בעיר". מ-55 ש"ח.
הרצל 77 ובוולט

טופינגז מהחלומות הפרועים שלנו. NG בורגר (צילום: משלוחה)
טופינגז מהחלומות הפרועים שלנו. NG בורגר (צילום: משלוחה)

8. סינרול גלידה | קרמרי דה ל'אקלר

צריך מוח קרימינלי במיוחד כדי להרכיב תפריט עם שפע עצום כל כך של מנות מאנצ'יז כמו שיש בקרמרי דה ל'אקלר. לא משנה על מה תיפלו, כל עוד מעורבים בבחירה מאפה וגלידה – אי אפשר לטעות. בהזיות שלנו מככב תדיר סינרול גלידה, אותו שבלול קינמון ניחוחי ולוהט שרק יצא מהתנור ועליו מעמיסים גלייז, רטבים וגלידות מכל הבא ליד לפי הטעם האישי. המוח מפרש את הרווח בין חום לקור ובין פריך לנמס כאושר עילאי, והמתיקות הסופר-מוגזמת היא הדובדבן – או השוקולד צ'יפס – שעל הקצפת. 30 ש"ח.
קינג ג'ורג' 53

9. ארוחת צ'יפס במקדונלדס

אוקי אוקי, תקשיבו לנו רגע, כי זה המאנצ' המושלם. גשו לסניף מקדונלדס החדש, ולכו לתוספות. תזמינו צ'יפס ענק (23 ש"ח), פוטטו ענק (25 ש"ח), ועם קצת מזל, יהיה לכם גם צ'יפס כפרי. אתם יכולים גם להזמין איזה נאגטס או משהו, אבל העיקר הוא הצ'יפס. תזמינו גם גלידה פשוטה סתם בשביל הכיף, ותשתמשו בה כמטבל. זה מחריד, זה מוזר וזה המאנצ' הכי טוב שיהיה לכם השנה.
כל מקום בעיר

בקרוב אצלנו? שלא נדע. אילוסטרציה: מיכל רוט
בקרוב אצלנו? שלא נדע. אילוסטרציה: מיכל רוט

10. צ'אנס אחרון: לחמניית שרימפס | נונונו

כבר חמש שנים שלחמניות החלב של שף גיא גמזו תופסות מקום של כבוד בחלומות המסטוליים שלנו. איזו לחמנייה בדיוק, במילוי שרימפס או מק אנד צ'יז, זו שאלה שבסטייט אוף מיינד הנכון יכולה להיגרר לדיון מעמיק. אבל בכל מקרה מדובר במנת מאנצ'יז מושלמת שמחברת לחמנייה במרקם של שמיכת פוך רכה ומילוי שכיף לנעוץ בו שיניים, עסיסי וסליזי וצ'יזי, מתקתק ופיקנטי, מופרך ומושלם. המינוס היחיד: המקום ייסגר באמצע החודש הבא. ההזיה הקולינרית תתפייד מהנוף ולנו נשאר רק להתגעגע.
הרצל 16

נוטף על כפות ידינו. נונונו. צילום: אנטולי מיכאלו
נוטף על כפות ידינו. נונונו. צילום: אנטולי מיכאלו