מה אוכלים במעבדת קוקטיילים יפנית? יש רק דרך אחת לגלות

לא נתנגד למנה כזאת על הבר של Lab 7:1. הסשימי של TYO (צילום: אנטולי מיכאלו)
לא נתנגד למנה כזאת על הבר של Lab 7:1. הסשימי של TYO (צילום: אנטולי מיכאלו)

הכירו את ה-7:1 Lab, בר קוקטיילים מבית TYO והמיקסולוג זוכה הפרסים ייגור פראוזנקו, שלוקח לרמות חדשות את הערבובולוגיה (מה, מיקסולוג סבבה וזה לא?). עיצוב עתידני, מכשור מעולם הרפואה, מעל ל-20 קוקטיילים הרפתקניים (טעמתם וודקה עם חמאת בוטנים?) וכמובן תפריט יפני נלווה. מיקסוס נעים

30 במאי 2022

תחום הקוקטיילים נוטה לתיאטרליות כחלק ממהותו. ארנבים ופטריות, תזקיקים וסירופים, עשן ופירוטכניקה – הכול הולך, בהנחה שהתוצר הסופי איכותי וטעים. ובדיוק כשחשבנו שראינו וטעמנו הכול נפתחת בנווה צדק מעבדת קוקטיילים, שלוקחת את הדרינקים אל האינסוף, ומעבר לו.

כי בר זה כבר פאסה. מעבדת הקוקטיילים 7:1 Lab (צילום אנטולי מיכאלו)
כי בר זה כבר פאסה. מעבדת הקוקטיילים 7:1 Lab (צילום אנטולי מיכאלו)

7:1 Lab (באנגלית מדוברת: 7to1 Lab) היא יוזמה של קבוצת TYO, הבר־מסעדה האסיאתי בשבזי, והמיקסולוג ייגור פראוזנקו, שחוקר את התחום בשנים האחרונות ואף זכה בתחרויות קוקטיילים בארץ. את מרכז החלל והבר תופס מתקן מתכתי־עתידני שאחראי על ייצור הקוקטיילים. הבר המודולרי מאובזר במגירות הקפאה בטמפרטורה של מינוס עשר מעלות, בהן מאוחסנים בתחילת כל סרוויס גביעים עם קוביות קרח להגשת הקוקטיילים לאורחים. ויש עוד: מעל יחידת הבר מרחפת מעין חללית שהיא למעשה עמדת תצוגה. בעזרת ארבעה מנועים העמדה עולה ויורדת ומספקת לברמנים את חומרי הגלם הדרושים להרכבת כל משקה.

קוקטיילים עולים ויורדים (צילום אנטולי מיכאלו)
קוקטיילים עולים ויורדים (צילום אנטולי מיכאלו)

הקוקטיילים ב־7to1 Lab מורכבים מתזקיקי אלכוהול המיוצרים במקום, בחלל נפרד מעבר לקיר זכוכית, באמצעות מכשירים מעולם הרפואה והבישול. לדוגמה: תזקיק המשמש בסיס לקוקטייל מג'ין וסלרי טרי או וודקה עם חמאת בוטנים. הוראות מדויקות של לחץ, חום ומשך הכנה, עיבוי ותהליכים שרק בוגרי 5 יחידות בפיזיקה מסוגלים להבין מתורגמים לתכולת בקבוקים שמוצגים בעמדת התצוגה. בתפריט מוצעים כרגע 20 משקאות מקוריים פרי מוחו הקודח של פראוזנקו. בהמשך יתווספו קוקטיילים קלאסיים ומוקטיילס – קוקטיילים ללא אלכוהול.

שיקשוק עתידני. מעבדת קוקטיילים (צילום אנטולי מיכאלו)
שיקשוק עתידני. מעבדת קוקטיילים (צילום אנטולי מיכאלו)

על תפריט האוכל חתום יאמה סאן, השף של TYO, שיצר מנות מהמטבח היפני המתאימות ללוות את הקוקטיילים המעוצבים: יקיטורי, ניגירי, סביצ׳ה, סשימי, גיוזה ועוד. עד כמה יתפוס הקונספט החדש ויוכיח שמדובר ביותר מאשר גימיק? ימים יגידו. בינתיים, יש בעיר די והותר ברים טובים לשבת בהם.
אחד העם 1, תל אביב, שני-שבת, 20:00-1:00 (שעות פתיחה בהרצה), 03-6700112, הזמנת מקומות באתר