a גדולה: המסעדה של יובל בן נריה חוגגת שנה עם תפריטים מיוחדים

עברה רק שנה מאז שמסעדת העילית של בן נריה התפרצה בסערה לסצינה הקולינרית המקומית, והנה היא כבר סוגרת שנה ראשונה עם תפריטים מיוחדים - שחלקם לגמרי מנסים להנגיש אותה לציבור רחב יותר, ואחרים הם שיתוף פעולה עם בית שמפניה ענק שעולה סכום ארבע-ספרתי
זה נראה כאילו היא נפתחה רק אתמול, אבל a, המסעדה של שף יובל בן נריה כבר בת שנה. בפרק הזמן הקצר הזה היא כבר הספיקה להותיר חותם בקולינריה המקומית בתור חבילה מהודקת של עיצוב מרהיב, מטבח מתוחכם וחוויית אירוח שיורדת עד לפרטים הקטנים ביותר. מי שצפה בדוקו "המסעדה הטובה בישראל" לא יכול היה שלא להתרשם מחיבוטי הנפש והלבטים שליוו את הפרויקט ואת מקימו ברמה המקצועית והאישית, אלא שכאמור, הנה עברה שנה וכל אלו הם נחלת העבר. בחלוף שנה a ביססה את מקומה בצמרת המסעדות בעיר וכמצרך נחשק בבורסת "קבוצת ביטולים במסעדות בין חברים" בפייסבוק. בן נריה, מצדו, ממשיך לשעוט קדימה, משיק שני תפריטים מסקרנים ושת"פ עם KRUG – מבתי השמפניה היוקרתיים בעולם.
https://www.instagram.com/p/CjnsZvsMZ1Y/
"קבוצת טאיזו ואני צועדים יחד כבר שנים. איתי צועד צוות גדול של אנשים חרוצים עם המון כשרון. יחד עברנו דרך, התבגרנו ולא הפסקנו ללמוד ולהעמיק את הידע הקולינרי שלנו. אנחנו בעשייה תמידית עם רצון לזהות מגמות קולינריות וחברתיות שתופסות תאוצה בעולם", אומר בן נריה והתייחס לעקרונות המנחים אותו בעבודתו: העדפה לחקלאות ישראלית וירידה למקורות חומרי הגלם, אפס פסולת, ייצור עצמאי עד רמת הסאקה ופלירטוט אלגנטי עם אלמנטים מיפן.
כל אלו יככבו בערבי Alef אותם הוא משיק כעת, שמעמיקים את הקרבה של a למטבח היפני וליתר דיוק למוסד האיזקאיה – הלוא הוא הבר היפני אליו הולכים בסוף יום עבודה אנשי העסקים היפנים (מה שמכונה בארצם salarymen) לדפוק את הראש בתום עוד יום ארוך ומלחיץ בעולם העבודה היפני. בכל יום ראשון משחררת המסעדה היוקרתית את העניבה ומציעה מנות עד 100 ש"ח וסאקה ללא תחתית ב-170 ש"ח.
אם הדיל נשמע מפוקפק לנוכח התפריט הקבוע, הסירו דאגה מלבכם כי אין כאן שום קאץ': בפורמט האיזקאיה אפשר לצאת מ-a שבעים, שתויים ומרוצים מבלי למכור כליה. התפריט מתחלף בכל שבוע והוא נע בין מנות ביס למנות בינוניות נדיבות. לדוגמה: זוג אויסטרים ג'ילארדו בבאטר מילק, ווסאבי ופינגר ליים; גיוזות יפהפיות במילוי שרימפס/עוף/צמחוני; קאטצו קארי, סוג של כריך יפני במילוי עוף/צמחוני (אם יש ספיישל שרימפס, אל תהססו); מבחר שיפודים בסגנון יפני; המבורגר מהטובים שתמצאו כיום בעיר, שבעת ההגשה מזולף עליו גלייז אגסים שחורים ועוד. וככה, עם שתיים-שלוש מנות קטנות, מנה בינונית, בירה וסאקה משקפים גרסה קלילה ונגישה של מסעדת העילית שפונה לקהל חדש, כמו גם למי שכבר מכיר אותה אבל רוצה לחוות מזווית קצת אחרת.
בתפריט חדש נוסף הנושא את השם "a Team Menu" (הבנתם? כמו "צוות לעניין"), מפנה בן נריה את המקום לטובת אנשי הצוות המצוינים שמפעילים את המסעדה. טבחים, אנשי ניהול ומלצרים בחרו את המנות האהובות עליהם והן מוגשות כתפריט טעימות בן שמונה מנות. למשל, השף התפעולי גיא ליב בחר ב"כריות", שכבר הפכו למנת דגל (המבקר שלנו כתב עליה כך: "ממש כרית, כמו דגני הבוקר, ממולאת בקציפת קוג'י ועליה כדור טרטר דג ים עם פרח קטן מלמעלה. כל כך יפה שאתה לא מאמין שצריך לאכול את זה. ואז הוא מתפוצץ לך בפה, והכרית הפריכה והקציפה הנעימה והטרטר המצוין נפגשים לחגיגה אצלך על בלוטות הטעם"), בשעה שאחיו התאום ניר ליב, סו שף ואחראי תחום התססות, בחר בטרטר בקר. כמו כן תמצאו ברשימה ספגטי טונה (רוני רחמים, מלצרית), טטאקי שייטל (אור שטוק, מנהל המסעדה), נתח קצבים (תום הלל, מלצרית) ועוד. המחיר – 365 ש"ח לאדם כולל כוס סאקה.
ואם כל זה לא מספיק, a נבחרה גם להיות שגרירה בישראל ובמזרח התיכון כולו של בית השמפניה היוקרתי קרוג, אחת מתוך 162 מסעדות שנבחרו בקפידה. כחלק משיתוף הפעולה יתארח ביום שני (21.11) נציג היקב לואיס הנריאון לארוחה חד פעמית הכוללת תפריט טעימות בן 10 מנות וארבע כוסות שמפניה, וכן וטעימה מקצועית מודרכת. מטבע הדברים כאן המחיר כבר לא בדיוק לכל כיס – 1,200 ש"ח לאדם, לא כולל שירות. ניפגש ביום ההולדת הבא, עד אז בטח יהיו לבן נריה עוד כמה הפתעות לשלוף מהשרוול.