שובו של השישברק: לואי חלבי מביא את המטבח הדרוזי ללב דיזנגוף

המטבח הדרוזי עם טוויסט מודרני. AB-AD. צילום: אלון ולנסי
המטבח הדרוזי עם טוויסט מודרני. AB-AD. צילום: אלון ולנסי

את המנה המופלאת כבר הכרנו במתכון של אימו עוד ב-2022, אז כבש את ליבנו באודישן ל"משחקי השף", אבל עכשיו כשחלבי מתמקם במסעדת AB-CD שבמרכז תל אביב, אפשר לבוא ולטעום מכל מטעמי המטבח הדרוזי, ותאמינו לנו שיש מלא מה לטעום

26 בדצמבר 2023

לואי חלבי כבר כבש את לבנו באודישן למשחקי השף ב-2022, אז הפליא עם מנת שישברק לפי מתכון של אמו. חלבי, שגדל בבית ירכא והתחנך על ברכי המטבח הדרוזי, סיפר כבר אז למצלמות שהחלום הגדול שלו הוא לפתוח מסעדה – והנה, לפעמים חלומות מתגשמים.

בימים אלה נפתחה מסעדה ראשונה בניצוחו העונה לשם AB-CD, ושוכנת במרכזו של רחוב דיזינגוף. המקום הוא למעשה בר אוכל שמח שמשלב מוזיקה ערבית עכשווית, משקאות אלכוהוליים בניחוח ים תיכוני, וכמובן גם תפריט מהודק שיצר חלבי עם השפעות רבות מהמטבח הדרוזי, לצד נגיעות מקומיות ועכשווית. 

מהאודישן למציאות. לואי חלבי ב-AB-AD. צילום: אלון ולנסי
מהאודישן למציאות. לואי חלבי ב-AB-AD. צילום: אלון ולנסי

"רצינו להביא את המטבח והתרבות שלי לרחוב הכי תל אביבי שיש, שאפילו רחוב דיזנגוף לא מכיר", מסר חלבי בהודעה לתקשורת. "לחבר בתפריט את האוכל מהכפר לטכניקות חדשניות, ולהשקיע גם בבר ובמוזיקה, באווירה ובאנשים. בסוף יצא תפריט דרוזי וים-תיכוני, דרוזי-ישראלי, והכי כיפי שיש. כזה שכולם שמחים לאכול, ומקום שלם שכולם שמחים להגיע אליו". ולמען האמת, אין יותר מדי ייצוג למטבח הדרוזי בעירנו, כי לפני חלבי, יש בערך את מסעדת נאיפה, וזהו.

בתפריט תמצאו פתיחות כמו סלסלת לחם מחמצת עם קרם חציל, לאבנה וקרם עגבניות (28 שקלים), פטאייר זעתר עם כדורי לאבנה ויוגורט עזים (36 שקלים) וצלחת חריפים (28 שקלים). יש גם קובה סורית מטוגנת, ממולאת בעוף וצנוברים (42 שקלים), עלי גפן ממולאים בשר עם עגבניות, קציפת לאבנה ודיבס רימונים (56 שקלים), וגם ג'יבנה מעושנת עם מרווה, דואה ותערובת דבש (44 שקלים).

אל תגידו שלא בא לכם לתת ביס. AB-AD. צילום: אלון ולנסי
אל תגידו שלא בא לכם לתת ביס. AB-AD. צילום: אלון ולנסי

אחר כך תמצאו את הכוכב של המטבח הדרוזי, הלוא הוא מלפוף, בשתי גרסאות: האחת צמחונית (48 ש״ח) וממולאת באורז, בעוד שהאחרת בשרית וממולאת בתבשיל כבש (56 ש״ח). ויש גם קובה נייה – מנה שאנחנו אוהבים לאהוב – המונחת על פיתה דרוזית דקיקה (58 ש״ח), וגם סשימי עם קרם שורש ותערובת פיצוחים (54 ש״ח).

עוד בתפריט, באגף היותר מרכזי, תמצאו פילה בר ים עם תבשיל מנגולד, תרד וחומוס (68 ש״ח), ניוקי תפוחי אדמה ושכחת עם גבינת עיזים ערבית ועלי זעתר טריים (68 ש״ח). ועוד מנה מסקרנת – עז׳ינה ספיחה, שהיא לחוח זעתר, עוף מפורק, בצל וסומק, עלים ירוקים וציזיקי (48 ש״ח). אה, וכמובן שיש גם את השישברק במילוי הבקר וזיגוג היוגורט שאנחנו זוכרים עוד מהאודישן (62 ש"ח). מה זאת אומרת? בשביל זה באנו.
AB-CD, דיזינגוף 174, יום א' עד ש', החל מ-18:00