הכירו את אמאמא: מסעדת אוכל רחוב חדשה מבית TYO

AMAMA, מסעדת אוכל הרחוב היפני החדשה מבית TYO, תנגיש את האוכל של המאסטר סושי יאמה סאן עם די.ג'יי שיעשה שמח להייטקיסטים של רמת החייל

אמאמא. צילום: טל ציפורין
אמאמא. צילום: טל ציפורין
2 בנובמבר 2016

שנתיים וחצי אחרי פתיחת מסעדת השף היפנית שלהם, TYO, הבינו הבעלים יקי כביר, חיים לוזון, עדי וכלר, שי דווידוף ורועי לאון, שלקוחות מוכרים וחברים קרובים אמנם מגיעים לאכול, אבל רק באירועים מיוחדים. ככה זה כשהחשבון בסוף הארוחה מגיע בממוצע ל־600־900 ש"ח לזוג.

אז הם משיקים את AMAMA – רשת סטריט פוד יפני, שתוריד את האוכל המגוון הזה לעם. "כבר בפתיחה ידענו שיש לנו מוצר פרימיום ביד ואנחנו לא מתביישים בכך שהוא מתומחר גבוה", אומר כביר. "מאחורי התפריט שלה עומד יאמה סאן, שף יפני שהגיע ממסעדת מורימוטו בניו יורק ומכין, לטעמנו, את הסושי הכי מקצועי בארץ. עם זאת, במטבח היפני יש המון מנות שלא מתאימות למסעדת שף – גיוזה, ראמן, נודלס, אטריות – שגם אותן יאמה סאן מכין מצוין. לכן, אחרי סיעור מוחות ארוך, החלטנו שאנחנו רוצים להקים מקום נוסף שיאפשר לקהל לטעום גם את אוכל הרחוב של יאמה סאן, במחירים נגישים יותר ובאווירה משוחררת יותר".

ברוח המיתוג הנפוץ היום בענף, השם AMAMA נבחר מפני שהוא מתגלגל טוב על הלשון. הלוקשיין שנבחר למסעדה הראשונה (מתוך חמש המתוכננות לקום בתוך חמש שנים בהשקעה של 20 מיליון ש"ח בתל אביב ובפריפריה) הוא רמת החייל, והמקום עוצב בסגנון מועדון.

"גם TYO היא לא מסעדה יפנית מסורתית. הכיוון של הוא יותר אוכל מודרני, טוקיו סטייל, ובהתאם גם האווירה", אומר לוזון. "אנחנו באים מעולם הבילויים (לוזון וכביר מחזיקים ברקורד של 25 שנה בעולם יח"צנות המועדונים – נ"ר). ערב אצלנו לא עובר בלי צ'ייסרים, פינוקים וכיף. לכן גם אמאמא מעוצבת קצת כמו מועדון, עם די.ג'יי שעושה שמח גם בשעות הצהריים".

אמאמא. צילום: טל ציפורין
אמאמא. צילום: טל ציפורין

זה לא קצת סיכון לפתוח מסעדה ברמת החייל העמוסה? זה קהל מאוד שונה מהקהל שאתם רגילים לו ב־TYO.

כביר: "נכון, יש הרבה מסעדות ברמת החייל שמציעות מנעד טעמים מכל אסיה, אבל אף אחת מהן לא מתפקסת על סטריט פוד יפני נגיש ומגניב ולאף אחת אין את יאמה סאן. לדעתי אין לנו מתחרים בסצנה הזאת בכלל. אנחנו יודעים, לפי ביקורות של עיתונאים ושל חברים, ש־TYO זה מוצר טוב וטעים, אז גם בגרסה הקלה שלו הוא יהיה מעולה".

באמאמא תמצאו תפריט סושי רחב אך פשוט יחסית, שכולל את כל החשודים המיידיים (42־58 ש"ח לרול של שש יחידות) לצד קומבינציות בסגנונות שונים (68־82 ש"ח, או 320 ש"ח לקומבינציית השף), וכן מנות קטנות כמו טונה אדומה במיסו, צ'ילי, תרד חלוט וביצת שלו עלומה (52 ש"ח), פנקייק גזר עם שרימפס, סקאלופ, צדפות וונגולי ושמן צ'ילי (48 ש"ח). יש פה מרקי ראמן, בהם ראמן עגבניות וחצילים עם ציר עוף וטחינה ושלל ירקות; ראמן פירות ים עם שרימפס, קלאמרי ואצבעות סרטן (58־68 ש"ח), מנות אטריות, מנות אורז וכן מנות עיקריות כמו דניס על העצם עם אורז לבן, טופו, לוטוס ופטריות קינוקו (88 ש"ח), עוף על העצם, אבוקדו בגריל, עגבניות שרי וקלח תירס (58 ש"ח) ועוד.

AMAMA, הברזל 34 תל אביב, כל יום 18:00־אחרון הלקוחות, 7781101־03

בעלי אמהמה. צילום: יח"צ
בעלי אמהמה. צילום: יח"צ