בבר מביא את הקלאס לשוק הכרמל, ואת אוכל הפועלים לצלחות מהודרות

ברוך הבא לשוק. ברוסקטה תוניסאית בבר (צילום דניאלה אבוהב)
ברוך הבא לשוק. ברוסקטה תוניסאית בבר (צילום דניאלה אבוהב)

אח ואחות שעברו דרך הטירונות שהיא המסעדות של אייל שני פתחו את בבר (Beber) - בר-מסעדה ששואף להגיש אוכל טוב, אבל בגובה העיניים. או כהגדרתם, "מקום שהוא בין פיין לבית". אז מה הפלא שהם קראו למקום על שם המלצר המיתולוגי ממסעדת 206

30 באפריל 2024

תוך כדי המלחמה, כשאיום קיומי מרחף מעל לראש, המסעדנות בעיר מתחילה להתאושש. מסעדות, ברים ודוכני אוכל שבים לפעילות רגילה, ואליהם נוספת כמות מרשימה של מקומות חדשים. "בבר", בר חדש בשולי שוק הכרמל, משקף דילמות ורגשות ברוח התקופה, עירבוב של עצב ושמחה, ובעיקר אמונה שיהיה טוב.

>> הו מאי: 13 מסעדות, ברים ומזללות חדשות שכדאי לבדוק בתל אביב

עד לפני המלחמה פעל באותו מקום ממש בר האוכל לה סיטה, התגשמות חלומותיו של הבעלים שף אבישי בן הרוש. איך זה נגמר בסוף כולם יודעים: בן הרוש גויס בצו 8, וכשהתברר ששירות המילואים עומד להיות ממושך – הוא כתב טקסט נוקב על אבדן האמונה במדינה וסגר את המקום. עד לאחרונה עמד החלל ריק – תזכורת מכמירת לב למחיר שהכלכלה הישראלית משלמת בעקבות שגרת החירום. אך בימים האחרונים השולחנות שוב מכוסים מפות לבנות, ומהמטבח עולים ניחוחות של בישול ואופטימיות. "נתקלתי במקרה בכתבה על לה סיטה, וישר ידעתי שזו תהיה המסעדה שלנו", אומרת שיר תמיר, מבעלי המקום.

ברוך הבא לגוש החמאה החדש שלכם. בבר (צילום דניאלה אבוהב)
ברוך הבא לגוש החמאה החדש שלכם. בבר (צילום דניאלה אבוהב)

תמיר ושותפיה מכירים מסעדנות ואירוח מקרוב. היא עבדה בקבוצת אייל שני (פורט סעיד, מיראז', קיסה) וניהלה את מסעדת מאמו המוערכת באילת, שנסגרה גם כן עם פרוץ המלחמה. אחיה רן תמיר (פורט סעיד, מיראז') מוביל את המטבח, ואליהם חבר החבר גל משיח (סופר פיצה, CUPS). יחד הם השתלטו על המקום, ניקו וצבעו והפיחו בחלל הקטן חיים חדשים. בפינת הבר כבר ממתינים גוש חמאה ענק וחלה שנתלשת בידיים, ואגרטלי פרחים מונחים בכל פינה כמעין הזמנה להיכנס. "רצינו לפתוח מקום שאינו סביב שף, ופשוט להגיש אוכל טוב ובגובה העיניים. אנחנו לא באים ללמד אף אחד שום דבר אלא לארח – שאנשים יגיעו, ישבו סביב שולחן וירגישו בטוחים בחוויה שמחכה להם מבחינת חומרי גלם והמוצר, הקשר איתנו והמחיר. מקום שהוא בין פיין לבית".

התפריט מצומצם וכתוב בשפה חסכונית, אנטיתזה למורשת שהאחים ספגו בקדנציה אצל אייל שני. המנות מופיעות בסדר עולה לפי גודלן: ריקוטה מתוצרת בית (32 ש"ח), "עוגיה" – המבורגר קטן ועסיסי בלחמנייה עם איולי חמוצים, מחווה להמבורגר ילדים במקדונלד'ס (36/49 ש"ח לקציצה אחת/שתיים), סלט אדום ("כמו קפרזה, אבל בגרסה שלנו") וסלט ירוק עם עלים וענבים (46/49 ש"ח), ממליגה רכה ושמנת חמוצה (68 ש"ח) וסופריטו (68 ש"ח), שמתכתב עם לה סיטה ז"ל ועם מסעדת פועלים שפעלה באותו מקום שנים רבות.

מהפועלים לצלחות האיכות. סופריטו (צילום דניאלה אבוהב)
מהפועלים לצלחות האיכות. סופריטו (צילום דניאלה אבוהב)

האוכל טעים ונטול יומרות, בעיקר חומרי גלם טובים שמטופלים ביד אוהבת ויצירתיות מול אפס פוזה. המנות היקרות ביותר בתפריט מתומחרות ב-88 ש"ח: בר ים ופתיתים ו"צוק סרטנים" – בשר סרטנים בציר עמוק ומלא אוממי שדורש ניגוב יסודי. אם מוסיפים לכך את החלה והחמאה הבלתי נמנעות מהמערכה הראשונה וכוס יין, אפשר לסיים ארוחה בלי נזק כבד מדי לכיס. "אין עיקריות וראשונות. אפשר להזמין כמה צלחות קטנות ודרינק או סופריטו וסלט, ולשלם עד 200 ש"ח", מסבירה תמיר.

בבראנץ' המחירים אפילו נחתכים קצת: ביצה עלומה בחמאת לימון (28/32 ש"ח לביצה אחת/שתיים), שקשוקה (58 ש"ח) וקציצות דגים (62 ש"ח). כשצלחות חרסינה רומנטיות נפרשות על השולחן והיין נמזג בנדיבות, האירוח בגובה העיניים מקבל לפתע משמעות. קשה להבחין בין מקורבים לאורחים מבחוץ, כי הפתיחה הרשמית מיועדת בכלל למחר (רביעי). עוברי אורח מציצים פנימה בסקרנות, סוקרים במבט מעריך את המפות הלבנות והפרחים ומבקשים לראות תפריט. בבר, המלצר המיתולוגי ממסעדת 206 שבעיני תמיר ושותפיה הוא המארח המושלם, היה ודאי מאשר.

מחווה קטנה למקדונלדס. עוגיה בבבר (צילום דניאלה אבוהב)
מחווה קטנה למקדונלדס. עוגיה בבבר (צילום דניאלה אבוהב)

איך מקימים בר תוך כדי מלחמה?
"זו התשוקה שלנו. אנחנו מאמינים שכשפותחים מתוך כוונה טהורה לפגוש אנשים ולארח, דברים יסתדרו על הצד הטוב ביותר. בגלל שהמקום הוא בעצם אנחנו, הכול מרגיש טבעי. יכול להיות שאני טועה וניפול, אבל אנחנו מאוד מאמינים בדבר הזה".
הכרמל 4, ראשון-חמישי 18:00-23:00, שישי 12:00-17:00 (בראנץ'), שבת סגור