הו מאי: 13 מסעדות, ברים ומזללות חדשות שכדאי לבדוק בתל אביב

בקרוב על מסך זה. הראמן של דין שושני (צילום יעקב בלומנטל)
בקרוב על מסך זה. הראמן של דין שושני (צילום יעקב בלומנטל)

סצנת האוכל של תל אביב שרדה עוד חודש, ואפילו בתקופה הקשה ביותר שידע הענף ממשיכים להיפתח עסקי מזון מכל ז'אנר ולנסוך תקווה שעוד יהיה פה נורמלי שוב: הראמנייה שכולם מחכים לה, המסעדה ממיאמי שזכתה בנוף הכי יפה בעיר, המקום שבו הבעלים מבשל יחד עם ההורים שלו ועוד מקומות שירגשו אתכם החודש

עם כל חודש שעובר מאז השבעה באוקטובר, המשבר בענף ההסעדה בתל אביב גובר. אל האווירה העגמומית בעיר בצל המלחמה שמשאירה את הציבור בבית, ואל המשבר הכלכלי המחריף שגורם לכולם לשחק בונקר על הארנק, מצטרפות גם הבעיות הקבועות של הענף כמו מחסור קשה בעובדים, חומרי גלם שהולכים ומתייקרים ומחיקה מוחלטת של התיירות הנכנסת. ולמרות זאת, ובכל זאת, ואף על פי כן – יזמי הקולינריה המקומיים לא נחים לרגע ומקומות חדשים ממשיכים להיפתח.

>> המנוחה והנחלה: 21 מקומות טעימים ונעימים ברחוב הכי חם בעיר
>> בלי להגזים: 18 מסעדות הקז'ואל הכי טובות בתל אביב

מבט אל הרשימה מגלה שמעט מאוד מקומות חדשים מעזים להגדיר את עצמם כמסעדות של ממש. יש גסטרו-ברים, יש בתי קפה, יש דוכנים ופופ-אפים שלא קוראים לעצמם פופ-אפים, יש הכל מהכל, אבל ההימור שבפתיחת מסעדה אמיתית, עם תפריט נרחב ויומרות קולינריות וצוות מטבח מלא – גדול על הענף כרגע ונותר מנת חלקם של בתי מלון או קבוצות משקיעים חזקות. ככה זה עכשיו. וכרגיל, נאכל את מה שבישלנו. כך או כך, אלה המקומות החדשים ששווים בדיקה החודש, מדורגים על פי מידת ההתרגשות שלנו.

1. וואבי

הנה מקום שייפתח רק בתחילת מאי, אבל אנחנו כבר מנתרים סביבו בציפייה נרגשת: Wabi, הראמנייה החדשה שעומד לפתוח השף דין שושני. אחרי שאכלנו אצלו ראמן בבית, ועם הזיכרונות מ"Mr. Something" המוגזמת שלא שרדה ביפו, יש בסיס לתקווה שזה הולך להיות וואו. נמשיך לעקוב.

אין אהבה כמו אהבה בין גבר לראמן. דין שושני (צילום יעקב בלומנטל)
אין אהבה כמו אהבה בין גבר לראמן. דין שושני (צילום יעקב בלומנטל)

2. אושן גריל

זה מסוג המקומות שפעם היו עושים רעש גדול בכל רחבי העיר, וכרגע בעיקר מעוררים תדהמה: רציני? מסעדת אושן גריל המדוברת של מלון סטאי במיאמי פותחת שלוחה במלון סטאי היפואי? עם נוף עוצר נשימה של קו ראשון לים? ומחירים סבירים? כמו ד"ש מהעידן שבו היו כאן חיים כמעט נורמליים // דוד רזיאל 22

לא מיאמי, יפו. אושן גריל במלון סטאי (צילום: יחסי ציבור)
לא מיאמי, יפו. אושן גריל במלון סטאי (צילום: יחסי ציבור)

3. הפלח

הלוואי אמן שהמצב המחורבן יוביל לפתיחה של עוד מקומות מהסוג הזה: חלל צנוע ולא מחייב בכרם התימנים, אוכל טריפוליטאי שמתבשל בסירים גדולים לצהריים, המבורגר ודרינקים בערב, והבעלים שחר פלח שמבשל שם עם ההורים שלו (!) אוכל ביתי עם נשמה. כל שוק צריך פלאח כזה // מל"ן 30

הרגשה של בית בכרם. שחר פלח. הפלח. (צילום: יעל שטוקמן)
הרגשה של בית בכרם. שחר פלח. הפלח. (צילום: יעל שטוקמן)

4. הדונר של גרטי

אנחנו כבר מתקשים לעקוב אחר הפופ אפ האהוב של זיו גרטי עם שיפוד הדונר המרהיב, שבא והולך ונעלם מתי שבא לו, אבל השת"פ עם אלנבי סמאשבורגר נראה כמו תחילתה של ידידות מופלאה, ואחרי שבוע ניסיון הוחלט להמשיך אותו עד להודעה חדשה, ונקווה שזו לא תגיע לפני שנספיק להתנפל על עוד כמה מנות. לפחות בינתיים הוא פה // רוטשילד 31

הלב שלנו בפיתה. גרטי והדונר (צילום Yoad Shejtman)
הלב שלנו בפיתה. גרטי והדונר (צילום Yoad Shejtman)

5. רופטופ 98

לא יודעות למה, אבל רופטופים ממלאים אותנו שמחה. אולי כי מקומות שנפתחים על גג מבשרים את בוא הקיץ עם ריח של בריזה בערב חמסין, אולי כי אנחנו מתות על הדאווין החו"לי, אבל הנה באה רופטופ 98 שמכוונת להיות מסעדת שף על הגג המצוין של מלון מאייר האוס (בהובלת השף צביקה שטראוס) וכוללת גם בריכת שחייה שאסור לשכשך בה כדי להשלים את הסטייל. אם אתם צריכים עוד פרטים – הם כאן // דיזנגוף 98

שף על הגג. רופטופ 98 (צילום: יהונתן בן חיים)
שף על הגג. רופטופ 98 (צילום: יהונתן בן חיים)

6. 2SR

מתברר שיין ודאמפלינגס הולכים טוב ביחד. איך גילינו? הפופ-אפ האסייתי של דוד עתי (שהוא בכלל פיזיקאי) כבר עשה רושם עמוק כשהפציע פה ושם עם דאמפלינגס באיכות נדירה, ועכשיו הוא מתקבע קרוב לשוק הכרמל כמקום עם מנות אסייתיות כיפיות ויינות טובים, שהוא בטח לא מסעדה וגם לא ממש בר יין. ככה זה עכשיו, אמרנו לכם // רמב"ם 16

פינה יפה לנשנש אסייתי. 2SR (צילום: דוד עתי)
פינה יפה לנשנש אסייתי. 2SR (צילום: דוד עתי)

7. הקוקטייליה

כל מקום שמנסה לשכנע אותנו להתחיל לשתות מוקדם – נכנס מיד לתוך הלב שלנו. והקוקטייליה, דוכן קוקטיילים צבעוני ושמח בשוק הכרמל, רוצה ללמד אתכם איך קוקטייל ב-11 בבוקר יכול לתת לכם דלק להמשך היום. ואנחנו נשמח ללמוד. זיכרו: השעה היא תמיד חמש בערב היכן שהוא בעולם // מל"ן 47

בוקר טוב, מה יש לשתות? הקוקטייליה (צילום: שגיב לוגסי)
בוקר טוב, מה יש לשתות? הקוקטייליה (צילום: שגיב לוגסי)

8. קפה דה סוליי

הבראסרי הצרפתי החדש של קבוצת בוקה ושף אסף שטרן (מסה) התמקם מצפון לירקון בשכונת כוכב הצפון, מקום שבאופן כללי אנחנו מגיעים אליו מעט מאוד, אבל תמיד משמח לקבל עוד בראסרי מוקפד ולדמיין איך יום אחד נתברגן ונעבור לצד השני של תל אביב. ובכלל, כל מקום שמגיש המבורגר עם תוספת סלט ביצים וקורנביף הוא חבר שלנו // מאיר יערי 19

עוברים את הירקון. קפה דו סוליי מבית בוקה (צילום ליה גלדמן)
עוברים את הירקון. קפה דו סוליי מבית בוקה (צילום ליה גלדמן)

9. פרעצל

מסעדה חדשה בשוק הפשפשים – זה הדבר הכי נועז ששמענו עליו החודש. המלחמה רוקנה את מתחם הבילוי הפופולרי ממבקרים שאינם יפואים, בסופ"ש האחרון הורגשה בו תחילתה של התאוששות מרגשת, ו"פרעצל" מגיעה בדיוק בזמן (על חורבות הבירגארדן זצ"ל) כדי להציע קפה ושקשוקה בבוקר ואוכל טוב עם אלכוהול בערב ולהפיח באזור מעט תקווה // רבי חנינא 3

קצת יותר מאוכל של פאבים. פרעצל (צילום: מתן סגל)
קצת יותר מאוכל של פאבים. פרעצל (צילום: מתן סגל)

10. POI

ברים במזרח העיר מרגשים אותנו, כל אחד והריגושים שלו, אל תשפטו אותנו. שכונת ביצרון/רמת ישראל ידועה במחסור הכרוני שלה במקומות ראויים לשבת בהם, ובשעות הערב היה על תושביה לחצות את האיילון למערב העיר רק כדי ללגום איזה דרינק. לא עוד. אנשי POI השתלטו על מקום שמשמש כמועדון קריוקי בסופי השבוע, והפכו אותו לטאפאס בר שכונתי בימות החול  // דליה רביקוביץ' 3

גם מעבר לאיילון יודעים למזוג. POI. צילום: יח"צ
גם מעבר לאיילון יודעים למזוג. POI. צילום: יח"צ

11. מאמו

אוקיי, זה לא באמת מקום, וכרגע אפשר להזמין את זה רק בוולט, ורק בימים א'-ה' בין 20:00-17:00 או במוצ"ש החל מ-20:30, אבל "מאמו" מציעה וופל בלגי כמו שלא ידענו שוופל בלגי צריך להיות ואנחנו מקווים שמתישהו תמצא לעצמה לוקיישן קבוע.

בסגנון עדות ליאז'. מאמו וופל (צילום: יעל בונפיס)
בסגנון עדות ליאז'. מאמו וופל (צילום: יעל בונפיס)

12. נואמה

קבוצת הספיקאיזי חולשת על פינות אסטרטגיות במיוחד במדרחוב הטקטי של נחלת בנימין, ועכשיו את ההצלחה של קפה ברלין בפינת מונטיפיורי הם מקווים לשכפל בפורמט דומה אך מאוד שונה של אווירה טובה ואוכל טוב עם "נואמה", גסטרו בר בהובלת השף רוסלן אוסוב, שלצדו צפוי להיפתח בקרוב אויסטר בר מסקרן ואף מחרמן. ביקרנו שם השבוע וזה נראה טוב מאוד // נחלת בנימין 59

בוגר בית הספר הגבוה של ירון שלו. פסטה עילאית ב-Noema (צילום: עוז אוחיון)
בוגר בית הספר הגבוה של ירון שלו. פסטה עילאית ב-Noema (צילום: עוז אוחיון)

13. פיורי מרקט

כשאחת מחנויות הפרחים המרהיבות בעיר פותחת בית קפה-מעדניה צבעוני ואסתטי צמוד, ועוד בנווה צדק, ועוד עם מאפים טריים מ"אפוי" של רז רהב, תהיו בטוחים שהרדאר שלנו מתחיל לצפצף. קנו פרחים קנו // יהודה החסיד 11

זה הצד של חנות הפרחים, אבל גם הקפה מתוקתק. פיורי (צילום: אינסטגרם fiori_tlv)
זה הצד של חנות הפרחים, אבל גם הקפה מתוקתק. פיורי (צילום: אינסטגרם fiori_tlv)