מי קאסה? בר שכונתי חדש רוצה להשיב את האווירה לשוק הפשפשים

קאסה בר (צילום אוראל כץ)
קאסה בר (צילום אוראל כץ)

בחלל הפינתי הקטן של Casa bar תמצאו ספות מהפשפשים, דלתות ישנות על התקרה וגופי תאורה ווינטג' שמעניקים למקום אופי שכונתי־יפואי קליל וזורם עם תפריט שממשיך באותה תחושה ביתית, ומזמין לערב נינוח בכפכפים על אוכל יפואי. "אנחנו גמישים, אלטרנטיביים ומשוגעים בו זמנית"

28 באוקטובר 2025

סיום מלחמת השבעה באוקטובר (וכך נמשיך לקרוא לה למרות ניסיונות השינוי) מדגיש את הגבול הבלתי נראה בין תל אביב ליפו. בשעה שנחלת בנימין, פארק המסילה, רוטשילד ופלורנטין חוזרים לעצמם על טורבו, עם מקומות חדשים שנפתחים בכל יום כמעט – ביפו ההתאוששות איטית יותר. שוק הפשפשים, בעבר הלב הפועם של סצנת הבילוי ביפו, נפגע במיוחד, ומתקשה להתאושש.
>> הרובע הכי טעים בעיר: 39 מסעדות מומלצות לאכול בהן טוב ביפו

קורונה, אירועי אלימות, היעדר תיירים וכמובן המלחמה יוצרים רצף שבעקבותיו ברים ומסעדות נסגרים (אונזה, דאמה) או סובלים מירידה חדה במספר הלקוחות. על שינוי צפוי במגמה (אמן) התבשרנו לפני מספר ימים, עם ההודעה על שוק איכרים שבועי חדש שמוקם בשיתוף עם עיריית תל אביב יפו. אל הסנונית הזו, שאולי מבשרת את האביב, מצטרף Casa – בר שכונתי שתומך במרקם החברתי, תורם לקהילה ונתרם ממנה.

איפה הלכתם? קאסה בר (צילום אוראל כץ)
איפה הלכתם? קאסה בר (צילום אוראל כץ)

"בראייה שלי, עסק צריך לדעת לתת ולא רק לקחת. וזה משהו שנוגע בכל דבר שאני עושה", אומר אוראל כץ, יזם חברתי ועסקי, תושב יפו ובעלי The Temple – חלל אירועים וסדנאות שפועל במבנה ערבי עתיק, וגם חנות לייבוא רהיטים ופרטי עיצוב מהמזרח, וכעת גם בר שכונתי מקומי. "כיום עסקים מנותקים מהסביבה שלהם, אבל כשאני פותח עסק, אני רוצה שתהיה לו אנרגיה שניזונה מהסביבה גם מבחינת נותני שירות. ולכן פרסמתי קול קורא לשיתופי פעולה, כדי שהאדם שמכין לי את הלחם יהיה מיפו, לא מהרצליה".

משהו וינטיג'. קאסה בר (צילום אוראל כץ)
משהו וינטיג'. קאסה בר (צילום אוראל כץ)

קאסה ממוקם בחלל פינתי קטן, גדוש פריטים ישנים. כיסאות שנושאים את סימני הזמן, דלתות ישנות שתלויות על התקרה וגופי תאורה כמיטב מסורת הווינטג' מעניקים למקום אופי שכונתי־יפואי קליל וזורם, שמזמין לערב נינוח בכפכפים. די ג'יי מנגן ג'ז, בלוז ורטרו אלקטרו מתקליטי ויניל, "מוזיקה שמחזירה לחווייה טובה מפעם", ובפשפשים כמו בפשפשים, הריהוט האקלקטי עומד למכירה: אם הספה שישבתם עליה נוחה ונעימה לטוסיק – תוכלו לקנות אותה ולקחת הביתה.

הנוחה הספה בעיניכם? קאסה בר (צילום אוראל כץ)
הנוחה הספה בעיניכם? קאסה בר (צילום אוראל כץ)

תפריט ההרצה משקף גם כן את יפו וממשיך באותה תחושה ביתית. למשל לחמניות בריוש במילוי קבב דגים יפואי, סופר קריספי צ'יקן או קבב דגים יפואי (58 ש"ח), קרעי תפוחי אדמה בשום ואיולי (32 ש"ח), בוריק עוף ברוטב אגוזי מלך וביצה (38 ש"ח) וספינג' בשר עם כרוב כבוש וטחינה (48 ש"ח). קוקטיילים מתומחרים ב-48 ש"ח, ויינות ובירות בסביבות 30 ש"ח. "אנחנו חיים בתקופה קשה ולאנשים אין כסף, וחיבור למציאות הכלכלית הוא חלק מהאג'נדה שלנו, בדיוק כמו החיבור הוויזואלי. אם אני דופק לבנאדם יין ב-60 ש"ח, זה לא באמת קהילתי. המטרה היא לספק חוויה במחיר נגיש של הפי האואר כל היום".

קאסה בר (צילום אוראל כץ)
קאסה בר (צילום אוראל כץ)

התמחור המתחשב מתייחס לא רק ללקוחות מזדמנים אלא גם לאירועים. כץ מספר שכאשר השולחנות גולשים למדרכה, כמו במסיבות רחוב שמתקיימות כאן מדי פעם, קאסה בר יכול להכיל עד 300 איש. בשעה שיפו מבוקשת לאירועים ויקרה, הוא מצליח להתאים ללקוח ערב בתקציב מוגבל, מבלי לוותר על החוויה כולה. כדי לנצל את החלל בצורה מיטבית נבדקת אפשרות לאאוטסורסינג שיפעיל את המקום בבוקר כבית קפה, ובשעות הערב המוקדמות כבר מתקיימים ערבי תוכן, הרצאות והקראת שירה. "אנחנו גמישים, אלטרנטיביים ומשוגעים בו זמנית. הקאסה הוא לא רק בר לשתות בו בירה, אלא מקום מפגש שנותן ערך לקהילה מעבר לאוכל ושתייה".
רבי חנינא 3, ב'-ה' 17:00 עד אחרון הלקוחות, ו'-ש' 12:00 עד אחרון הלקוחות (ימי ראשון פתוחים גם לאירועים)