לא צריך להרחיק עד הרצליה בשביל מאפה מושחת בפסח. אבל ממש כדאי

קאסה טואה (צילום גל קלדרון)
קאסה טואה (צילום גל קלדרון)

מה לא עושים בשביל מריטוצו, ונציאנה ורומבו לה פראגולה, וכמובן ספוליאטלה - הגבע הקדוש, הפריך והמתפצח מדרום המגף? אנחנו מוכנים להרחיק עד הרצליה, שם נפתחה קאסה טואה, הפסטיצ'ריה הראשונה בישראל עם מאפים שעד עכשיו נאלצנו לעלות על בשבילם על מטוס. בקיצור, אנחנו עוברים לגור שם

25 באפריל 2024

עוצר פחמימות? לא בבית ספרנו: לאחר שסגרנו את פינת הלחמים במאפיות שפתוחות בחג, תנו לעצמכם לחגוג עם עוגות ממיטב הקונדיטוריה האיטלקית. לשם כך צריך אמנם להגיע להרצליה, אבל המאמץ יותר מאשר יצדיק את עצמו. בדרך כלל אנחנו לא שולחים אתכם אל מעבר לגבולות תל אביב, אך מה לא עושים בשביל מריטוצו, ונציאנה ורומבו לה פראגולה, וכמובן ספוליאטלה – הגבע הקדוש, הפריך והמתפצח מדרום המגף.

>> שימו לק: תריסר הגלידריות שאנחנו הכי אוהבים בתל אביב

Casa Tua, הפסטיצ'ריה הראשונה בישראל, לא נולדה יש מאין – לפניה היתה זו קלאטה 15, מסעדה איטלקייה (השם מדבר בעד עצמו, לא?) שנפתחה לפני כארבע שנים בהרצליה. ולא, זו אינה איטלקייה ליד או בערך, אלא הדבר האמיתי עצמו – כפי שאפשר להיווכח אחרי ביס מהטליאטלה אמטריצ'יאנה. הבעלים הם בני הזוג רייצ'ל ואנדראה מאג'י, מסעדנים מנוסים המחזיקים גם במסעדות איטלקיות באירופה ובארצות הברית, שגייסו את הקונדיטור מתיאו קוואצוני, בעלי פסטיצ'ריה באותו שם בעיר פאנו שבמחוז פזארו.

קאסה טואה (צילום גל קלדרון)
קאסה טואה (צילום גל קלדרון)

יחד עם השף קונדיטור דווידה דורביני – שכבר עובד בארץ ("מימי ונונו"), והשתלם אצל השף קונדיטור עמנואל פורקונה, אלוף העולם בקונדיטוריה לשנת 2015 – הם ניגשו למלאכת הרכבת תפריט מתוקים איטלקי מסחרר. לא יודעים מה אתכם – לנו שלל השמות האיטלקיים כבר מנגן על הקרייב למאפה מתפצפץ ממולא בקרם קטיפתי.

בחלל חם ומזמין ברוח מסורת האירוח האיטלקייה, התנורים כבר רוחשים ומכונות הקפה מגרגרות כמו בכל בר איטלקי שמכבד את עצמו. כולם הגיעו מאיטליה, יחד עם חומרי גלם שבתהליך ארוך ומפרך הופכים למאפים מלוחים ומתוקים ולקינוחים שבשבילם נאלצנו עד עכשיו לעלות על מטוס. למשל קורנטו ממולאים בקרם פיסטוק ובריוש במילוי קרם ריקוטה ודובדבני אמרנה, עוגת שוקולד בחושה עם גנאש אגוזי לוז בציפוי גלאסה רושה ומריטוצו – בצק בריוש עם קרם פטיסייר ושמנת מוקצפת.

קאסה טואה (צילום גל קלדרון)
קאסה טואה (צילום גל קלדרון)

חושבים שכאן זה נגמר? חשבו שוב ושייפו את האיטלקית שלכם, כי בוויטרינת ענק נוצצת שבמרכז הפסטיצ'ריה מוצגים לראווה ונציאנה (בצק בריוש ממולא קרם פטיסייר, ספירלת קרם שקדים וסוכר גבישי), רומבו לה פראגולה (מאפה ממולא קרם דיפלומט ותותים) וג'ירלה אל צ'וקולאטו (קרם מסקרפונה מוקצף וגלאס רושה). מאמא מיה קה בלו.

אגף המלוחים מעט יותר צנוע מטבע הדברים, אך גם הוא לא פראייר בכלל. פוקאצ'ות, פאניני קפרזה ופיצטות לוהטות משוחות ברוטב עגבניות, ביצה קשה ומיונז מבהירים שבאיטליה יש עוד כמה הברקות מלבד פיצה. לאחר שהמקום יתייצב מעט, ובעלי המקצוע האיטלקיים יתרגלו לטמפרמנט ולגרגרנות הישראלית, יתווספו לתפריט בומבולוני – סופגניות תפוחות ואווריריות במילוי קרם עדין וציפוי סוכר פריך, וספוליאטלה מדופף מהחלומות.

קאסה טואה (צילום גל קלדרון)
קאסה טואה (צילום גל קלדרון)

אפשר לשבת במקום על בירה או קפה איטלקיים כמובן, לנשנש מאפה – מאפים ליתר דיוק, כי אין סיכוי להסתפק באחד, ולקחת משהו לדרך. ואז הפקקים בכניסה לתל אביב כבר הרבה פחות נוראיים, גם בחול המועד, כשמסביב רק מצות וחמסין.
מדינת היהודים 85, הרצליה, ראשון-שבת 19:00-07:00