זה נגמר, הם ניצחו: עכשיו ברי היין הגיעו גם לקצה הצפוני של ת"א

הפיל שבחדר. שה לילו (צילום שרון בן־דוד)
הפיל שבחדר. שה לילו (צילום שרון בן־דוד)

עם בשורה חדשה לצפון העיר, תשומת לב מרשימה לפרטים ושנדליר מחדרה (!), בר היין chez Lilo מביא את אווירת מרכז תל אביב עד לצומת הפיל, ובכך הפיל גם את השכונות הצפוניות ביותר בעיר לטרנד ברי היין. עוד מעט גם אנחנו נהפוך לבר יין

17 ביוני 2024

בתקופה האחרונה שכונות צפון העיר זוכות לעדנה קולינרית משמעותית. בהתחלה היו אלו השכונות הקרובות יחסית שקיבלו תיגבור מצד M25 ואבי ביטון (רמת אביב), ואהרוני ורותי ברודו (נווה אביבים), ובהמשך הצטרפו מעוז אביב (GDB) וכוכב הצפון (קפה דה סוליי של קבוצת בוקה).

>> חכו שתראו את הכניסה: מסעדת הפיין דיינינג שחושבת מחוץ לקופסה

גם צומת הפיל השתדרג, בעקבות המעבר של מסעדת הבשרים NG משבזי, וכעת זוכה הבניין העגול והמוזר לבר יין משלו – ממש כמו במרכז העיר. Chez Lilo מחזיק בכל הנתונים הנכונים: חלל מעוצב, אוסף יינות נאה, תפריט אוכל תואם ואווירה סקסית (כן כן).

אכלנו כמה דברים טובים, שתינו כמה דברים טובים. שה לילו (צילום אוריה כאוי)
אכלנו כמה דברים טובים, שתינו כמה דברים טובים. שה לילו (צילום אוריה כאוי)

"שה לילו מיועד בראש ובראשונה לתושבי הסביבה. כמעט שאין באזור מקומות בילוי שהם חוויה", אומרת טל צרויה, נכדתו של לילו ומבעלי המקום. כחובבת יין, שצברה השכלה בעקבות אינספור טעימות, וניסיון במוסדות אוכל מוערכים (סיטארה, טאיזו, הבסטה, צ'יקטי ובר היין Shana של אסף גרניט בפריז), היא תמיד חלמה על בר יין משלה ואף חיפשה נכס בעיר מגוריה הרצליה.

אלא שאז פנה אליה נמרוד מרקובסקי, שותף מקבוצת ברי יין באזור השרון (מיקאסה, נאיה ביץ', וניס ועוד), וסיפר על פרויקט שעתיד להיפתח בצומת הפיל. "כתבתי את התפריט עוד בפריז והתחלתי לאסוף כלי וינטג'. חיפשתי נכסים המון זמן, ופתאום המקום הזה צץ והוא מושלם. אני תמיד אומרת לצוות שלי שברגע שהם נכנסים בדלת הם לא בצפון תל אביב, אלא במרכז העיר".

בלי אג'נדה ובגובה העיניים שה לילו (צילום טל צרויה)
בלי אג'נדה ובגובה העיניים שה לילו (צילום טל צרויה)

למרות העיצוב והשאפתנות, שה לילו מדבר בגובה העיניים. הכלים האלגנטיים והשנדלייר ("נסעתי עד גדרה להביא אותו") אינם מאיימים, וביום שבו ביקרנו במקום הבחנו בקהל מגוון – זוג מהשכונה שהשאיר את הילדים עם בייביסיטר ומרוצה מכך שנחסכה לו נסיעה, קבוצת חברות במפגש, שני אנשי עסקים מעונבים וכמה חבר'ה בשורטס וכפכפים. באמת מזכיר קצת את האווירה הספורדית של מרכז העיר.

תפריט האוכל נאמן לטרנד ברי היין, ומציע מנות קטנות ובינוניות, שמנסות להתרומם מעל המיינסטרים ומבוצעות היטב. לדוגמה ברוסקטה גבינת בושה צרובה על לחם מחמצת עם ריבת אגסים ביתית; טרטר בקר עם קרם אריסה וזרעי חרדל מותססים; סלט עלים נדיב וטעים עם קולרבי צלוי, פילה הדרים וג'עלה; ג'בטה במילוי אונטריב מפורק ופפרדלה לימונית עם/בלי פילה דניס (18-82 ש"ח).

גם הצ'ייסר וינטג'. שה לילו (צילום טל צרויה)
גם הצ'ייסר וינטג'. שה לילו (צילום טל צרויה)

תשומת הלב לפרטים ניכרת גם במחלקת האלכוהול, כשהצ'ייסר – בדרך כלל קוקטייל מתוצרת בית – נמזג מתוך קנקן חרסינה עתיק. תפריט המשקאות מגוון וכולל מבחר נאה של ורמוטים על קרח או כשפריץ (מ-34 ש"ח), יינות לבנים, אדומים, ורודים וכתומים מהארץ ומיקבים בחו"ל בכוסות ובבקבוקים (מ-38 ש"ח לכוס/163 ש"ח לבקבוק) וקראף חצי ליטר יין הבית (119 ש"ח).

"זו אג'נדה ללא אג'נדה – מה שטעים וכיף ולא מאוד יקר. אנחנו מנסים לתת לקהל את מה שהוא רגיל ואוהב ולהוסיף יציאות קטנות ומעניינות", מסכמת צרויה, ומספרת שבמהלך ההאפי האוור (א'-ה' 18:00-19:30) נחתכים מחיר האוכל והיין ב-25 אחוז, "למעט יינות שאינם נפתחים לכוסות. למרות שאם יגיע מישהו שיתעקש על בקבוק מסוים, סביר להניח שאני אגיד לו כן", היא צוחקת. "אהבה ליין היא מכנה משותף שאי אפשר לעמוד בפניו". ובעניין הזה ובאהבה בכלל, למרחק בין צומת הפיל למרכז תל אביב או פריז אין שום משמעות.
בני אפרים 280, ראשון-שבת מ-18:00