במעבדה של דקסטר רוקחים את העוגיות הכי טובות שאכלנו לאחרונה
ממטבח ביתי שבלב קרליבך יוצאות עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות ועמוסות בתוספות, רטבים, מילויים והפתעות. ואם יש עוגייה חדשה בעיר, אנחנו ממהרים לטעום, ואז לספר לכם שאלוהים אדירים יש עוגיה עם שוקולית בבצק ואנחנו רוצים עוד
בימים האחרונים יצא לנו להיתקל בפלאייר מסקרן שנתלה ברחבי שכונות העיר, המבשר על בואן של עוגיות חדשות למחוזותינו. בתור אוהבי עוגיות שאנחנו, לא יכלנו להתאפק ומיד ניסינו, וגילינו את העוגיות הכי טובות שאכלנו לאחרונה. והרי אתם כבר יודעים שאכלנו מלא מלא עוגיות, נכון?
>> שף בן 23, מנות שלא עוברות את ה-56 ש"ח ותור של שבועיים וחצי
המקור לאותן עוגיות הוא Dexter's lab, מיזם עוגיות דנדש ומרגש שמאחוריו עומדת שחר מנגד, תל אביבית בת 30 ואדריכלית במקצועה, שהתאהבה באפיה בימי הקורונה, כמו חצי מתל אביב. באותו הזמן פתחה מנגד עסק אפיית עוגיות מקרון, שזכה בעצמו לעדת מעריצים אדוקה, אך כששבה השגרה היא חזרה ללימודי האדריכלות. אבל בעודה עוסקת בשרטוטים ומבנים אופקיים, הלב קרא בחזרה לעוגיות. כך נולד העסק החדש, שנותן שוב דרור לאהבתה הגדולה. והפעם, בניגוד למקרון הצרפתי המדוקדק, בתנור מתחממים עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות מימדים המתאפיינות בתוספות, קישוטים, ממרחים ומילויים מתחלפים.
העוגיות נאפות, נכון לעכשיו, בתנור הביתי של מנגד בקרליבך, ומשונעות מדי יום שישי במשלוח למי שבחר להזמין קופסה מלאה בעוגיות ארטיזנליות, בעלות של 80 ש"ח. בעתיד, כך מבטיחה אדריכלית העוגיות, הן ימצאו בית בדמות מאפייה קטנה. השליח, אגב, הוא העזר כנגדה של מנגד, בן זוגה אור, שגם היווה את ההשראה לשם (מעבר לסדרת הילדים מהניינטיז), כי דקסטר היה הכינוי שלו עוד מימי הצבא.
בכל חודש נולדת קופסה חודשית, המורכבת משש עוגיות – שתיים קלאסיות קבועות, וארבע ספישלים מתחלפים, עליהם שוקדת מנגד במשך שבועות בהן היא מנסה רכיבים, בוחנת טעמים וחולמת בלילה על מרקמים. העוגיות זוכות בשמות יצירתיים, למשל ה-CEO – עוגייה קלאסית של שוקולד צ'יפס חלב ומריר, שהרוויחה את שמה בתור הבוסית של העוגיות. גם עוגיות הקינג קונג זכתה בשם בשל מאפייניה, הכוללים בננה, אגוזי מלך, שוקול חלב ומריר. עוקבי האינסטגרם גם זוכים לקבל רמז לעוגיות שיצאו בחודש הבא.
ואיך העוגיות עצמן? ובכן, טעמנו את קופסת ינואר. כן, את כל השש. לא, אתם לא הדיאטנית שלנו, אל תגידו מילה. ותנו לנו להגיד לכם משהו – העוגיה קיימה את הבטחת הפלאייר, ועוגיות חדשות לגמרי באמת הגיעו העירה. מדובר בביס לא פחות ממושלם, הנדיבות בחמאה מורגשת, השוקולד ערב לחיך, השילובים יצירתיים והמקוריות משתלמת. העוגיות נאפות ביום שליחתן, וזה בהחלט ניכר כי הן טריות, חמימות ובאות בול בזמן לסופ"ש.
אנחנו התאהבנו, למשל, בעוגיית הסמור'ס – עוגייה שוקולדית במהדורה חורפית המשלבת אבקת שוקולית לתוך הבצק, טעם שהחזיר אותנו לילדות, וזה עוד מבלי לדבר על המרשמלו הקטן שפוזר מעל, ונחרך בצורה שעשתה לנו טוב. גם עוגיית הטריפל-טריט – שצפויה להיות קבועה בקופסאות – עמדה בכל ההבטחות, עם עוגיית שוקולד צ'יפס משולשת – מריר, חלב ולבן – שמעניקה ביס רך ונהדר. ואנחנו, אנחנו רק רוצים עוגיות, ואמא הבטיחה עוגיות לשבת. שווה לבדוק במעבדה.
הזמנה באתר, משלוחים בימי שישי. 80 ש"ח לחבילה של 6 עוגיות, מחיר הרצה