ביקרנו במסעדת הדגים הכשרה והחדשה (ועוד 3 כשרות שטוב להכיר)

הכינו את הבומרנג. מוסר ים וביצת שניצל, פיש קיטשן (צילום: משלוחה/מושיק שמה)
הכינו את הבומרנג. מוסר ים וביצת שניצל, פיש קיטשן (צילום: משלוחה/מושיק שמה)

כשרות ודגים זה משהו שיכול לעבוד בעירנו? ובכן, למרות שמעולם לא הינו חזקים בשתי הקטגוריות - מסעדה חדשה מבית טוב מוכיחה שאפשר. לרגל האירוע אספנו גם מסעדות דומות לה. כל הפרטים בפנים

2 בינואר 2022

על אף קו החוף המרשים שלה, מסעדות דגים אינן הצד החזק של תל אביב. כנ"ל לגבי מסעדות כשרות. מסעדות דגים כשרות הן בכלל בעיה. לכן כשאחת כזו נפתחת בעיר, אנו רואים בהעברת המסר שירות לציבור. FISH KITCHEN – אחות ל־MEAT KITCHEN, מסעדת הבשרים הכשרה מנמל תל אביב – נכנסה בקלילות לנעלי DECA, מסעדת דגים יוקרתית כשרה שפעלה באותו מקום. אם השם אינו מצלצל מוכר, הרי שזאת משום שעם לקוחותיה נמנו בעיקר בעיקר אנשי עסקים ופוליטיקאים שדיסקרטיות חשובה להם.

ישר לאינסטוש. סביצ'ה דג ים, פיש קיטשן (צילום: משלוחה/מושיק שמה)
ישר לאינסטוש. סביצ'ה דג ים, פיש קיטשן (צילום: משלוחה/מושיק שמה)

את התפריט החלבי־כשר בפיש קיטשן יצר אלעד לוי, שהוא גם שף המיט קיטשן. הסגנון מתכתב בהצהרתו עם קולינריה תל אביבית העכשווית. "המטרה שלי היא להגיש מנות מהדגים הטריים והאיכותיים ביותר, כאלה שגם שומרי הכשרות יוכלו ליהנות מהן. הדגש העיקרי הוא על מנות קלאסיות מהמטבח האירופאי והים תיכוני בשילוב בתבלינים וחומרי גלם מקומיים", הוא מסביר. בין המנות הראשונות תמצאו טונה אדומה צרובה עם גספצ'ו עגבניות שרי; סביצ'ה דג ים עם תפוח גרני סמית', טרטר מלפפון, קרם פרש ושברי קשיו מסוכרים; ולוקוס צרוב על קצף אפונה.

העיקריות נחלקות למנות דגים ופסטה. למשל: טליאטלה עגבניות וטונה מעושנת; פילה דניס וקרם ערמונים עם טורטליני שום שחור, קוביות דלורית ופקאן בחמאת שום; ומוסר ים עם זוקיני, עגבניות לחות וביצת שניצל, להיט אינסטגרמי מימי עומר מילר שכוחו עדיין במותניו ומציב את המנה כולה בסיכוי טוב להיכנס לרשימת המנות שיעשו באזז ב-2022 (את הרשימה לשנת 2021 תמצאו כאן).

פיש קיטשן (צילום: משלוחה/מושיק שמה)
פיש קיטשן (צילום: משלוחה/מושיק שמה)

המחירים משקפים את מה שכבר ידוע, שתל אביב היא העיר היקרה בעולם: מנות ראשונות בטווח מ־62 ש"ח ועד 130 ש"ח (פלטת דייגים ומחייה, למקרה שתהיתם), ועיקריות באזור 70 ש"ח לפסטה ופולנטה וכ־140 ש"ח למנות דג, עם זליגה למעלה עד 215 ש"ח למחבת לוקוס – סטייק, קבב וסיגר לוקוס עם ירקות צלויים, פוקאצ'ה ומטבלים. הקינוחים מושקעים ועומדים גם כן על כ-60 ש"ח למנה, למשל פבלובה לימון ברוטב פירות יער; פחזניית פופקורן מקורמל; ומילפיי מפורק משכבות טוויל וניל, קרם פטיסייר פקאן עם תבליני חורף, גלידת דלורית ורוטב דובדבני אמרנה.

בקומה השנייה, מעל קיר משרביות קרמיקה (על עיצוב המסעדה חתומים אלון ברנוביץ' ואירנה קרוננברג, שיצרו כמה מהמסעדות היפות בעיר), נמצא חדר פרטי שמיועד לאירועים וארוחות עסקיות. ניתן לערוך בו אירוע עד 30 איש, ובמסעדה עצמה נערכים אירועים עד 100 איש. אם חיפשתם להרשים הורים שומרי כשרות של בן/בת זוג או לקוח פוטנציאלי, פיש קיטשן היא אופציה שתוציא אתכם מהסיטואציה בכבוד.
FISH KITCHEM, התעשייה 10, תל אביב, 03-5629900, ראשון-חמישי 12:00-24:00, מוצ"ש – חצי שעה אחרי צאת השבת-01:00

 

עוד 3 מסעדות דגים כשרות שווה להכיר

  1. פיש מרקט, אחות למיתוס הבשרית וגם צמודה אליה, מסעדת דגים שעברה לאחרונה מסגנון יווני-ים תיכוני לאסיאתי.
  2. סלון יווני של שף גיא פרץ במלון WEST במתחם סי אנד סאן, גבינות, דגים וירקות שמתחברים למנות בהשראת יוון.
  3. ניני האצ'י, סושייה/מסעדה אסיאתית ותיקה שפופולרית גם בקרב קהל שכשרות פחות מהותית בעיניו ונשים בהריון, שלהן מיועד פס גלגול נפרד.