שני צרפתים פתחו ביסטרו אמריקאי בלב קינג ג'ורג'. התוצאה מושחתת

הבשר הוא העיקר. ג'ורג' אנד בראדרס (צילום מייגן מימון)
הבשר הוא העיקר. ג'ורג' אנד בראדרס (צילום מייגן מימון)

George & Brothers התמקמה בפינה מבוקשת במיוחד על קינג ג'ורג' פינת שדרות בן ציון, ומציעה המבורגרים עם תוספות שצרפתים אוהבים, אנטריקוטים שכולם רוצים ואפילו הנחה מרשימה בהאפי האוור. ויוה לה פראנס, או לה לה ועוד דברים צרפתיים

21 באוגוסט 2022

בשקט בשקט כמעט מבלי להרגיש היצע האוכל הכשר בתל אביב הולך וגדל, מפיין דיינינג ועד אוכל רחוב. רק לאחרונה נפתחו מנרה במלון שרתון, פופה של שף אביב משה, הפיתה/המבורגר של תומר תומס, מעדניית השף מסלוב דלי ברמת החייל, סלון יווני של שף גיא פרץ ועוד מסעדות שכולן פונות לקהל שומר כשרות. כעת מצטרף לרשימה George & Brothers, ביסטרו אמריקאי שממוקם באחד הלוקיישנים העמוסים בעיר, קינג ג'ורג' פינת שדרות בן ציון. הנכס, שאכלס עד לשנים האחרונות סניף של לנדוור, שופץ ביסודיות וכולל כיום רחבה מוצלת וחלל פנימי. הקונספט הוכתב על ידי המיקום המתוייר, ולכן התפריט מתמקד במכנה משותף רחב, כלומר בעיקר רבי מכר ובראשם המבורגר. למשל, המבורגר קלאסי בתוספת חסה, עגבנייה ובצל קלאסיים, וגם רוטב מיונז ווסאבי וריבת בצל (64 ש"ח).

שאנז אליזה? שדרות בן ציון. ג'ורג' אנד בראדרס (צילום מייגן מימון)
שאנז אליזה? שדרות בן ציון. ג'ורג' אנד בראדרס (צילום מייגן מימון)

אם הטופינגז לא מספיקים ניתן להוסיף בתשלום בייקון טלה, גבינה טבעונית, ביצה, גוואקמולה וכן תוספות שהבעלים יוצאי צרפת מחבבים במיוחד – כבד אווז וכמהין. אותה קציצה מהווה בסיס ל"המבורגר בלבואה", בתוספת פנקייק וסירופ מייפל (78 ש"ח). קריספי צ'יקן, המבורגר דג והמבורגר טבעוני נותנים מענה למי שבשר בקר אינו כוס התה שלו (62-78 ש"ח) לצד סלמון בגריל ברוטב צ'ימיצ'ורי (92 ש"ח), סלט קיסר עוף/טופו (62 ש"ח), נקניקיות שונות ועוד. אלא שכדאי להתעכב על הבשר, שכן המסעדה מחזיקה קצב צמוד ובשר מיובא מנברסקה, שעובר קיצוב ויישון במקום – והטיפול המקצועי בו ניכר בביס עצמו: קציצה עסיסית וקפיצית בטעם בשרי עמוק.

>> זו היא אזעקת אמת: מהיום אפשר להזמין דליקטסן דרך וולט

על המקום החדש, הרעיון והקצב הצמוד חתום אלי פישר, יועץ עסקי וקולינרי שעבד במסעדות בצרפת ובמסעדת ק-פה האנוי, האסיאתית הכשרה בכיכר רבין. פישר יצר קשר עם יונתן אטל – בעל הנכס, גם הוא ממוצא צרפתי – ויחד הם החליטו לפתוח ביסטרו אמריקאי. "פיתחנו את הקונספט במיוחד עבור הפינה הזו", אומר פישר. "אני גר קרוב וכשראיתי שבית הקפה שפעל פה נסגר, פניתי ליונתן. עשינו שיעורי בית מה מתאים לאזור שנמצא בסביבת דיזינגוף סנטר, תיאטרון הבימה ורחוב בוגרשוב שיש בו תנועה של צרפתים שומרי כשרות. בנינו ביסטרו שמתאים לכל היום ולכל הרכב". בארוחת הבוקר שמוגשת לאורך כל היום תקבלו מטבלים, סלט ירוק ולחם, חביתת עשבי תיבול/מקושקשת וכדורי פירה פריכים ולוהטים (59 ש"ח).

כדורי פירה עלולים להיות ההתמכרות הבאה שלנו (צילום מייגן מימון)
כדורי פירה עלולים להיות ההתמכרות הבאה שלנו (צילום מייגן מימון)

תפריט הצהריים והערב דומים וכדאי לשים לב למנות הבשר, למשל אנטריקוט בגריל או אנטרקוט עם עצם ברוטב יין אדום עם צ'יפס וסלט (179/259 ש"ח). קינוחי פרווה, מנות ילדים, קוקטיילים ותפריט יינות מכוונים לקהל מגוון כפי שנצפה השבוע – משפחות עם ילדים, אוכלוסיה מבוגרת וקבוצות צעירים. 30 אחוז הנחה על האוכל ודיל 1+1 על אלכוהול בהפי האואר (16:00-19:00) הופכים את הבילוי במקום למשתלם יותר. ואת מי מעניינת תעודת כשרות כשהבירה קרה והבשר טעים.
קינג ג׳ורג 46, תל אביב, ראשון-חמישי 12:00-00:00, שישי 10:00-16:00