דבש בסטייל דובאי: Le miel מגישה ארוחה לצד מופע ראוותני

רקדניות באאוטפיט נוצץ, להטוטנים ויורקי אש, סקסופוניסטית בלייב ודרבוקות עם תאורת לד הם רק חלק מהאטרקציות שמציעה מסעדת Le miel, הסמן האחרון לתופעה המוזרה ביותר של התקופה - מסעדות שמציעות, לצד הארוחה, גם מופע נוצץ בחגיגה דקדנטית
יותר מעשרה חודשים אל תוך המלחמה – פרט שלאף אחד אסור לשכוח – הקולינריה בעיר תופסת סיבוב מוזר. לברי יין כבר התרגלנו, קונספט צנום וזול לתפעול וללקוחות, אבל את תופעת הדינר-אנד-שואו אין לנו דרך להסביר. מילא גילה וננסי, כי אייל שני יש רק אחד. אבל כשעוד מקומות זולגים לתוך ההגדרה, ייתכן שאנו בפתחו של טרנד. רק לפני מספר ימים התבשרנו על Jome, מסעדה שמביאה לעיר את תרבות הקלאבים מניו יורק, והנה עוד מקום חדש שכולו פעלולים. ועוד פרט מעניין: שני המקומות האלה הם כשרים.
>> פתיחת שולחן בשוק ובית לחולי בורקס. זאת העיר של חי צארום
Le miel, "דבש" בעברית, היא מסעדת שף ש"מביאה מארה"ב ודובאי את חווית הדינר שואו לתל אביב ומוכיחה כי מנות גורמה, מופעי אקרובטיקה ומוזיקה יכולים להעניק חוויה טובה ואיכותית גם לקהל הישראלי", לשון ההודעה לתקשורת. מסתבר שהבעלים, שאוחזים בניסיון בניהול מועדוני לילה, הבחינו שבמהלך השנים התפתחו צורות בילוי שונות, וסקרנות לגבי קונספט הדינר אנד שואו הובילה אותם לפתיחת מקום שיעביר את החוויה מחו"ל לתל אביב. לה מייל הוקמה תוך כדי פרוץ המלחמה, ובמשך חודשיים פעלה כפופ אפ. באופן מפתיע לתקופה היא זכתה להצלחה, וכך הוחלט להפוך את הזמני לקבוע.
"מה בדיוק קורה פה?", בוודאי תשאלו, והנה התשובה: בחלל שממוקם ברחוב יד חרוצים הערב מתחיל בסולידי, והשמיים (הכשרים) הם הגבול. הארוחה נשענת עקרונית על המטבח הצרפתי הקלאסי, שהשף בוריס שפיטלניק ספג בתקופה שבה עבד ב-Les Bacchanales, מסעדת כוכב מישלן בדרום צרפת. בפועל אפשר למצוא בתפריט רפרנסים לכל טרנד אפשרי, כולל תיאורי מנות ציוריים נוסח אייל שני ומחניודה. אם תבחרו להגיע לכאן תוכלו לקבל לפתיחה פתיחה פרנדולה – לחם מתובל שמוגש עם פסטו וטפנד זיתים; טנגו של קרפצ'יו דלעת וקרפצ'יו תמרים; "סלט עלים נשפך" עם קרמל שחור, אנדיב וויניגרט בלסמי; "סימפונית הקיץ" – קונסומה קולורבי, אבטיח ולואיזה; וסג'יו – סשימי אינטיאס על סלט קוריאני פיקנטי.
שלב המנות העיקריות מעמיק את החיבור האסוציאטיבי לרחבת הריקודים: "דואט הים והיבשה" (דג ים, קרם גזר זעפרן, ציר דגים וגזר צבעוני), "אגם האווזים" (חזה אווז ברוטב קפה ופלפל מדגסקר עם פפרדלה זוקיני ברוטב בצל לבן ושום שחור) ו"קוורטט" (איירון סטייק וקרם ריזוטו איטלקי, ריזוטו אורז בר ופופקורן אורז בר). לסיום נערך שולחן קינוחים עשיר, והאלכוהול שנמזג כמים יוקרתי כמובן. המחיר יוקרתי לא פחות: 390 ש"ח לאדם בימי ראשון-רביעי, 490 ש"ח בימי חמישי – ועל האלכוהול תשלמו בנפרד.
ובין המנות, הפן האמנותי קורה לאורך כל הערב. רקדניות באאוטפיט נוצץ, להטוטנים ויורקי אש, סקסופוניסטית סקסית בלייב ודרבוקות עם תאורת לד הם רק חלק מהאטרקציות שאמורות לנתק את האורחים מהמציאות שוברת הלב שבחוץ, ולשגר אותם אל יקום שכולו ריקודים וכפיים, למי שאוהב. ואולי כאן המקום להדגיש שוב כי איננו שופטות את מי שבוחר לברוח לכמה שעות ממעללי הממשלה הכושלת ומההמתנה לתגובת איראן וחיזבאללה – אבל אותנו כל זה רק מעורר את החרדה, וגורם לשאול איך דווקא בתקופה כזו קמים כל כך הרבה מקומות שחוגגים את השואו והנצנוץ. אולי התשובה בגוף השאלה.
יד חרוצים 14, ראשון-חמישי מ-21:00, שישי-שבת סגור, להזמנות