M25 רמת אביב נפתחה להרצה

הסניף הרמת אביבי של מסעדת הבשרים האהובה משוק הכרמל כבר צולה נתחים על הגריל. בתפריט: פיתות, מנות בכלים חד פעמיים ותמחור נוח לסטודנטים הרעבים

הקבב של M25. צילום: אנטולי מיכאלו
הקבב של M25. צילום: אנטולי מיכאלו
23 באוקטובר 2017

היום (שני) בשעה 12 בצהריים נפתח סניף M25 רמת אביב, ויפעל במהלך כל השבוע הקרוב במתכונת הרצה: הוא יפעל מדי יום מהשעה 12 בצהריים ועד שיגמר האוכל.
הסניף הצעיר של מסעדת האם האהובה משוק הכרמל התמקם ברחוב ברודצקי 15, פועל בשיטת השירות העצמי, ללא מלצרים, בדגש על מנות בפיתה ובכלים חד פעמיים. עיתוי הפתיחה, יום לאחר פתיחת שנת הלימודים האקדמית אינו מקרי: אחד מקהלי היעד של המסעדה הוא ציבור הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב, והמנות מותאמות בכדי להשביע את דרישות הקהל הצעיר הקצר בזמן ובתקציב אבל גדול בתיאבון, ולפיכך, אומר יונתן בורוביץ', שף המסעדה, גם התמחור יהיה נוח יותר מזה של מסעדת האם בשוק הכרמל.

https://www.instagram.com/p/BajjE_LFSI_

בורוביץ' מסביר שהימים הראשונים יוקדשו לבחינת הגריל במקום ולימוד שיטת העבודה הפרונטלית האופיינית למזנוני מזון מהיר. הסטודנטים יוכלו להתלבט כאן בין עראייס (45 ש"ח), לקבב עגול ללא שיפוד, או לשיפוד מהוויטרינה עם שוק טלה או כבד (35-45 ש"ח לשיפוד), כולל תוספות שאין במסעדת האם, כמו צ'יפס. תושבי השכונה יוכלו להתיישב לאנטריקוט במגש שאינו חד פעמי (42 ש"ח ל- 100 גרם בשר בלי עצם), והסטודנטים הטבעונים ישמחו לגלות מנה של פיתת סלטים עם טחינה, סלט עגבניות, צ'ימצורי, בצל בסומאק ועוד. המשקאות האלכוהוליים הפשוטים והכייפים ישלטו גם פה עם ערק, קמפארי, בירת חתול שמן ומלכה או גולדסטאר.

פיילוט בדרך לרשת

קצביית הבוטיק מיטמרקט, שבבעלות עו"ד יניב בר נור, אורי ויינשטיין והשף ירון קסטנבוים ובהובלת השף יהונתן בורוביץ' נכנסה ללב השיח של הפודיז מיד עם פתיחתה בשנת 2013, בעיקר בגלל בשר הבקר המתבסס על עדרי מרעה מקומיים, וכן בגלל מכירה סטרילית המזכירה בית מרקחת בתוך מתחם האיטליזים המגו'יף של שוק הכרמל – שמאז פתיחתה של קצביית הבוטיק שינה מאוד את פניו והתפתח קולינרית. אחרי שנה וחצי של הסתננות עקבית של קרניבורים לשוק הכרמל לשם זלילת בשרים בגומחת המטבח של האיטליז, הקצבים החליטו לעבור למערכת יחסים פורמלית של מסעדה. כך נפתחה M25 במרחק של 25 מטרים מהאיטליז, ויונתן בורוביץ' (אקס קפה 48) מונה למנהל המטבח שלה. מגוון נתחי הבשר המובחרים של האיטליז עוברים פה צלייה בגריל פחמים או עישון. מסתמן כי הסניף ברמת אביב הוא פיילוט בדרך לרשת מסעדות מהירות של בשר.  

M25 רמת אביב