Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

הישראלי שמכר לפלורידה אוכל ים תיכוני יוצא לכבוש את ניו יורק

בואו להרגיש בבית ולתקוע עראייס. מסעדת "מותק" בניו יורק. צילום: Time Out New York
בואו להרגיש בבית ולתקוע עראייס. מסעדת "מותק" בניו יורק. צילום: Time Out New York

השף צ'רלי לוי הקים את רשת המסעדות הים תיכונית "מותק" לפני 5 שנים בפלורידה, ואחרי 7 סניפים הגיע הזמן שלו לצאת לתפוח הגדול. חברינו בטיים אאוט ניו יורק התלהבו מהעיצוב מעורר העיניים והאווירה התל אביבית שנחתה על רחוב ברודווי

9 באוקטובר 2025

המסעדה החביבה על סצנת האוכל של מיאמי היא ללא ספק Motek. ואיך לא, הרי השם מתורגם למותק (Sweetheart) בעברית. מותק, שנולדה ב"עיר הקסמים" מיאמי, היא מסעדה כשרה בסגנון ים תיכוני עם אווירה תל אביבית שכבשה את דרום פלורידה, ואף מעבר לכך, עם פלאפל, קבב ושקשוקה שניתן למצוא ברחבי פלורידה – בסניפים בקורל גייבלס, בריקל, דאונטאון מיאמי, סאות' ביץ', מיאמי ביץ', אוונטורה ובוקה רטון. אך כעת לראשונה הצוות יצא אל מחוץ לגבולות המדינה עם המבט נעול בעוצמה על התפוח הגדול.
>>חלום מטוגן: 11 כריכי קריספי צ'יקן הכי מומלצים בתל אביב

לאחר חודשים של ציפייה, מותק מצאה בית בשכונת פלאטאיירון שבניו יורק, שם נחתה ב-15.9. המייסד מאחורי הקונספט הים תיכוני, צ'רלי לוי הישראלי לשעבר, ידע שהגיע הזמן להציג את מותק גם בביתו השני."ביליתי 20 שנה בניו יורק לפני שמיאמי הפכה לבית שלי", אמר לוי בהודעה לעיתונות. "מיאמי מכונה לעיתים הרובע השישי של ניו יורק, ולכן ההתרחבות לכאן מרגישה כמו צעד טבעי. בנינו קהל נאמן בפלורידה, ולאחר אינספור בקשות להביא את מותק לניו יורק, עכשיו זה הזמן הנכון".

זה בעיקרון האוכל של העיר, פשוט במחירי ניו יורק. מסעדת "מותק" בניו יורק. צילום: Time Out New York
זה בעיקרון האוכל של העיר, פשוט במחירי ניו יורק. מסעדת "מותק" בניו יורק. צילום: Time Out New York

מותק הביאה פיסה מהשמש של פלורידה לניו יורק, באופן כמעט מילולי. חלקה הפנימי זוהר כמו בית על חוף הים התיכון, עם נגיעות של צהוב שמשי בריהוט ועל הקירות, מלווה בסבך של גפנים ירוקים שמנוקדות בפרחים צהובים. סימן היכר של המותג – מכונית צהובה בסגנון רטרו – עשתה גם היא את דרכה מצפון, וחונה בגאווה ליד הכניסה. רשת המסעדות הוקמה על ידי לוי בשנת 2020 בפלורידה, ומאז התפשטה ל-7 סניפים, מותג אוכל רחוב בשם "יאללה מותק", וגם מאפייה בשם "שומשום", שבהמשך תיפתח גם היא סניף ראשון בניו יורק.

המנות הראשונות כוללות מבחר מהמועדפים המוכחים שלהם, כמו לבנה, טאבולה וחומוס עם תוספות כמו פטריות, בצל מקורמל או חציל קלוי – כולם מוגשים עם צלחות של פיתה רכה שנאפית טרי במקום. המנות העיקריות כוללות שווארמה כבש, שניצל עוף פריך עם איולי חריסה, לצד הכנות של דגים שלמים, כולל לברק או דג בס צ'יליאני. בורגר העראייס עטור הפרסים שלהם (הערת המתרגם: כן, הם קוראים לזה המבורגר) הגיע גם הוא – על בסיס קבב קופטה לבנוני כשרה, הבשר נאפה בתוך פיתה לפני שהוא זוכה לזילוף של טחינה ואיולי חריסה.

מדובר במסעדה ללא שום שמני זרעים, שכן כל סניפי "מותק" משתמשים רק בשמן זית, שמן אבוקדו או חמאה אמתית. עם 7 סניפים בפלורידה והסניף הראשון בניו יורק, חמישה סניפים נוספים מתוכננים להיפתח בעיר במהלך השנה הקרובה, כשהשכונות וויליאמסבורג והאפר-ווסט סייד נמצאים באופק. עד אז, בסניף הראשון אפשר למצוא גם מבצעי ארוחות ב-5 דולר, וספיישלים של בראנץ' לאורך כל היום.
מותק,I928 Broadway, New York, NY
הכתבה פורסמה במקום במגזיןטיים אאוט ניו יורק.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!