מקודם

סילבסטר 2020 בגבוה: מה מתכננות לכם המסעדות לערב השנה החדשה?

הספיישלים המיוחדים, השמפניות המבעבעות, המנות הכי מעוררות תיאבון, חגיגת נובי גוד ומסיבה סודית אחת. מוסדות האוכל בעיר מתכוננים לפתוח את 2020 בהכי גבוה שיש. כי למי יש כוח לקלאב באמצע השבוע?

שם זה יתחיל. בורק. צילום: אור קפלן
שם זה יתחיל. בורק. צילום: אור קפלן
12 בדצמבר 2019

מלגו ומלבר

מסעדת השף הסקסית בניצוחו של מוטי טיטמן, היא בחירה קלאסית לערב זוגי של הביוקר. בשונה ממסעדות אחרות, תפריט הסילבסטר יהיה פתוח לבחירת האורחים, כמו גם כמה מיינות המרתף שיצאו להתאוורר לרגל האירוע החגיגי. בין המנות שיעמדו לבחירתכם: זוג אויסטרים וגרניטה תפוז דם; קרוקט טונה אדומה וקוויאר שחור; פילה לוקוס בחמאת עגבניות שרי צהובות, עם אספרגוס ירוק ולבבות ארטישוק; חזה ברווז עם ריזוטו גריסים שחורים, אניולטי קרם בטטה לבנה, צדפות וונגולי חמאת כמהין לבנות, בשר סרטנים ואפונה; ברוסקטת ריקוטה עם פטריות יער על האש, מזוגגות בחמאת פטריות כמהין לבנות וצלעות טלה במשקל, תבשיל תרד ושעועית ולבבות ארטישוק טרי. בסקשן הקינוחים יחכו לכם גלידת לוז עם קרם אנגלז, אגוזי לוז מקורמלים ושוקלד לבן מקורמל; בסבוסה גלידת שמנת תותים, קציפת רוזטה ובזיליקום ירוק; וכן פרפה יוגורט, קונסומה (מרק) תפוז דם ופלחי הדרים. וזה רק חלק קטן מהרשימה האכזרית שהעורכת נאלצה לגדוע באיבה כדי להפסיק לרייר על המקלדת.

שדרות רוטשילד 142. להזמנות: 03-631-4214

מלגו ומלבר. צילום: אפיק גבאי
מלגו ומלבר. צילום: אפיק גבאי

 

בורק

אנחנו לא יכולים להפסיק להתלהב מהמסיבה הסודית שרקחנו לכם עבור הלילה המושלם בשנה. על תפריט האוכל המפתיע יהיה אחראי שף ברק יחזקאלי, על הקוקטיילים מערפלי החושים החברים שלנו מקוקה-קולה, על היחלצות מפקקים הנהגים של יאנגו ועל אווירת הקלאב שתמשיך את החגיגות יש עדיין מעטה סמיך של מסתורין. מספר ההזמנות מוגבל ואקסקלוסיבי מאוד. ואם חפצה נפשכם בכרטיס זוגי, תשאירו לנו פרטים ממש כאן

לרפד את הבטן בבורק. צילום: אביב שקורי
לרפד את הבטן בבורק. צילום: אביב שקורי

TYO

היפנית הכי היי קלאס בנווה צדק מקבלת את פניה של השנה האזרחית החדשה בתפריט שלא ישאיר לכם מקום להתנשק. במנות הפתיחה מופיעות סשימי מיקס- סלמון וטונה על קרח גרוס; מרק מיסו – טופו, אצות וואקמה, תרד חלוט, פטריות נמקו ובצל ירוק; פילה חציל במיסו אדום עגבניות שרי חלוטות, אגוזי מלך מתובלים במיסו, קשיו, עשבי תיבול וצ'ילי אדום בטמפורה. בעיקריות: מיקס פירות ים ברוטב שום חמאה, יין לבן וצ'ילי; בלק קוד במרינדה של מיסו וסאקה, אצבעות אורז שומשום עם פטריות ואספרגוס בדאשי; פילה בקר פרוס עם כבד אווז במירין, ויניגרט שחור מתקתק, פירה תפוא ופירה בטטה; קומבינציית סושי ליחיד או זוג מידיו של השף היפני יאמה סאן ובקיצור, ים של אוכל מהים. גם מהיבשה, אבל זרמו.

שבזי 58, נווה צדק

סיבוב ראשון: 19:00-22:00, 290 שקלים או 380 שקלים עבור תפריט פרימיום לסועד.
סיבוב שני: 22:00-02:00, 480 שקלים או 550 שקלים עבור תפריט פרימיום לסועד. 

TYO. צילום: יח"צ
TYO. צילום: יח"צ

יאקימונו

כמיטב המסורת, גם את 2020 תפתח היפנית האהובה בנשף חגיגי, שיכלול מוזיקה חיה, מבחר משקאות סאקה ותפריט מיוחד בהמלצת השף. ואם בחרתם בתפריט הזוגי, כדאי שתבואו בטרנינג. לפתיחה, יוגש לכם סלט סשימי, מבחר כיסוני דים סאם, גלילי נייר אורז מאודים במילויים שונים, פרוסות טונה מפולפלת וצרובה וג'מבו שרימפס ברוטב וואסבי קרים. קחו נשימה, כי משם זה ממשיך ב-14 יחידות סושי, שעדיין נחשבים למנה ראשונה. בגזרת העיקריות, תתבקשו לבחור שתי מנות מתוך ארבע: נתח קוד שחור ברוטב מיסו מוגש עם אטריות שעועית; פילה דוראד רויאל בגריל ברוטב מיסו וחרדל יפני; קלמרי ושרימפס ברוטב חמאה וסלרי; ופירות ים באייטקי – שרימפס, סקלופ, קלמרי, מולים, מוגש לצד ירקות. תפריט הקינוחים יעשה לכם חיים קלים יותר, ומציע שתי אפשרויות, מתוכן תצטרכו לבחור אחת: עוגת שוקולד עשירה עם סאקה מעוטרת בדפי שוקולד עם תה ירוק או חלוקי נחל משוקולד לבן במילוי מוס מנגו, אננס ופסיפלורה עם קרמבל שקדים. שנאמר, בהצלחה.

יאקימונו, שד' רוטשילד 19 תל אביב. 03-5175171/2

סבב ראשון: בין השעות 19:00-21:30 – מינימום לסועד 260 שקלים.
סבב שני: החל מהשעה 22:00 ועד סגירה – מינימום לסועד 380 שקלים.
תפריט זוגי: 760 שקלים.

איך אומרים שנה טובה ביפנית? יאקימונו. צילום: WOLT ישראל
איך אומרים שנה טובה ביפנית? יאקימונו. צילום: WOLT ישראל

לייבררי

הבר היוקרתי של מלון נורמן לא מסתפק השנה באירוע סילבסטר אחד, ומתחיל את הספירה לאחור שבוע מראש, במהלכו יוקם במקום פופ-אפ שמפניה של מותגי חברת משקאות הפרימיום Moët Hennessy. בין כוסות היוקרה יבעבעו גם כוסות במחיר 49 ש"ח. השמפניות יתלוו למנות של השף ברק אהרוני ממסעדת "אלנה". בתפריט: טארט טאטן כרישה, אויסטרים טריים על קרח, דגים נאים ותותים טריים עם קצפת או טארט לימון חמצמץ ועוד. בנוסף, על כל הזמנת בקבוק שמפניה תגיע לשולחן צלחת גבינות מקומיות ממשק ברקנית. אבל תשמרו מקום בבטן, כי הפסטיבל הזה הוא רק מתאבן לקראת מסיבת הסילבסטר, שתכלול את כל הנ"ל לצלילי דיסקו ואלקטרוניקה מרימה בתקלוטו של עמרי סמדר. כל זאת במידה ותספיקו לרכוש כרטיס מראש.

לייבררי בר, נחמני 25

לייבררי בר. צילום: אנטולי מיכאלו
לייבררי בר. צילום: אנטולי מיכאלו

טש וטשה

ידעו כל תושבי העיר כי רשימת אירועי סילבסטר איננה שלמה ללא חגיגת נובי גוד, כשהערב של המסעדה הגיאורגית שהעתיקה את מקומה לאחרונה למתחם התחנה הוא לגמרי המנצח. בתכנית: התכנסות לקוקטייל פתיחה, מנות ראשונות ותפריט גיאורגי מסורתי שיקשט את מרכז השולחן. מוכנים? פתחו מכנס: סלט ירוק עשיר בויניגרט גיאורגי עם תערובת פיצוחים; גלילות חציל במילוי של טחינת אגוזים, שום ורימונים; צמד ממרחים גאורגיים אסליים של מנגולד וסלק עם אגוזים וכוסברה; חזה עוף מפורק בטחינת אגוזים ועשבי תיבול; פילה סלמון כבוש במקום עם שמנת, תפו"א וקוויאר אדום; וקרפצ'יו מפילה עגל עם פרמז'ן וקונפי דובדבנים ולחם גאורגי מסורתי (לבאש) לפתיחה. בהמשך יוגשו בסדר עולה: חינקאלי, חצ'פורי מגרולי או בליני במילוי בשר בקר, עלי גפן במילוי בשר עגל, אורז ועשבי תיבול מבושלים, ופלטת בשרים עם ירקות שורש צלויים בתנור. הקינוחים נשארים תחת הכותרת המעורפלת "קינוחי נובי גוד", שאלו את יוצא בריה"מ הקרוב אליכם. (420 ש"ח לאדם כולל אלכוהול ללא הגבלה).

טש וטשה, קויפמן 4, מתחם התחנה. 03-6771373. 

נובי גוד גיאורגי בטש וטשה. צילום: יח"צ
נובי גוד גיאורגי בטש וטשה. צילום: יח"צ

ק-פה האנוי

המסעדה הויאטנמית-צרפתית לא יודעת אם היא מתרגשת יותר מהשנה החדשה או מביקורם של "סירק דה סוליי" ועל כן מאחדת את חגיגות הסילבסטר למסיבת קרקסית אחת גדולה. לרגל הערב תוכנן תפריט ספיישלים מיוחד הכולל מרק שורשים וכמהין וטרטר טונה אדומה עם קרם ברולה מכבד אווז; פילה בקר, שום, למון גראס, הוי-סטיר וכבד אווז חם; טלה על הגריל עם פירה סגול וכמהין, באקצ'וי צלוי; בר ים שלם באידוי, נודלס עבודת יד, ציר ים ומנגו, ברוקולי צלוי ואננס בטמפורה. הקינוח, יחיד אך דומיננטי: סורבה שוקולד ומנגו, אגוזי לוז וגנאש שוקולד. כל זה על רקע ניגוני דיג'יי הבית שי טיבי, שיעלה באוב מוזיקה משנות ה 20-30, ג'אז ופאנק.

ק-פה האנוי, מלכי ישראל 3. 03-677-1184.

ק-פה האנוי (צילום: נמרוד סונדרס)
ק-פה האנוי (צילום: נמרוד סונדרס)

יא-פאן

ראשית, אם בחוויה היפנית המלאה חשקה נפשכם, לכו על הדיל של סאקה ללא תחתית ב-99 ש"ח. אבל לענייננו – והעניין הוא תמיד האוכל – הארוחה מחולקת לשלושה סבבים, מתוכם תקבלו מנה לבחירה מכל סבב, וקינוח זוגי. בתפריט הראשונות: סלט דג צלוי – אטריות קומבו, שומשום קלוי ומלפפונים; חצי פוטומאקי – אינטיאס, סלמון וטונה בלו פין; צלחת סשימי, קרם סויה וחמאת סאקה; ותמנון או טופו ותפו"א באטר עם מיונז יפני, חרדל, בצל ירוק, גרגר נחלים וליים. השניות: סשימי קריותינג פיש, טטאקי שייטל, ורובאטויקי – שיפודים צלויים ומזוגגים. ולעקריות: מזאמן -אטריות ראמן עבות, חמאה מעושנת, ביצת אונסן, ביצי סלמון ומח עצם; נתח קצבים עם  מח עצם, יוזו קושו ופירה תפוחי אדמה עם חמאה; לברק שלם מטוגן – עם אצות נורי, רוז סושי, טוגראשי, סויה לבנה ובצל ירוק, ג'ינג'ר וצנוניות; מולים ושרימפס בתוספת 20 ש"ח; ותבשיל קארי בבישול של 72 שעות בתוספת אורז עגול מאודה, עם טאקו תמנון או טופו. בקינוחים תתבקשו לבחור אחד מבין פאי ברולה עם שזיפים מיובשים בקוניאק, ברוטב שזיפים, קרם וניל ופירות יער טריים; מוס קוקוס עם פיננסיר שקדים, ריבת אננס שוקולד לבן, קציפת פינה קולדה ופסיפלורה טריה; ושוקו פורצ'יני; אבקת פופקורן מקורמל, קציפת מיסו ושומשום קלוי. אנחנו דפנטלי היינו בוחרים בראשון. סתם באינטואיציה.

יא-פאן, נחמני 26. 03-648-7796.

יא-פאן. האחות הצעירה של טאיזו. צילום: יפית שמחה
יא-פאן. האחות הצעירה של טאיזו. צילום: יפית שמחה

טאיזו

האסייתית עטורת השבחים של השף יובל בן נריה שייכת לקבוצת מסעדות משותפת עם יא-פאן, וכמוה גם היא נוקטת בשיטת הטעימות, עם תפריט מיוחד מלווה יינות (שגם כאן אינם כלולים במחיר). הקונספט, בדומה ליא-פאן כולל שלושה סבבים בהם כל סועד בוחר מנה וקינוח זוגי. לראשונות: סשימי דג ים ואורז יסמין קלוי; בלק טייגר שרימפס, ארטישוק ירושלמי, בצל ירוק, פינגר ליים ושמיר; סלט דפי שעועית עם בזיל סגול, הולי בזיל, קשיו מקורמלים, צנוניות, שאלוטס, טחינה סינית וטופו; וסביצ'ה דגי ים בתוספת עשרה שקלים. בסבב הביניים יחגו לכם דמפלינג שנחינזי; פטריות אויסטר, פאק צ'וי, למון גראס, ברוקולי ורוטב פטריות בסגנון סיני; ראמפ סטייק עם עשבי תיבול ויאטנמים; סלט שרימפס עם קריספי שאלוטס, תמרינדי, קרקר שרימפס וביצה רכה; מולים עם פתיתי צ'ילי, קריספי שום, גולדן סירופ וסויה בהירה; וקארי בשר סרטנים (בתוספת 25 שקלים). לעיקריות: מסאמן; פילה בר טנדורי עם יוגורט באפלו, זרעי חרדל, תמרים וזרעי דלעת; פילה בקר עם באק צ'וי סגול, גזר סגול, זוקיני, חמאה חומה ואצות נורי ומנה זוגית של דג שלם מטוגן.

מחיר לסועד: עד 350 שקלים.
טאיזו, דרך מנחם בגין 23. 03-522-5005. 

טאיזו. צילום: יפית שמחה
טאיזו. צילום: יפית שמחה

אמש

הבר-מסעדה המסוגנן לבית NOX חוגג בסך הכל סילבסטר שני ושם דגש על "הבילוי המתגלגל", כפי שמכנים המייסדים. כלומר, מתחילים בארוחת שף, ממשיכים לבר ומשם מעלים למסיבה תחת קורת גג אחת. התפריט המיוחד שבנתה השפית אורטל רוזנברג מציע לחם ושני פתיחים, מנה ראשונה אחת לבחירה וכן מנה עיקרית. את הארוחה, שתיסגר בקינוח זוגי, תחליק לכם בגרון כוס יין או קאווה. בין המנות בתפריט: סלט עלים, תותים ואבן יוגורט; טרטר דג ואחובלנקו; סשימי דג ים ותותים; ברוסקטה טרטר בקר; בוריק שרימפס; פפרדלה ירקות העונה; פפרדלה שפונדרה; פילה דג; טורטליני בצלים וגבינות ברוטב בר בלאן; טיבון טלה וארטישוק; נתח סינטה/אנטריקוט סלסה צימוקים ופירה (בתוספת תשלום).

290 שקלים לסועד.
אמש, לילינבלום 30. 054-680-4699

ארטישוק א-לה רומנה, אמש. צילום: צלם אמיר מנחם
ארטישוק א-לה רומנה, אמש. צילום: צלם אמיר מנחם

סרפינה

שנה אחרי שעשתה עלייה ומיקמה לה סניף ברמת אביב, חביבת הסלבס הניו-יורקים חוגגת סילבסטר ראשון, איטלקי ויוקרתי כדרכה. וכדאי שלא תעופו יותר מדי על הפוקאצ'ה שתפתח את הארוחה, כי אחריה מגיעה הראשונה אותה תצטרכו לבחור מבין: קרודו של טונה אדומה, תפוז דם, קמפרי ופיסטוק או סלט אגסים ביין, גבינת עיזים ורוטב ויניגרט, שרי ועשבים. למנת ביניים, תתבקשו לבחור אחת מבין פיצה טרטופו כמהין לזוג;  ספגטי קרבונרה טרי, עם בייקון טלה, חמאה, יין לבן וחלמון; ניוקי פסטו, שרי צהובות ופרמז'ן; ורביולי תפו"א ועשבי תיבול עם בצל מקורמל וקרם פרש. לא התבלבלתם, העיקריות מגיעות רק עכשיו, והאופציות הן פילה בקר עם פולנטה ורוטב סלק בלסמי; פילה לברק על ריזוטו ירוק; ירקות שורש צלויים על פולנטה טריה; ופסטה שחורה עם סקאלופ, שרימפס, תמנון, ציר סרטנים ועשבי תיבול. כקינוח משותף, יוצעו לכם טורטה אל צ'וקולטו ופאי מרנג לימון. בקיצור, עוגות. שימו לב: המחירים לא כוללים שתייה.

סרפינה, איינשטיין 10, רמת אביב. טלפון להזמנות: 03-657-9080.

סבב ראשון: בין השעות 19:00 עד 22:00. 280 שקלים לסועד.
סבב שני: בין השעות 22:00 עד 01:00. 350 שקלים לאדם.

קרודו דג ים של סרפינה. צילום: אמיר מנחם
קרודו דג ים של סרפינה. צילום: אמיר מנחם

פר דרייר

הביסטרו הצרפתי במרכזו של מתחם נגה מחזיק בחצר פנימית, נוטפת סטייל ורומנטיקה, ובקיצור – מה שסרטים לימדו אתכם על אהבה. לבועה האינטימית הזו תוגש ארוחת הסילבסטר, שתוכלו להרכיב לעצמכם מתוך תפריט אלגנטי במיוחד: לראשונות יוגשו לכם מרק דגים (52 שקלים); סלט אנדיב עם אגסים, גבינה כחולה ואגוזים (58 שקלים); מולים מארנייר סיין לבן, שום, עשבי תיבול וחמאה (59 שקלים); פאני פורי סינטה, מלפפון, בצל ורוטב ויאטנמי (64 שקלים); טטאקי טונה אדומה סלט קולורבי פיקנטי (72 שקלים); בעיקריות: שרימפס בחמאת לימון יין לבן, ברוקולי ושרי (85 שקלים); המבורגר סינטה על בריוש הולנדז, פטריית פורטבלו וצ׳יפס (89 שקלים); ריזוטו עעם חמש פטריות (93 שקלים); דג שלם עם סלט עגבניות פיקנטי (138 שקלים); פילה בקר עם פלפלת, שמנת, ופירה שום שחור (148 שקלים); בגרת הקינוחים: מלבי (33 שקלים); פחזניות קרם פטיסייר (38 שקלים) וטארט טאטן (46 שקלים). מהעמדה יתוקלטו פ'אנק, סול ודיסקו, בכניסה ימזג לאורחים יין מבעבע ועל השולחנות יפוזרו לחם ומתבלים.

פר דרייר, בת עמי 7, מתחם נגה יפו. 03-629-2111. מחירים משתנים לפי המנות.

פר דרייר, כי פריז זה כאן. צילום: Ovlac
פר דרייר, כי פריז זה כאן. צילום: Ovlac