אחרי 5 שנים בלי: Round Tables חוזר עם מפגשי שפים בינלאומיים

אבירי השולחן העגול. השפים תומר טל ורונן אליהו. צילום: יח"צ
אבירי השולחן העגול. השפים תומר טל ורונן אליהו. צילום: יח"צ

התגעגענו מאוד לאירוע הקולינריה הישראלי־בינלאומי, אז מזל שראונד טייבלס חזר בדיוק בזמן כדי לחזק את הקשר שלנו עם היהודים בגולה. ואם זה במקרה אומר שאפשר לאכול בסעודה של ענר בן רפאל עם השף הישראלי השני בהיסטוריה להחזיק כוכב מישלן, אז עוד יותר טוב ועוד יותר טוב

11 בנובמבר 2024

בכל בוקר אנו מחפשים חדשות טובות להתנחם בהן, והנה היום מצאנו: הראונד טייבלס חוזר. אירוע הקולינריה הישראלי־בינלאומי מפציע שוב, והפעם בסימן חיבור בין יהדות ישראל והתפוצות, ובהשתתפות כמה מטובי השפים בעיר. דווקא עכשיו, כשחברות תעופה זרות משהות את פעילותן ואפשרויות הטיסה מוגבלות, קולינריה עילית משובחת נוחתת על סף דלתנו כאילו אין מלחמה בצפון ובדרום. באקט של סולידריות יגיעו לארץ שפים יהודים מרחבי העולם כדי להתארח במסעדות ישראליות, ויבשלו יחד עם השפים המארחים מחומרי גלם מקומיים ארוחות בטעם של חו"ל.

>> יונתן בן ה-24 פתח דוכן סביח, כי זה זורם לו בדם ומקועקע לו על היד

זוהי הפעם החמישית ש-Round Tables by American Express מתקיים, לאחר הפסקה של חמש שנים. הכותרת שנבחרה היא "Cooking Together", כותר שמשקף את השנה המורכבת בלשון המעטה שעוברת על כוחותינו. האירוע מיועד לחזק את הקשר בין ישראל לתפוצות ובין יהודים כאן ושם, ועל הדרך הוא מביא איתו ניחוח של כוכבי מישלן וקולינריה גבוהה. בשבוע הראשון יארח שף ענר בן רפאל ממסעדת תריסר את ארז אוחיון, השף הישראלי השני בהיסטוריה להחזיק כוכב מישלן, אחרי מושיק רוט.

ממושלן לכאן. ארז אוחיון. צילום: יח"צ ראונ טייבלס
ממושלן לכאן. ארז אוחיון. צילום: יח"צ ראונ טייבלס

אוחיון, במקור קיבוצניק מעין גב, התחיל את דרכו הקולינרית אצל רפי כהן במסעדת רפאל. משם הוא עבר לעבוד במסעדות מכוכבות בניו יורק ונסע בעקבות האהבה לפירנצה, שם זכה בכוכב מישלן במסעדת La Bottega del Buon Caffe. לפני כשנה וחצי הקים אוחיון בעיירה כפרית במחוז קיאנטי את מסעדת "קיימא", המתבססת על גידול עצמאי של ירקות ועשבי תיבול ועל בשר וגבינות ממשקי בוטיק מקומיים. קיימא ותריסר משדרות על אותו גל של מקומיות ועונתיות, ומסקרן לראות מה שני השפים יבשלו יחד.

מהגפן לכאן. אוהד אמזלג. צילום: יח"צ (Custom)
מהגפן לכאן. אוהד אמזלג. צילום: יח"צ (Custom)

באותו שבוע, בקצה השני של העיר, יארח שף מוטי טיטמן במסעדת מלגו ומלבר את חברו ג'יאקומו חסן, שף יהודי-איטלקי שחי ועובד בברצלונה. חסן עבד במסעדות מישלן, כשהאחרונה מתוכן היא DISFRUTAR המהוללת, שנחשבת למסעדה הטובה ביותר בעולם. לאחרונה הוא פתח במלון בוטיק בברצלונה מסעדת קונספט בשם Bodega Bonay, שכבר זכתה בפרס המסעדה המדוברת ביותר בעיר. טיטמן מספר שחסן מבשל פיין דיינינג ספרדי־איטלקי בגובה העיניים, ושיתוף הפעולה בינו לבין המטבח היצירתי במלגו ומלבר צפוי להניב ניצוצות.

פייסטה ישראלית-ספרדית. מוטי טיטמן, מלגו ומלבר (צילום בר כהן)
פייסטה ישראלית-ספרדית. מוטי טיטמן, מלגו ומלבר (צילום בר כהן)

את השבוע השני לראונד טייבלס יפתח טריו מסקרן: שף אוהד אמזלג, שמסעדת "גפן" שלו בפריז נבחרה לאחת מ-20 המסעדות הטובות לשנת 2024, יבשל עם תומר טל (ג'ורג' וג'ון עד סוף דצמבר) ורונן אליהו, שף מסעדת דריה (שהחליף בתפקיד את שף הלל תווקולי). עדיין איתנו? יופי. אמזלג התחיל את דרכו הקולינרית במסעדות קדמה וטופולופומפו, ובפריז הוא עשה קריירה במסעדת "שוק", שם הגיש לקהל האירופאי מטבח ישראלי חצוף ומעודן. בשנת 2023 הוא פתח את "גפן", המתמחה בהתססות ובדגה, ונכנס איתה לרשימות מומלצי מדריך מישלן ו-20 המסעדות הטובות בצרפת. זמן קצר לפני כן הפך אמזלג את המסעדה לכשרה, למרות התפרצות גילויי אנטישמיות בצרפת עם פרוץ המלחמה. יחד עם המטבח העילי של תומר טל, שאו טו טו עוזב את ג'ורג' וג'ון, ועם היכולות של שף רונן אליהו (פסקאדו, יפו תל אביב, אנימאר), זו צפויה להיות חויית פיין דיינינג כשרה וחד פעמית, מהסוג שנדיר למצוא בארץ.

הולך על מקסיקני-איטלקי. גיא אריש. צילום: דור קדמי
הולך על מקסיקני-איטלקי. גיא אריש. צילום: דור קדמי

אחרון חביב מאוד הוא שף גיא אריש שמארח במסעדת משייה את שף רפאל זגה, זוכה פרס "השף החדש הטוב ביותר לשנת 2023" במקסיקו וב-Michelin Bib Gourmand, המהדורה הקז'ואלית של המדריך המפורסם. זאגה הביא למקסיקו את המטבח האיטלקי המודרני, ובמסעדת GALEA הוא משלב מטבח איטלקי מודרני ועכשווי, עם טכניקות ים תיכוניות וצרפתיות. יאיר בקייר, יזם הפרויקט, אומר ש"אנו נרגשים להחזיר דווקא בשנה מיוחדת ומורכבת זו את Round Tables American Express לישראל. השפים שהיו ראשונים לאשר את בואם היו השפים אשר להם רקע יהודי או ישראלי שרצו לחזק את הקולינריה הישראלית ולתת זריקת עידוד טעימה לישראלים". מחיר: 389 ש"ח לאדם (299 ש"ח ללקוחות אמריקן אקספרס, שגם נהנים ממכירה מוקדמת החל מ-10.11). המכירה לקהל הרחב תחל ב- 12.11.24, מספר המקומות לסדרת האירועים מוגבל.
פרטים והזמנות באתר