קוניצ'יווה: סנדוויצ'יה יפנית חדשה חותכת לכם את הקשה ביפנית
אחרי שהתאהבנו בסטייל היפני שלה עם Pastry Box, נורית צ'יטיאט, השף קונדיטורית הישראלית שגדלה ביפן, חוזרת עם Sando Box, שמספקת כריכים מלחם חלב שנפרס למלבנים מדויקים ומתמלא בכל הטוב של שיבויה-ישראל. ויש גם פנקייקים במילוי שוקולד ושעועית אזוקי, וגלידה טריאקי! קפיצה קטנה ליפן
נפתח בווידוי/גילוי נאות: יש לנו סימפתיה לכל מה שקשור ליפן, כמו הרבה ישראלים ותיירים בכלל. מסושי וסאקה ועד מנגה ואסלות מפנקות וה-Pastry Box. כעת נולד לקונדיטוריה היפנית מיד חרוצים אח קטן ושמו Sando Box (סנדו=סנדוויץ' ביפנית). אך בעוד הקונדיטוריה מזכירה מקדש שינטו למתוקים, סנדו בוקס מרפרר לניאונים ולאטרף של שיבויה.
הסנדוויצ'יה היפנית ממוקמת ברחוב יצחק שדה בואכה בית מעריב ז"ל, כמה דקות הליכה ממקדש הפחמימות הברלינאי Zeit fur Brot. שניהם מעוצבות בגוונים בהירים ועץ, אך בזה מסתכם הדמיון, כי שלטי ניאון שיותקנו בקרוב, בובות הפופ וספרי המנגה – כולם אומרים טוקיו. "אני רוצה לשדר פאן", אומרת הבעלים והשף קונדיטורית נורית צ'יטיאט, ישראלית שגדלה ביפן, ומצביעה על קופסאות ממותגות חמודות ועל איורי מנגה שתלויים על הקירות, דיוקנאות שלה שעוצבו ב-AI.
בוויטרינה ממתינים כריכים מלחם חלב, שנפרס למלבנים מדויקים, במילוי סלט ביצים, טונה אורטיז עם מלפפון חמוץ ובצל ירוק וסנדו קרוקה פלאפל – קרוקט חומוס מתובל בתערובת תבליני פלאפל עם טחינה וג'ינג'ר כבוש, פיוז'ן יפני-ישראלי מקורי וחמוד (28-34 ש"ח). הכריכים מיועדים לסגור פינה בסגנון ארוחת עשר, ולמי שמחפש משהו קצת יותר משביע ממליצה צ'יטיאט להוסיף סלט תפוחי אדמה וסלט אדממה בוויניגרט שמן שומשום (28 ש"ח בנפרד, 51-57 ש"ח בקומבינציה עם כריך). "הם הולכים מעולה עם הכריכים, טעמים עדינים מאוד ומעט מיונז. אם מחברים סלט וסנדוויץ' מקבלים ארוחת צוהריים קלה שאחריה אפשר לחזור לעבוד".
כל המאפים והמוצרים בסנדו בוקס הם מתוצרת בית: כריך פטה בלחמניית קיפוד, סלט אטריות סובה, קיש וסלט עלי וברי עם גרנולה מלוחה וויניגרט יין-פטל ("למי שרוצה משהו שאינו יפני"), פרעצלים וקרואסונים, מלון פאן (לחמניית שמרים יפנית) ופנקייקים במילוי שוקולד ושעועית אזוקי, עוגות ופרלינים. הכל מיוצר במטבח שבפייסטרי בוקס, נארז באופן מודולרי לשמירת טריות הרכיבים אפילו עד למחרת, ומשונע מדי בוקר אל היעד.
בגזרת הקינוחים הקרים שווה לשים לב לגלידות בפיינט ובאריזה אישית בטעמים שאין במקומות אחרים, למשל שומשום שחור, טריאקי וגלידת דנגו על שום קינוח רחוב יפני ברוטב מתוק עדין. לחובבי קאקיגורי ממתינה מכונה ייעודית נוצצת, שכרגע מייצרת שבבי הקרח בסירופ תות ושוקולד, אך לצ'יטיאט כבר יש רעיונות לטעמים נוספים לקראת הפתיחה הרשמית בעוד כחודש. עד אז שימו עליכם קוספליי (או שלא, כי בחום הזה בקושי בגד ים אפשר) ובואו לנשנש סנדו ולעלעל בחוברות מנגה. ובדרככם החוצה אל תשכחו לעבור בשירותים ולהתרשם מאסלה יפנית משוכללת עם חימום ושלל פינוקים. ויותר מזה דוקטור, אנחנו לא זוכרות כלום.
יצחק שדה 6, ראשון-חמישי 09:00-16:00, שישי-שבת סגור (שעות פתיחה בהרצה)