מעשנים ביחד: 6 מקומות בעיר שאפשר למצוא בהם בשר מעושן

סמוקד קיצ'ן (צילום יעקב בלומנטל)
סמוקד קיצ'ן (צילום יעקב בלומנטל)

חייבים להודות שעד כה העיר שלנו לא מצטיינת בבשרים מעושנים - בשונה ממה שקורה במקומות אחרים בארץ שם הז'אנר פורח. לשמחתנו הצטרף דוכן חדש לסצינה, ויש לנו המלצות על עוד 5 מקומות שאפשר ליהנות בהם מהעשן הזה

10 בפברואר 2022

שוק הכרמל הולך ומסתמן כמעצמת בשר. מסעדות בשר, המבורגריות ושווארמיות כבר יש בשפע, וכעת מגיע תור הבשר המעושן. Smoked Kitchen, דוכן חדש במרכז השוק, מביא את הבשורה ללב המאפליה של הקולינריה התל אביבית בצורת כריכי בשר מעושן עסיסיים וסקסיים. בשנים האחרונות טרנד הבשר המעושן פורח (כל הפרטים והנימוקים האנתרופולוגיים כאן). ועדיין, יחסית להייפ, תל אביב בכלל ושוק הכרמל בפרט נמצאים בחסר. עמי בן שמעון זיהה את הצורך ופתח דוכן שמתמקד בבשר מעושן. "הבנתי שהשוק תוסס מבחינה קולינרית וכשבדקתי ראיתי שיש בו הכול מלבד מעשנה. בימים המעטים שהמקום פתוח – כי כבר הספקתי להיכנס לבידוד – ההצלחה מטורפת".

אי אפשר לעמוד בפניו. סמוקד קיצ'ן (צילום יעקב בלומנטל)
אי אפשר לעמוד בפניו. סמוקד קיצ'ן (צילום יעקב בלומנטל)

סמוקד קיצ'ן מתמקד באסאדו וחזה בקר, "נתחים שהכי מתאימים לכריכים". מסיבות רישוי מתבצעת פעולת העישון במטבח מקצועי מחוץ לשוק: הבשר נכנס למעשנת לפרק זמן של 12-14 שעות, תלוי בגודל הנתח, ומועבר למעשנה חשמלית בדוכן, ששומרת על החום והטעם. בתפריט הפתיחה מוגש הבשר בתוך ג'בטה, לחמנייה מתוקה, חלה וצלחת, בתוספת רוקט, עגבנייה, פלפל חריף ושום קונפי.

כשנתח נגמר בן־עמי שולף נתח חדש, מפרק את הבשר בידיים ומתבל בצ'ילי מתוק, רוטב ברביקיו ורוטב סילאן־חרדל מתוצרת בית. כמעט בלתי אפשרי לעמוד בפני הניחוח המתוק־מעושן, ומבחן הביס מאשש את הנחת היסוד ומחלץ גניחות עונג. הבשר רך, עסיסי ומתמסר, והתוספות מעצימות את אפקט העישון.

סמוקד קיצ'ן (צילום יעקב בלומנטל)
סמוקד קיצ'ן (צילום יעקב בלומנטל)

בן־עמי מספר שהדוכן הוא תוצר של ניסיון מתמשך, שהחל במפגש מקרי עם בשר מעושן. "בדך כלל אני איש של מנגלים. יום אחד יצאנו לשטח, כשחבר הביא מעשנה ביתית ונדהמתי מהתוצאות. למחרת קניתי מעשנה קטנה, עשיתי ניסויים על חברים ומשפחה וזרקתי המון נתחים לפח. כשסוף סוף הצלחתי, התחלתי לארח בבית והציעו לי למכור. העליתי פוסט בפייסבוק וקיבלתי אלף תגובות, ומשם הכול היסטוריה".

השילוב של מזג אוויר גשום ואומיקרון האיט את הפתיחה, אך בימי שישי נרשם ביקוש רב וכדאי להקדים. בעתיד יתווספו לתפריט נתחי אווז וצוואר טלה, ומגוון הפחמימות יתרחב ויכלול גם קרואסונים ובריוש. יש למה לחכות.
Smoked Kitchen, הכרמל 46, תל אביב, שלישי-שישי מ־11:00 עד שנגמר

ועוד קצת בשר מעושן

M25
בין מנות הגריל, הלשון והקורנדביף מתחבאת שווארמה מעושנים – נתחי בקר וטלה מעושנים מפורקים על טחינה עם סלט עגבניות-בצל לבן-נענע, שמן זית מיץ לימון וכתר של חריף לימונים.

טקסס BBQ
במזללה האמריקאית מעשנים לא רק נתח בקר אלא גם סלמון, כנפי עוף, ברווז ונקניקיות ואפילו המבורגר טבעוני של ביונד מיט, כחלק ממנות מוגזמות ואינסטגרמיות בקטע טוב.

פליישמן דלי
מוסד הכריכים בהשראה אמריקנית מתמחה בכבישה ועישון ומנפק סנדוויצ'י בשר עסיסיים. ארוחת הקומבו משתלמת במיוחד – סנדוויץ' או סלט, סייד דיש ושתייה (45/55 ש"ח).
הרצל 12, תל אביב, 03-5323335

מעשנת השוק
אלחי אבגיל מחזיק במרפסת בדירת גג מעוצבת בשוק לוינסקי מעשנת מרשימה. בזה אחר זה הוא שולף נתחים סקסיים, מפרק אותם בטקסיות ומגיש לאורחים שמגיעים לארוחות פרטיות.

B12
מתוך שלל מנות הבשר בתפריט של B12 אפשר ומומלץ לחפש את המעושנות שמוגשות בפחמימה או בצלחת.