Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

סינת'פופ

כתבות
אירועים
עסקאות
ארמון בעשב. צילום: גוני ריסקין

נגני החצר: להקת ארמון משיקה אלבום עם סאונד הזייתי במיוחד. ריאיון

נגני החצר: להקת ארמון משיקה אלבום עם סאונד הזייתי במיוחד. ריאיון

ארמון, להקה חדשה ומדוברת, לא מסוגלת לשמור על רצינות לאורך הריאיון וגם לא לאורך האלבום שלה. מזל שיש להם קסם אישי

ארמון בעשב. צילום: גוני ריסקין
ארמון בעשב. צילום: גוני ריסקין

"הקמנו הרכב סינת'פופ, לפחות זה מה שחשבנו לעצמנו, רצינו שזו תהיה מסיבה", מספר חברלהקת ארמון, רועי חרמון (כתיבה, שירה וקלידים). בקיץ האחרון ארמון היו הנושא של אינספור סטטוסים נלהבים עם קישור לאלבום הראשון שלהם. מעגל האינדי המקומי תסס סביב ההרכב הטרי. ארמון אולי מצאו את עצמם בסופו של דבר עם מבחר שירים על ספקטרום רגשי רחב יותר מ"מסיבה", אבל האווירה שלהם נשארה אופטימית והזייתית, מוזיקה ליום שמשי ומעורפל. בקיצור, סאונד יוצא דופן לחלוטין.

"בהתחלה קראנו לזה דארק שמח, פאן דארק", מוסיף אמיר שדות, שהקים את ההרכב לצד חרמון (לשניים גם להקה נוספת, טיגריס). לצד חרמון, גם שדות כותב, שר ומנגן בס וגיטרה. כמו כן חברים בהרכב הגיטריסט המצוין אמיר זאבי (ג'יין בורדו), הזמרת דניאלה טורג'מן (טייני פינגרז) והמתופף טל תמרי (רד בנד, פאנקנ'שטיין).

כשיצא האלבום הוא הכה גלים בקרב קהל האינדי. זה הפתיע אתכם?

זאבי: "כן, גם אני הרגשתי את זה. שמע, רועי ושדות הם לא אנשים שיוצאים הרבה מהבית. וכשאני באתי, באתי מנוסה. הכרתי כבר את עולם הפופ מג'יין בורדו, עברי לידר ואחרים, אבל פתאום קלטתי שהשניים האלה לא קשורים לכל זה. הם בעיקר היו עסוקים בלחקור את העולם המוזיקלי שלהם במין ניתוק מסוים ממה שקורה בחוץ. זה העולם הפנימי שלהם, הסאונד שלהם. לכן אפשר לשמוע את הייחודיות באלבום. הוא נוצר מחוץ לבועה התל אביבית".

האלבום אכן הוקלט רחוק מהעיר, במושב אביחיל שליד נתניה. "הכל היה די שכונה", מספר חרמון. "המיקסינג והמאסטרינג לקחו רק שלוש שעות, אצל חבר. לא תכננו שום דבר, לא תכננו להפתיע עם הוצאת האלבום. פשוט שחררנו אותו ברגע שסיימנו אחרי עבודה קשה שארכה כשנה. אמרנו לעצמנו, 'נעלה לבנדקמפ ונראה מה קורה'".

ומה קרה?

חרמון: "זה תפס".

איך זה שכמעט אף אחד לא שמע עליכם דבר עד שהאלבום צץ פתאום ברשת?

שדות: "הייתה רק הופעה אחת עד אז כי כל הזמן היינו עסוקים בהקלטות ובכתיבה שלו".

זאבי: "הם הזמינו אותי למושב אביחיל להקליט איתם. הגעתי לאיזו בקתה לא ברורה שבה רועי בנה אולפן והקלטתי בה מלא שירים. בהתחלה נורא הפתיעו אותי השירים, הווייב שלהם וזה שהם בעברית. התאים לי כל העניין".

ואיך דניאלה טורג'מן הצטרפה ללהקה?

"חיפשנו הרבה זמן זמרת. אחרי דניאלה רדפתי בעקבות הופעה שלה עם טייני פינגרז. כשהיא חזרה מהודו היא באה להופעה שלנו ומשם זה התגלגל".

השיר "מפל" מזכיר קצת את אביתר בנאי.

חרמון: "זה נכון. אני מאוד מושפע ממנו. אולי כי אני גם מנגן איתו כבר שנתיים. ואולי זה רק הקול שלי או ההגשה של השיר. אבל מבחינה מוזיקלית זה לא ממש דומה".

אתם גם הולכים לחמם אותו בבארבי. הוא כבר שמע את ארמון?

חרמון: "הוא לא יאהב".

ובשיר "העולם" יש כל מיני מילמולים וקולות מוזרים כמו שיעולים, אנחות ומה שנשמע כמו חיקוי של סוס. למה לא צירפתם את המילים כמו שעשיתם עם יתר השירים בבנקמפ.

שדות: "שכחנו".

חרמון: "אין שם שום דבר חשוב מדי. זה גם מזכיר לי את השיר "מה יש בים הזה", שהמילים בו הן פשוט קשקושים מאולתרים של שדות שהוא שר כשהייתה כבר מנגינה אבל עדיין לא נכתבו המילים".

"עם כל הקלילות והזרימה", מוסיף שדות, "השנה שבה הקלטנו את האלבום הייתה מאופיינת בהמון חרדה, כל אחד מהסיבות שלו. אבל באולפן תמיד היה כיף. אני חושב שהאלבום הזה היה סוג של בריחה עבור כולנו".

יש בעיניכם חוט מקשר בין השירים באלבום?

"כן, שאנחנו כתבנו אותם", עונה שדות תשובה שנותנת רוח גבית להלך הרוח הזרוק שמאפיין את האלבום, "ושהם כולם מאז'וריים!", מוסיף חרמון, מה שמחזק את הטענה כי זהו אלבום אופטימי, גם אם באופן קצת מוזר.

ארמון ישיקו את אלבום הבכורה באוזןבר ביום שישי (8.1)

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

ארמון, להקה חדשה ומדוברת, לא מסוגלת לשמור על רצינות לאורך הריאיון וגם לא לאורך האלבום שלה. מזל שיש להם קסם אישי

מאתאורי זר אביב1 בינואר 2016
"פיק-א-בו הוא הטראק הבא שלי. רומן פלוגל. צילום: יח"צ

רומן רומנטי: שורשי ההאוס של רומן פלוגל גדלו לסבך מוזיקלי יפה. ריאיון

רומן רומנטי: שורשי ההאוס של רומן פלוגל גדלו לסבך מוזיקלי יפה. ריאיון

מתחת למעטה הקוליות האלקטרונית של רומן פלוגל מסתתר חובב סינת' פופ רגשן עם לב ענקי. ריאיון

"פיק-א-בו הוא הטראק הבא שלי. רומן פלוגל. צילום: יח"צ
"פיק-א-בו הוא הטראק הבא שלי. רומן פלוגל. צילום: יח"צ
18 בנובמבר 2015

כשרומן פלוגל – לימים אחד מבכירי הסצנה האלקטרונית בגרמניה ובעולם – היה ילד קטן, אי שם בתחילת שנות ה־80, הביא לו אחיו הגדול את אחד האוספים המוקדמים של טראקס רקורדס, לייבל האוס מכונן משיקגו. הסאונד הזה נשך אותו מיד, כמו עכביש רדיואקטיבי.

"אני מניח שזו הייתה המופשטות והחספוס של חלק מהטרקים האלו ששיחקו תפקיד כל כך גדול עבורי", מספר פלוגל, שיתקלט במועדון הבלוק ביום חמישי (19.11), "המוזיקה שהכי אהבתי באוסף הזה הייתה בלי מילים ונעשתה באמצעות מכונות שלא נשמעו כמו שום דבר שהכרתי עד אז. אף שמוזיקה אלקטרונית התפתחה מאוד בשנים שחלפו, אני עדיין נהנה מהפשטות והאלתור שעד היום מהותית ליצירה בז'אנר".

עדיין יש לך את העותק הזה?

"ברור! אני אשמור אותו לנצח. לא אכפת לי להיות קצת סנטימנטלי לפעמים".

אתה עדיין זוכר חלק מהקטעים באוסף הזה? אילו מהם תפסו אותך הכי חזק?

"יש שלושה טרקים ענקיים באוסף הזה. 'Like This' של Two of a Kind יפה כל כך בפשטות הברוטלית שלו. זה טלטל אותי בטח כפי שמוזיקת פּאנק טלטלה אנשים באמצע שנות ה־70. 'The Dance' של Rhythm is Rhythm, דטרויט טכנו בצורתו הטהורה ביותר, הרומנטית כמעט, ולבסוף 'Phuture Jacks' של Phuture שמשקף את העוצמה של האסיד האוס המוקדם".

קשה כבר לספור את הביקורים של רומן פלוגל בישראל. הוא הפך לאחד התקליטנים שמנהלים מערכת יחסים רציפה עם תל אביב בכלל ועם מועדון הבלוק בפרט (הפעם האחרונה הייתה בינואר של השנה), כאשר בכל פעם, נוסף לספריית מוזיקה נאה ויכולות מיקסינג של מקצוען על, הוא הפגין גם טעם רגיש. הסטים שלו הם אלגנטיים ועדינים גם כשהם רועשים, קפדניים, אובססיביים.

התחלת כמתופף בלהקות מקומיות. אתה חושב שדי.ג'יי או מפיק בעל רקע בתופים ניגש לביטים בצורה שונה?

"אין שום מוזיקת ריקודים בלי איזשהו מתופף! המקצב הוא עדיין היסוד של כל דבר שאני מתחיל לעבוד עליו בסטודיו".

חלק מהרמיקסים שבחרת חושפים חיבה לניו ווייב ולסינת' פופ, הז'אנר הדומיננטי בשנים שבהן גדלת. מה המקום של הסאונד הזה אצלך כיום?

"סינת' פופ שיחק תפקיד עצום בשנות הנעורים שלי באייטיז. יומן ליג, הבן 17, דפש מוד – זה מה שניגנו אצלנו במסיבות בית ספר ובדיסקוטקים לנוער. זה נשמע שונה מכל דבר שהיה קיים עד אז. כמה שנים מאוחר יותר שחררו אותי טכנו והאוס מהמבנים ומהשירה שתמיד היו קיימים בסינת' פופ, אבל הצליל הספציפי הזה כבר נשמר אצלי בלב עד היום ויוצא החוצה מדי פעם".

אם כבר אנחנו חופרים בהיסטוריה, בוא נדבר על השותפות רבת השנים שלך עם יורן אלינג ווטקה (שפעל עם פלוגל בהרכב Alter Ego). איך פועלת הדינמיקה ביניכם?

"האמת היא שלא היינו באולפן יחד כבר חמש־שש שנים, אבל עד אז הייתה לנו שותפות מוזיקלית פורה מאוד. שום דבר לא עובר בלי עימותים, זה בטוח, אבל זה חלק בלתי נמנע מכל שיתוף פעולה. אני תמיד ניגנתי על רוב הכלים ועשיתי את התכנותים, יורן היה יותר מעורב בשלב העיבודים ובמיקסים הסופיים".

אתה מוציא מוזיקה כבר יותר משני עשורים. לו היית צריך להשמיע למישהו שלא מכיר את המוזיקה שלך חמישה טרקים שהיו מסבירים לו מיהו באמת רומן פלוגל, אילו טרקים היית בוחר?

"את 'Wilkie' מהאלבום האחרון שלי, את 'Happiness is Happening', את 'How to Spread Lies' מ'Fatty Folders', את 'Geht’s Noch' (למרבה ההפתעה אחד הטרקים שלי שהכי הצליחו), את 'Brian Le Bon' כי אני עדיין אוהב אותו כל כך (לה בון המדובר הוא כמובן סימון לה בון מדוראן דוראן, שהקטע המדובר דוגם את 'Save a Prayer' הבלתי מנוצח שלהם. אכן, ילד אייטיז), ולבסוף את 'Art Gallery' – שיר אהבה אלקטרוני מהאלבום 'Katalog' שהוצאתי תחת השם 'Eight Miles High'".

האזינו לבחירת הטראקים של רומן פלוגן

רומן פלוגל יתקלט בבלוק לצד אפדמין ולורנס, חמישי 23:30, 50־110 ש"ח

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

מתחת למעטה הקוליות האלקטרונית של רומן פלוגל מסתתר חובב סינת' פופ רגשן עם לב ענקי. ריאיון

מאתעמית קלינג18 בנובמבר 2015
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!