Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

תום נשר

כתבות
אירועים
עסקאות
תום נשר בטקס ה-Governors Awards (צילום: Jon Kopaloff/Getty Images)

וואו: תום נשר ברשימת 10 הבמאים המבטיחים בעולם לשנת 2025

וואו: תום נשר ברשימת 10 הבמאים המבטיחים בעולם לשנת 2025

תום נשר בטקס ה-Governors Awards (צילום: Jon Kopaloff/Getty Images)
תום נשר בטקס ה-Governors Awards (צילום: Jon Kopaloff/Getty Images)

הרשימה היוקרתית של "וראייטי" מתפרסמת מאז 1997, ועם השנים הופיעו בה במאים בתחילת דרכם כמו ווס אנדרסון, כריסטופר נולאן, טאיקה וואיטיטי ואלפונסו קוארון. סרט הבכורה של תום נשר, "קרוב אלי", עורך בימים אלה קמפיין בארצות הברית בדרך למועמדות לאוסקר. אינשאללה

2024 לא תיזכר כשנה מוצלחת לישראלים בעולם, כשבחזית התרבותית זה בא לידי ביטוי במיעוט ההישגים של הקולנוע והטלוויזיה בפסטיבלים הגדולים כמו גם בקריאות הולכות וגוברות לחרם תרבותי בעקבות המלחמה המתמשכת. על רקע הדברים האלה, כל הישג של יוצר ישראלי בזירה הבינלאומית השנה הוא משמעותי פי אלף, והלילה נרשם לבמאית תום נשר הישג ענק שהיה נחשב כזה גם בשנה רגילה.

>> דויטשלנד בייבי: "טיפול לילי" של yes נמכרה לרימייק גרמני
>> "צפייה חובה": האם נתניהו בדרך לאוסקר? המבקרים מאמינים שכן

החדשות הגדולות: מגזין תעשיית הבידור הנחשב "וראייטי" פרסם הלילה את רשימת הבמאים המבטיחים שלו לשנת 2025, ותום נשר היא אחת מעשרת הנבחרים שלו. לצדה ברשימה אפשר למצוא את קוראלי פארז'ה ("יופי מסוכן" עתיר הבאזז) ואת הלנה ריין ("בייביגירל" עתיר הבאזז לא פחות), כמו גם את זואי קרביץ (על סרט הבכורה בבימויה, "Blink Twice").

נשר נכנסה לרשימה היוקרתית בעקבות הצלחתו הביקורתית של סרט הביכורים שלה, "קרוב אלי", שסחף את הפרסים הגדולים בפסטיבל הקולנוע בירושלים והיה הזוכה הגדול בפרסי אופיר, מה שגם ישגר אותו כנציג ישראל לאוסקר בקטגוריית הסרט הזר. בשבוע שעבר נרכש הסרט להפצה בארה"ב ובקנדה על ידי ג'ריניץ' אנטרטיינמנט, ולטובת המירוץ מתקיימות בשבועות האחרונים הקרנות של הסרט ברחבי לוס אנג'לס וניו יורק, כולל הקרנה מיוחדת בנוכחותה של נשר שארגנה לה גל גדות. במסגרת סבב השמוזינג נכחה נשר עם אנתוני ברגמן, מפיק האינדי עטור הפרסים שחתום גם על סרטה, בטקס פרסי המושל ההוליוודי שבו מוענקים אוסקרים של כבוד לוותיקי התעשייה (הפעם לקווינסי ג'ונס זצוק"ל ולמפיקי ג'יימס בונד).

כניסתה של נשר לרשימת הבמאים המבטיחים של "וראייטי" תגרום ללא ספק לעוד ראשים בהוליווד להסתובב בכיוונה. הרשימה מתפרסמת כבר 28 שנים, ועם הזמו הופיעו בה במאים בתחילת דרכם כמו ווס אנדרסון, כריסטופר נולאן, טאיקה וואיטיטי, אלפונסו קוארון, ועוד רבים אחרים שהמשיכו לקריירות רוויות פרסים גדולים. באורח מסורתי, מפרסם המגזין ריאיונות עומק עם הבמאים הנבחרים לקראת עונת הפרסים. נמתין בשקיקה.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

הרשימה היוקרתית של "וראייטי" מתפרסמת מאז 1997, ועם השנים הופיעו בה במאים בתחילת דרכם כמו ווס אנדרסון, כריסטופר נולאן, טאיקה וואיטיטי...

מאתמערכת טיים אאוט20 בנובמבר 2024
עתיד הקולנוע הישראלי. סרטה של תום נשר, "קרוב אלי". צילום: יח"צ

המוזות רועמות: פסטיבל הקולנוע הישראלי באל.איי לא עוצר במלחמה

המוזות רועמות: פסטיבל הקולנוע הישראלי באל.איי לא עוצר במלחמה

עתיד הקולנוע הישראלי. סרטה של תום נשר, "קרוב אלי". צילום: יח"צ
עתיד הקולנוע הישראלי. סרטה של תום נשר, "קרוב אלי". צילום: יח"צ

אחרי שנה של הפוגה בגלל המלחמה, פסטיבל הקולנוע הישראלי של לוס אנג'לס חוזר עם מהדורתו ה-36, כולל הקרנה חגיגית של הנציג הישראלי לאוסקר ("קרוב אליי"), פרס מפעל חיים לשייקה לוי ו-40 סרטים ישראלים שיקבלו את ההזדמנות שלהם לנצוץ בהוליווד

תעשיית הקולנוע והטלוויזיה בישראל בצרות, כרגיל, והפעם בגלל המלחמה המתמשכת: פחות הפקות יצאו לדרך, הפקות שיצאו לדרך נתקעו בדרך, והפסטיבלים בעולם פחות שמחים מתמיד להציג תוצרת כחול-לבן. באווירה הבינלאומית העוינת הזאת, חוזר פסטיבל הקולנוע הישראלי בלוס אנג'לס לרחובות הוליווד בפעם ה-36 עם מיטב תוצרת הקולנוע של השנה האחרונה, אחרי שבשנה שעברה בוטל בעקבות פרוץ מלחמת השבעה באוקטובר.

>> מהפכת השיתוף של נטפליקס עומדת להציף את הרשתות החברתיות
>> כל הקווירים שבעולם: 5 סרטים מומלצים (ואזהרה) לקראת TVLFest

הפסטיבל, מייסודו של איש להקת כוורת מאיר פנינגשטיין, ייפתח ב-13 בנובמבר וייערך עד ה-26 בנובמבר, כשלסרט הפתיחה נבחר "קרוב אליי" של תום נשר, זוכה ארבעה פרסי אופיר והנציג הישראלי לקרב על האוסקר. עוד יוקרנו בפסטיבל הסרטים הישראלים המעולים "שבע ברכות" של איילת מנחמי, "כביש הסרגל" של מיה דרייפוס, הדרמה ההיסטורית "סודה" של ארז תדמור ו"חליסה" של סופי ארטוס, ובסך הכל כ-40 כותרים ביניהם גם סרטים דוקומנטריים וסרטים קצרים.

בערב הפתיחה של הפסטיבל יוענק פרס הוקרה לינון קרייז, הישראלי העומד בראש תאגיד הצעצועים "מאטל" שחתום על "ברבי" ועל "הרובוטריקים", ובערב הנעילה יוענק פרס מפעל חיים לשייקה לוי מ"הגשש החיוור", כשבתווך הרבה קרוזינג ושמוזינג ומסיבות קוקטייל. במרוצת השנים הפך הפסטיבל לאירוע הוליוודי משמעותי, ויחד עם פנינגשטיין מובילים אותו המו"לית והמנכ"לית של מגזין התעשייה "וראייטי", מישל סוברינו-סטירנס, והמפיק ועד התביעה הישראלי ארנון מילצ'ן.

בשיחה עם "וראייטי" התייחס פנינגשטיין אל המלחמה שברקע בדיפלומטיות ואמר ש"הפסטיבל תמיד שמר על סביבה של דיון מכבד ונקודות מבט שונות, כמו גם על היותו לא-מפלגתי. המחשבות והתפילות שלנו עם כל מי שנפגע מהמלחמה. באי הפסטיבל מייצגים את הקהילות המגוונות של לוס אנג'לס שרוצות ללמוד ולהתבדר על ידי מבחר עוצמתי ומרגש של סרטים ישראלים, המציעים חלון נהדר אל התרבות הישראלית" (ובתרגום לאמריקאית: בואו לפסטיבל שלנו, אנחנו חמודים).

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

אחרי שנה של הפוגה בגלל המלחמה, פסטיבל הקולנוע הישראלי של לוס אנג'לס חוזר עם מהדורתו ה-36, כולל הקרנה חגיגית של הנציג...

מאתמערכת טיים אאוט29 באוקטובר 2024
סנסציה שלא נופלת רחוק מהעץ. תום נשר בפסטיבל הקולנוע בירושלים (צילום: תום ויינטראוב לוק)

נשים בחזית: 5 במאיות מועמדות לפרס הגדול של טקס פרסי אופיר

נשים בחזית: 5 במאיות מועמדות לפרס הגדול של טקס פרסי אופיר

סנסציה שלא נופלת רחוק מהעץ. תום נשר בפסטיבל הקולנוע בירושלים (צילום: תום ויינטראוב לוק)
סנסציה שלא נופלת רחוק מהעץ. תום נשר בפסטיבל הקולנוע בירושלים (צילום: תום ויינטראוב לוק)

תום נשר מובילה עם 12 מועמדויות על "קרוב אלי", מאיה קניג עם 10 מועמדויות על "חלב", ומאיה דרייפוס עם 9 מועמדויות על "כביש הסרגל" בשנה הגדולה ביותר של הקולנוע הנשי בישראל. הבמאי יוסף אבו מדיעם עשה היסטורי עם 8 מועמדויות לסרט הבדואי הראשון בישראל. טקס פרסי אופיר יתקיים ב-16.9 באקספו תל אביב

בוקר היסטורי בהכרזת המועמדויות לפרסי אופיר: חמישה מתוך ששת הסרטים המועמדים לפרס הסרט הטוב ביותר בוימו בידי במאיות, ארבע מתוך חמש מועמדויות לפרס הבימוי גם הן של במאיות, ובאופן כללי אפשר להכריז על השנה הזאת כגדולה בתולדות הקולנוע הנשי בישראל עוד בטרם חולק אפילו פרס אחד. טקס הפרסים עצמו יתקיים ב-16.9 באקספו תל אביב וילווה במשדר מיוחד של "ערב טוב עם גיא פינס".

>> יש עתיד: 8 סרטים שכדאי מאוד לראות בפסטיבל סרטי הסטודנטים
>> בלתי הפיך: מיקי זוהר יחזיר את הקולנוע שלנו עשרות שנים לאחור

את רשימת המועמדויות מוביל "קרוב אלי", סרט הביכורים של תום נשר המרפרר למותו של אחיה, ארי נשר ז"ל, בתאונת פגע וברח קטלנית. הסרט זכה ב-12 מועמדויות, אחרי שזכה כבר בשלושה פרסים בפסטיבל הקולנוע בירושלים. מיד אחריו מתייצבים "חלב", סרטה של מאיה קניג, עם 10 מועמדויות, ו"כביש הסרגל" של מאיה דרייפוס עם 9 מועמדויות. "עיד", סרט הביכורים של יוסף אבו מדיעם (והזוכה הגדול של פסטיבל הקולנו בירושלים), זכה ב-8 מועמדויות ועשה היסטוריה כסרט הישראלי הראשון שנוצר בידי במאי בדואי.

זאת הייתה שנה טובה גם לסרטי ביכורים, המהווים שלושה מתוך חמשת המועמדים לפרס הסרט הטוב ביותר, כשאל "עיד" ו"קרוב אליי" מצטרף גם "הנכס" של דנה ורותו מודן המועמד לפרס התסריט, פרס הצילום ופרס השחקנית הראשית שיביא אל הטקס את רבקה מיכאלי לראשונה בקריירה שלה (ב-2005 היא זכתה בפרס שחקנית המשנה על "מוכרחים להיות שמח" של ג'ולי שלז).

השפעות המלחמה ניכרות היטב ברשימת המועמדויות: 3 מתוך 5 הסרטים התיעודיים הקצרים (מתחת ל-60 דק') עוסקים באירועי ה-7 באוקטובר: "אביגיל", סרטו שלבן שני העוקב אחר אביגיל בת ה-3, השבויה הצעירה ביותר ששוחררה משבי החמאס והתאקלמותה בחיק משפחתה החדשה לאחר ששני הוריה נרצחו; "זעקות ואז שתיקה",הסרט הדוקומנטרי בהובלת שריל סנדברג, שחשף את הפשעים המיניים שביצעו מחבלי החמאס; ו"#נובה",הסרט התיעודי של דן פאר על הטבח שאירע בפסטיבל "נובה" ווצר מקטעי וידאו ואודיו של ניצולים שצילמו והקליטו עצמם בזמן אמת. בקטגוריית הסרט העלילתי הקצר מועמד "צעיר לנצח", סרט הסטודנטים שליהב וינר ז"ל, יוצר, שחקן, מפיק וצלם קולנוע שנרצח ב-7 באוקטובר בכפר עזה.

"אביגיל": החיים החדשים של בת ה-4 שחזרה מהשבי | סרטו המרגש של בן שני בתוכנית "עובדה"הסרט המלא: https://bit.ly/3wvOpSs

Posted by ‎החדשות – N12‎ on Thursday, February 22, 2024

רשימת המועמדויות המלאה:

הסרט העלילתי הארוך הטוב ביותר

שם הסרטבימוי
בנות כמונולי גילת
חלבמאיה קניג
חליסהסופי ארטוס
כביש הסרגלמיה דרייפוס
עידיוסף אבו מדיעם
קרוב אליתום נשר

הסרט העלילתי הקצר הטוב ביותר

שם הסרטבימוי
היד של קטיהתום שובל
הילדיהב וינר ז"ל
יפהפיה ומוארתרונה סגל
נובי גודענת איזנברג
פרנצ׳דילן יוסף שטרית

הסרט התיעודי הארוך הטוב ביותר (מעל 60 דק')

שם הסרטבימוי
הדונם של סבתאירמי שיק בלום, אלעד אורנשטיין
השיבה מהפלנטה האחרתאסף לפיד
טאבו: עמוס גוטמןשאולי מלמד
מונוגמיהאוהד מילשטיין
תמיכה מלאהמיכל כהן

הסרט התיעודי הקצר הטוב ביותר (מתחת 60 דק')

שם הסרטבימוי
אביגילבן שני
אני רואה אותךאדם ויינגרוד
זעקות ואז שתיקהענת סטלנסקי
#נובהדן פאר
נורהמתן בן מורה

פרס הבימוי

בימוישם הסרט
יוסף אבו מדיעםעיד
לי גילתבנות כמונו
מאיה קניגחלב
מיה דרייפוסכביש הסרגל
תום נשרקרוב אלי

השחקנית הטובה ביותר בתפקיד ראשי

שחקנית ראשיתשם הסרט
אסי לויחמדה
טלי שרוןכביש הסרגל
ליה אללוףקרוב אלי
נועה קולרחליסה
רבקה מיכאליהנכס

השחקן הטוב ביותר בתפקיד ראשי

שחקן ראשישם הסרט
לייב לב לויןנדל״ן
עידן עמדיכביש הסרגל
רועי אסףמופע טוטאל
שאדי מרעיעיד
ששון גבאיחמדה

שחקנית המשנה הטובה ביותר

שחקנית משנהשם הסרט
בת אל מוסריבנות כמונו
דנה ברקוביץ׳חליסה
דריה רוזןקרוב אלי
הדס ירוןחלב
שרה וינו אלעדנדל״ן
תיקי דייןהטבעת

שחקן המשנה הטוב ביותר

שחקן משנהשם הסרט
אורי הוכמןהנכס
אנטולי בלייחליסה
הישאם סולימאןעיד
זהר שטראוססודה
יעקב זדה דניאלבנות כמונו

תסריט

תסריטשם הסרט
בת אל מוסריבנות כמונו
דנה מודן, רותו מודןהנכס
מאיה קניגחלב
מיה דרייפוסכביש הסרגל
תום נשרקרוב אלי

צילום

צילוםשם הסרט
בועז יהונתן יעקבדניאל אויערבאך
ירון שרףהנכס
סער מזרחימופע טוטאל
עמית יסעורחלב + כביש הסרגל
שי פלגקרוב אלי

מוזיקה מקורית

מוזיקה מקוריתשם הסרט
אסא רביב, תום מאירה ארמוני, הילה רוחחלב
גל לבחמדה
חביב שחאדהעיד
עדי דויטשמופע טוטאל
עומר מורהעיר הזאת

עריכה

עריכהשם הסרט
איל סיביהעיר הזאת
גיא נמשעיד
מאיה קניגחלב
נילי פלר, רונית פורתכביש הסרגל
שאולי מלמדקרוב אלי

העיצוב האמנותי

עיצוב אמנותישם הסרט
איתן לויסודה
אלמוג סלע, איתמר תורן, ורה גרינבלטקרוב אלי
ברק ואזןמופע טוטאל
חפי בוהםחלב
ניצן ציפרוטהעיר הזאת

עיצוב תלבושות

עיצוב תלבושותשם הסרט
גבריאל אוריון חסון, תמר איילקרוב אלי
לאורה שיים, יסמין וולקמופע טוטאל
קרן אייל מלמדסודה
רונה דורוןהעיר הזאת
רייצ'ל בן דהןחלב

איפור

איפורשם הסרט
אורלי רונןמופע טוטאל
אתי בן נוןכביש הסרגל
סיגלית גראוהעיר הזאת
קארין גבעפינק ליידי
קרן אסףקרוב אלי

ליהוק

ליהוקשם הסרט
אורית פוקס רותםנדל״ן
אסתר קלינג, חמוטל זרם קסטלקרוב אלי
חלי מון סונגובנות כמונו
לימור שמילהעיד
מאיה קסלחליסה

פסקול

פסקולשם הסרט
אבי מזרחי, רן צרויהכביש הסרגל
אביב אלמדעחלב
יוסי אפלבאום, עומר מורהעיר הזאת
ניל גיבס, רועי מולהעיד
רונן נגל, אורי צציקקרוב אלי
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

תום נשר מובילה עם 12 מועמדויות על "קרוב אלי", מאיה קניג עם 10 מועמדויות על "חלב", ומאיה דרייפוס עם 9 מועמדויות...

מאתמערכת טיים אאוט14 באוגוסט 2024
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!