Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

יעל דקלבאום

כתבות
אירועים
עסקאות
רביד כחלני. צילום: זהר רון

האירועים המומלצים לפסטיבל סוף הקיץ בירושלים

האירועים המומלצים לפסטיבל סוף הקיץ בירושלים

פסטיבל סוף הקיץ שמתקיים השנה בפעם התשיעית מאגד הצגות והופעות שעברו עיבוד מחדש לכבוד הפסטיבל. בין השאר יופיעו בפסטיבל להקת ימן בלוז, שלמה גרוניך ואביב בכר והדס קליינמן

רביד כחלני. צילום: זהר רון
רביד כחלני. צילום: זהר רון
24 באוגוסט 2015

תחילתו של הסוף יצוין ביום שלישי הקרוב (25.8.2015), זה יקרה בתיאטרון ירושלים, לאורך שלושה ימים בהם יתקיים ״פסטיבל סוף הקיץ״. הפסטיבל, שחוגג כעת תשעה קיצים להקמתו, הוא פסטיבל רב תחומי אשר מארח מדי שנה הפקות מקור המבקשות לקחת את השיח בין אמנויות הבמה לאמנויות המסך למחוזות חדשים. יצירות בימתיות, מוסיקליות ותיאטרליות, עוברות עיבוד מחודש לטובת האירוע, כאשר אמני מסך מגיבים להתרחשויות החיות על הבמה, ולהפך. התוצאה היא תערובת בין אמנויות הבמה, לצילום, וידאו ארט ואנימציה.

פסטיבל סוף הקיץ מתקיים כולו תחת כיפת השמיים, כשבמשך כל יום משלושת ימי הפסטיבל הופכת רחבת תיאטרון ירושלים למארחת בשתי משמרות: מופעים לכל המשפחה יתקיימו כל יום לפני השקיעה (17:30), כשהרכבת הלילית יוצאת לאחריהם, עם מופעים מוזיקליים לאחר השקיעה (21:30), ואל תוך הלילה.

הנה המופעים ששווה לראות בשלושת הימים הללו:

25.8.15

לפני השקיעה

שבת בבוקר- מחזמר לילדים המבוסס על שיריו של יוני רכטר

תיאטרון הקיבוץ מציג מחזה המציג את עלילותיה של חבורת ילדים בליווי שירי הילדים שכתב יוני רכטר: שבת בבוקר, גברת עם סלים, אדון שוקו ועוד רבים וטובים, על רקע עבודת מסך של אדם סופר.

אחרי השקיעה

בחברה טובה- שם טוב לוי והאורקסטרה של אבי ליבוביץ. אמן אורח: שלמה יידוב

בעקבות אלבום חדש ומשותף, חוברים הכוחות הללו למסע ברפרטואר של שם טוב לוי, משנות ה-70 ועד היום. שירים שהקליט, כתב לאחרים, וקטעים אינסטורמנטלים בליווי תזמורתו של ליבוביץ׳, המורכבת מ- 12 נגנים. כל זאת יבוצע על רקע אמנות המסך של היוצרת מירב שחם.

26.8.15

אחרי השקיעה

מעט פשטות- הדס קליינמן ואביב בכר חוגגים שנה לאלבום "מעט פשטות". אורחים מיוחדים: שלמה גרוניך ויעל דקלבאום

בהופעה יבוצעו כל שירי האלבום שנכתב ביחד ולחוד על ידי הצמד, ועוסק בכמיהה לפשטות בעולם מורכב. אמנית המסך שתלווה את ההופעה היא סוהיני טל.

27.8.15

לפני השקיעה

הקצב הפנימי שלי- הפקת שנוצרה במיוחד עבור הפסטיבל בביצוע חן צימבליסטה ותזמורת הסינפונייטה הישראלית באר שבע

מציגה את סיפור המחזה "הקצב הפנימי" מאת יקי מכרז, סיפור מוסיקלי עם הומור וקצב. המנצח ואמן כלי ההקשה חן צימבליסטה חושף בפני הילדים את סיפורו האישי ומזמין אותם להשתתף במופע, שבו הוא מגלה איך נוצרת מנגינה. אמן המסך המצטרף למסע: Jewboy

חן צימבליסטה
חן צימבליסטה

אחרי השקיעה

להקת ימן בלוז ומקהלת גוספל בת 20 זמרים

במהלך החודשים האחרונים נרקם שיתוף הפעולה בין תיאטרון ירושלים ורביד כחלני, שתוצאתו מסע מוסיקלי מאחד סגנונות ותרבויות, אל עבר מקורותיה העמוקים של מוסיקת הנשמה. הפקת מקור אשר שתנעל את הפסטיבל.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

פסטיבל סוף הקיץ שמתקיים השנה בפעם התשיעית מאגד הצגות והופעות שעברו עיבוד מחדש לכבוד הפסטיבל. בין השאר יופיעו בפסטיבל להקת ימן...

מאתשיר שושן24 באוגוסט 2015
צילום: תילי שרון ליבנה

פסטיבל ישראל בירושלים חוזר – האירועים, המופעים וההמלצות

פסטיבל ישראל בירושלים חוזר – האירועים, המופעים וההמלצות

פסטיבל ישראל, שיפתח בסוף מאי, יאכלס בתוכו מגוון רחב של מופעים בתחומים שונים דרך תיאטרון, מחול, מוסיקה ופרפורמנס. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת-

צילום: תילי שרון ליבנה
צילום: תילי שרון ליבנה
27 באפריל 2015

פסטיבל ישראל – הפסטיבל הרב תחומי הותיק שמתקיים מדי שנה בירושלים, חוגג 54 אביבים, וחוזר להזין את העיר ירושלים במגוון מופעים משלל תחומים שונים. הפסטיבל, שיפתח בתאריך ה-28.5 וימשך כחודש ימים, יציג כמדי שנה תכנית מופעים רב תחומית ענפה, אלא שבניגוד לשנים קודמות – השנה יפלוש הפסטיבל למגוון חללים אלטרנטיביים, ולא יתמקד בחלל מרכזי – זאת במטרה להפוך את ירושלים למעין "עיר פסטיבל" לאורך הימים בהם הוא מתקיים.

את השינוי המרענן בגישה יש לזקוף, במידה רבה, לזכותו של מנכ"ל הפסטיבל החדש – איל שר, שעד לאחרונה כיהן כאחראי למחלקת התרבות והאמנות בקרן ירושלים, כמו גם כמובן לאיום שמעלה המתחרה הצעירה שנושפת בעורף הפסטיבל, הלא היא עונת התרבות בירושלים. בגזרת השינויים, הפסטיבל יציע גם מספר סדנאות והרצאות בתחומים מקצועיים שיועברו על ידי מומחים מהארץ ומהעולם. גם בתחום המחירים של הפסטיבל ניכר שינוי, והם עתידים לשמור על סך נמוך למדי ביחס לז'אנר. יוצעו גם מסלולי כרטיסים מוזלים למהירי החלטה או לרכישה מרובה, כמו גם הנחות משמעותיות לסטודנטים.

מאירועי הפסטיבל המומלצים –

מוסיקה

שלום חנוך במופע לרגל צאת אלבומו החדש, כפותח הפסטיבל. יתארחו חברים מעניינים כשלעצמם – ברי סחרוף, דני סנדרסון ויהודה פוליקר; בדד – מסע לגילוי שיריו של זוהר ארגוב בהשתתפות שי צברי, נינט טייב, מאיה בלזיצמן, רביד כחלני, אבישי כהן ואנסמבל רע מוכיח; הילולה לאם – אופרת רוק אוריינטלית מאת המשוררת חביבה פדיה והמלחין פרץ אליהו, בהשתתפות ברי סחרוף, מארק אליהו, יעל דקלבאום, שי צברי ודקלה דורי; שחור על לבן של המלחין הגרמני היינר גובלס, שגם יתארח לכתת אמן במסגרת הפסטיבל. את המופע יעלה אנסבל מודרן למוסיקה עכשווית מגרמניה; מרתון מוסיקה קלאסית בניהול גיל שוחט שיוקדש למלחין צ'יקובסקי; סופי שבוע של מוסיקה קאמרית בעין כרם, בהשתתפות אנסמבל מיתר, סולני הפילהרמונית ועוד.

מחווה למלך. רע מוכיח. צילום: איליה מלניקוב
מחווה למלך. רע מוכיח. צילום: איליה מלניקוב

תיאטרון

רומיאו קסטלוצ'י, מבמאי האוונגרד הנחשבים והחדשניים בתיאטרון כיום, יעלה הפקה של יוליוס קיסר מאת שייקספיר; קבוצת התיאטרון הצרפתית "אילו היית יכול ללקק את ליבי" בניצוח הבמאי ז'וליאןגוסלן, תעלה את ההצגה החלקיקים האלמנטאריים, המבוססת על רב המכר הידוע והקונטרוברסלי של מישל וולבק; בכורה עולמית להצגה כנרת כנרת מאת תיאטרון החאן, על פי המחזה הראשון מאת נתן אלתרמן; וכנס איגוד במאי תיאטרון ישראל (בת״י), שיעסוק בשפה העכשווית בתיאטרון בארץ ובעולם.

מחול ופרפורמנס

שני מופעים שונים של להקת המחול של טרישה בראון – כוריאוגרפית מהמרכזיות במחול הפוסט מודרני, מהם אחד במוזיאון ישראל. זוהי כנראה ההזדמנות האחרונה לראות את מופעיה, שכן הודיעה מכבר על פרישתה מעולם המחול; להקת המחול הירושלמית ורטיגו תעלה גרסה עכשווית ליצירה פורצת הדרך Parades and Changes של חלוצת המחול האמריקאית אנה הלפרין; מגוון מופעי מחול במוזיאון ישראל ובגלריות בעיר; יצירות שונות מאת אמן הפרפורמנס הבולגרי איוו דמיצ'ב; וכתת אמן לרקדנים מקצועיים עם בנואה לה שמבר.

לילדים

בכורות להפקות המדיטק חולון – לא דובים ולא יער, מחזה מוסיקלי מאת ובבימויו של אלי ביז'אויי, בהשראת זהבה ושלושת הדובים; מושלמת העוסקת ביחס נערות לדימוי הגוף; קרנבל החיות – מופע אינטראקטיבי של קבוצת המחול-תיאטרון הצ'כית BarboraLátalová& col; הקו פרודוקציה אנגלית-צרפתית Dare to Sea שוצר באמצעות אקרובטים, ג'אגלרים, רקדנים ואמן הקרנות-חוויה וסיפור המתרחשים במעמקי הים; הכנס השנתי של המדיטק, בנושא אמנות לילדים – שיוקדש השנה לנושא המגדר ולקשר בינו לבין חינוך ואמנות לילדים.

בחינם ובמרחב הציבורי

פרויקט נקודת המפגש – באסטת האבטיחים, יוזמה של קבוצת מוסללה שתקח חלק מתחת לגשר שבין שכונות הקטמונים, פת ושכונת בית צפאפא. במוקד יתקיימו מגוון נוסף של פעילויות ומפגשים, ביניהם גם ערב שירה שמטרתו גיוס המונים להוצאה לאור של שירה מזרחית חדשה; בבמה הבינלאומית במתחם התחנה – ריף כהן, הרכב ג'יין דו, מיכאל ושמרית גריילסאמר במוזיקה אירית וצוענית עם רגאי; רביעיית ג'אז פיוז'ן בינלאומית בהנהגת הזמרת הויאטואוזית מריה רדוקנו (רומניה), רוני פיטרסון ואפרים שמיר ועוד.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

פסטיבל ישראל, שיפתח בסוף מאי, יאכלס בתוכו מגוון רחב של מופעים בתחומים שונים דרך תיאטרון, מחול, מוסיקה ופרפורמנס. הנה כל מה...

מאתדר מוספיר28 באפריל 2015
קבצן. הומלס. צילום: Shutterstock

מופע חימום: הופעות חיות תמורת הבגדים הישנים שלכם

מופע חימום: הופעות חיות תמורת הבגדים הישנים שלכם

"פסטיבל בסוודר", מרתון הופעות שתנאי הכניסה אליו הוא תרומת בגד לחסרי בית, יתקיים השבוע בבארבי

קבצן. הומלס. צילום: Shutterstock
קבצן. הומלס. צילום: Shutterstock
8 בינואר 2015

ג'ואי מ"חברים" כבר אמר את זה לפנינו: אין מעשה טוב שאיננו אנוכי. פיבי ניסתה להפריך את הטענה ורק גרמה למותה חסר הטעם של דבורה אומללה, אז בואו פשוט נודה באמת: בלתי אפשרי להתחמק מתחושת חסיד אומות העולם אחרי שעוזרים לזקנה לחצות את הכביש.

"פסטיבל בסוודר", שיתקיים בשישי הקרוב בבארבי, משלים עם התובנה הזאת ולוקח אותה צעד קדימה: מדובר בערב הופעות מושקע, וכל מה שנדרש מהמבקרים הוא להפקיד בכניסה פריט לבוש חורפי שיועבר לחסר בית בתל אביב. את האירוע תנחה דפני ליף, ובין המופעים המוזיקליים יעמדו על הבמה חסרי בית שיספרו את הסיפור שלהם, אחד מהם אף ינגן שיר.

מאחורי הפסטיבל, שיתקיים זו הפעם החמישית, עומדים המייסד ליאור לוי (37) וארבעה חברים. "הרעיון הוא מחזור אורבני שבו אנשים משלמים בסוודרים ובתמורה רואים הופעות של אמנים בהתנדבות. ברגע שהאירוע מסתיים אנחנו מחלקים את כל מה שנאסף ישירות לאוכלוסייה. אנחנו נגד גופים מתווכים ומעודדים אנשים לעשות את זה עצמאית", הוא מסביר.

השנה גייס לוי כמה אמנים שווים במיוחד, בהם הדג נחש, דן תורן, חמי רודנר, יהודה קיסר, עמיר לב ויעל דקלבאום. האמנים משתתפים בפסטיבל בהתנדבות, וגם האירוח בהתנדבות. "השנה גדלנו והפסטיבל יתקיים במועדון הבארבי. בשנה שעברה הגיעו הרבה אנשים וחלק נשארו בחוץ".

מה רמת ההיענות?

"אנחנו מקדמים את זה בעיקר בפייסבוק, מפה לאוזן ועם פלאיירים. האמנים עצמם גם עוזרים לקדם בפלטפורמה שלהם. אנחנו מעריכים שהשנה יגיעו בערך 1,000 איש. האירוע פתוח לכל מי שרוצה לתרום וליהנות. גם משפחות יכולות להגיע – זה בשעות הצהריים ובבארבי אסור לעשן. האירוע קהילתי ואנחנו משאירים אותו ככה, לא מתעסקים בפוליטיקה ולא מטיחים אשמה בעירייה. אנחנו לוחמי גרילה של חמלה".

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

"פסטיבל בסוודר", מרתון הופעות שתנאי הכניסה אליו הוא תרומת בגד לחסרי בית, יתקיים השבוע בבארבי

מאתנופר וחש11 בינואר 2015
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!