Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

יותר יפני מיפני: השף יאמה סאן מוביל את TYO כבר 13 שנה. ובצדק

זה יותר טעים בהנחה. TYO. (צילום: אסף קרלה)
זה יותר טעים בהנחה. TYO. (צילום: אסף קרלה)

סושי טוב בתל אביב? יש! אווירה אלגנטית וסקסית? יש! פאן, קולינריה גבוהה וסטייל? יש! ועכשיו יש גם עסקיות ושעות שמחות ב-TYO שמאפשרים ליהנות מהיפנית הנהדרת הזאת במחיר מופחת. אנחנו רק אומרים

4 באוגוסט 2025

בואו נתחיל מהשורה התחתונה: יש סושי טוב בתל אביב. אפילו טוב מאוד. בכל פעם שאכלנו ב-TYO, כל מנות הסושי והסשימי היו טובות יותר ממה שהתרגלנו אליו בישראל.

TYO – אותה מוביל השף היפני יליד טוקיו יאמה סאן – כבר קיימת 13 שנה. במונחים של שוק המסעדנות התל אביבי, שמתמודד עם אינספור בעיות, שינויים ותחלופה גבוהה, מדובר בהישג מכובד. אחד מסודות ההצלחה שלה הוא תו התקן המחמיר עליו היא שומרת בכל הנוגע לאיכות, מטבח, עיצוב ושירות.

יאמה סאן מגיש כאן סושי לתפארת, לצד מנות דגים נאים (סשימי, ניגירי וטאטקי), דגים בגריל, מנות ראשונות ועיקריות בנוסח יפני מובהק לצד כאלה עם טוויסט מודרני וסלטים רעננים וערבים לחיך.איכות הדגים משובחת וכך גם הטיפול של הסושי מאסטר בדגים הטריים והרעננים, באורז שלא מתוק מדי ובהגשה שמזכירה מקומות אהובים בלונדון ובניו יורק.

TYO. צילום: אסף קרלה
TYO. צילום: אסף קרלה

האוכל

הסושי הוא הכוכב הראשי של המסעדה והוא מוקפד, מאוזן ומסורתי אך תמצאו בו גם נגיעות מערביות וים תיכוניות מקוריות. כך למשל מנה מסורתית של רול סושי אונאגי (צלופח) עם שרימפס בטמפורה, מלפפון ואבוקדו שמורכבת כהלכה, לצד מנה אייקונית של טונה פוא-גרה והיא למעשה ניגירי טונה, שמעליו נתחי כבד אווז צלויים במידת עשייה מדויקת עם טוביקו שחור. מנה נהדרת שהיא ערב רב של טעמים.

בגזרה המערבית יותר תמצאו רול פילדלפיה עם סלמון, גבינת שמנת, מלפפון ואבוקדו-רול שקרוב לוודאי לא תמצאו בטוקיו, אך הוא ערב לחיך ועם טעמים נעימים ומאוזנים.אצל היפנים אין "טעים", יש "מאוזן" – כלומר טעמים שמשתלבים בהרמוניה זה עם זה, מרכיבים שמהונדסים נכון כך שלא מאפילים אחד על השני וביס מדויק שבנוי במלאכת מחשבת.

בזירה היפנית המסורתית – שאינה סושי – מוגשים לפי הספר: אגדאשי טופו, מרק מיסו, גיוזה פרגית או במילוי ירקות, טאטקי המאצ׳י ושאר מנות טאטקי מדגים טריים, ספייסי טייגר שרימפס מהנה שמצופה בטמפורה פנקו פריכה, בלק קוד על הגריל, יאקיניקו אנטריקוט ועוד רבות וטובות.

TYO. צילום אסף קרלה
TYO. צילום אסף קרלה

האווירה

בשעות הערב יש במקום אווירה אלגנטית וסקסית במידה, כלומר כדאי להתלבש בהתאם, לשתות כמה קוקטיילים על הבר יחד עם סושי מהודק, מנת טאטקי ובלק קוד ישר מהפלאנצ׳ה.הסאונד במקום אידיאלי לפלייליסט המצוין שמתנגן בווליום הנכון, העיצוב מרשים ומיוחד, האמנות המקורית על הקירות מסקרנת ואטרקטיבית וכל האלמנטים כולם יוצרים חוויה שהיא מעבר לארוחה טובה, היא בילוי שעונה על כל הדרישות. פאן, קולינריה גבוהה וסטייל.

בשעות הצהריים, החוויה ב-TYO קלילה בהרבה.מבנה המסעדה המרהיב בנווה צדק הוא בניין לשימור בן 120 שנה, והוא אי של שקט מכל ההמולה והחום שבחוץ. מהחלונות הגדולים ניבט אור השמש הטבעי והספייס רחב הידיים של המסעדה מואר ונעים, ומעורר חשק לעצור לרגע את שגרת היום בלי לעשות עניין. לא חייבים להקפיד על הלבוש או להתיישב לזמן ממושך. אפשר לתת קפיצה קטנה, לזלול רול סושי מוקפד עם כוס יין צוננת לצדו, ולהמשיך לדרך.

TYO. צילום: אסף קרלה
TYO. צילום: אסף קרלה

עסקיות ושעות שמחות

המחירים ב-TYO גבוהים יחסית. אחרי הכל מדובר במיטב חומרי הגלם (מקומיים ומיובאים גם יחד), בישול עילי ומושקע שעושה שימוש בטכניקות מסורתיות לצד טכנולוגיות מתקדמות וקולינריה משובחת שלא מתפשרת מכל הבחינות.עם זאת, המסעדה מציעה שתי אפשרויות במחירים נוחים בהרבה: "הארוחה העסקית" שמוצעת באמצע השבוע (ראשון-חמישי) וכוללת תפריט שמציע פתיח, מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר העיקרית. טווח המחירים בארוחה העסקית נע בין 180-130 ש״ח וסביר להניח שתצאו שבעים ומרוצים.

אופציה נוספת שהנהיגו ב-TYO ממש בזמן האחרון, בין היתר בגלל השינויים בהרגלי הבילוי, היא "האפי אוור" ארוך ומזמין במיוחד. שלוש שעות בין 19:00-16:00 בימים ראשון עד רביעי, שבמהלכן תוכלו ליהנות מהנחה של 25% על כל תפריט הערב, כולל אוכל ואלכוהול.
כתובת: שבזי 58, נווה צדק, תל אביב.
טלפון: 03-9300333
אתר:tyo.co.il http://www.tyo.co.il/

יאמה סאן, שף TYO. צילום: אנטולי מיכאלו
יאמה סאן, שף TYO. צילום: אנטולי מיכאלו
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה! https://shop.timeout.co.il/timeout_special/?utm_source=website&utm_medium=popup