ראמן להמונים: האם דין שושני פיצח את הקוד למסעדנות בעידן החדש?

ראמן הזהב. WABI. צילום: יעקב בלומנטל
ראמן הזהב. WABI. צילום: יעקב בלומנטל

עם מנות שכבר הוכיחו את עצמן, מחירים סבירים ואווירת קז'ואל, WABI של אשף הראמן חוזרת אחרי הפוגה משמעותית בגרסה משודרגת ועם חלומות גדולים, כאחת מהמייצגות הכי מובהקות של המסעדנות הנכונה לתקופה כל כך מאתגרת

6 בינואר 2025

אומרים ששפים הם אנשים קצת משוגעים, אחרת אין אפשרות להסביר את הדבקות במקצוע הסיזיפי. בתל אביב תחילת 2025, האמירה הזו נכונה שבעתיים. מלחמה, משבר כלכלי והפיכה משטרית ששוב מרימה ראש מגדילים את הסיכון, אבל כמו שכתב מאיר אריאל ז"ל – מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה. שף דין שושני הוא דוגמה לאופטימיות ואומץ שמשקפים את המסעדנות בעיר. לאחר שהקים מסעדת פופ אפ יפנית תוך כדי המלחמה, הוא מקיים את הבטחתו וחוזר בגרסה משופרת ובמתכונת קבועה.

>> נצא אל הפרדס: ברק אהרוני והשפים הכי טובים בעיר חוגגים פרי הדר

WABI, "יותר הוא פחות" בתרגום חופשי מיפנית, נפתחה בחודש מאי שעבר. שושני, שמתמחה במטבח היפני כבר שנים, התחיל לאחר השבעה באוקטובר לארח בסלון ביתו, והשמועה על הראמן המחתרתי מנווה צדק התפשטה במהירות האור. הוא לקח את הזמן, ורק כשהרגיש לגמרי מוכן יצא שושני לדרך, עם הערת אזהרה ש-WABI תפעל למשך שלושה חודשים בלבד, כי מי יכול לאכול ראמן באוגוסט. התור, למי שהתנסה בחוויה, הגיע עד קצה הרחוב, אבל אין מי שיעצור פודיז תל אביביים בדרכם לראמן. וכמו כל דבר טוב, בתום הקיץ המסעדה נסגרה.

כל איטריה עולם משל עצמה. WABI. צילום: יעקב בלומנטל
כל איטריה עולם משל עצמה. WABI. צילום: יעקב בלומנטל

אך שושני לא עצר – הוא נכנס לתהליך של הסקת מסקנות, העמיק בחומר, דייק את המנות ושיפץ את החלל שבו פעל הפופ אפ כדי שייראה ויתפקד כמסעדה יפנית לכל דבר. כעת המקום נפתח שוב במתכונת קבועה, כשעל רקע גרפיטי ואיורים שמזכירים מסעדת רחוב בטוקיו, ומולם שושני רוכן מעל דוד שבו מתבשלים 150 ליטרים של ציר מעוף לולו. במשוט גדול הוא מערבב את הנוזל הלוהט ואז מסדר בעדינות בצלחת את רכיבי הראמן: אטריות דקיקות מתוצרת בית, ביצה מושרית בסויה, עלה בקצ'וי ודף אצת נורי, ובמקום צ'אשו חזיר – שיפוד פרגית מושרית בסויה וג'ינג'ר וצלויה בגריל. פרט לראמן הנ"ל (יקיטורי) מציע התפריט ראמן מיקס מציר עוף, אווז ובקר עם פרוסות פלאנק דקיקות; ראמן טורי צ'אשו, ראמן צמחוני וראמן חריף חדש (60-65 ש"ח). ההזמנה מתבצעת בעמדה אוטומטית שמאפשרת להוסיף שיפוד כזה או אחר ועוד שדרוגים, ובעצם להפוך את הראמן שלכם לקאסטום מייד, שזה דבר שתמיד חלמנו עליו כי מי אתם שתחליטו מה יכנס לנו לתוך הקערה?

חוץ מהראמן שושני מחזיר לתפריט עוד היילטייס מהסיבוב הקודם. למשל יאקי סובה פאן, לחמנייה מתוקה במילוי אטריות ראמן עבות מוקפצות עם בצל ירוק ושומשום (25 ש"ח) – לכאורה מדובר בפחמימה בתוך פחמימה ומי בכלל מזמין דבר כזה, אבל בפועל זהו ביס קטיפתי ממכר שאי אפשר להפסיק לזלול. גם גיוזות במילוי פרגית לולו ועשבי תיבול (25 ש"ח), קאצו סנדו, כלומר סנדוויץ' משולש במילוי שניצל דקיק בלחם קסטן רך (35 ש"ח), שלושה שיפודי יקיטורי פרגית בגריל פחמים (60 ש"ח) אוניגירי סלמון (20 ש"ח) וסלט נבטים ((15 ש"ח) משלימים ארוחה יפנית קז'ואלית וכיפית בלי למשכן כלייה.

מי מזמין את הדבר היפה הזה? אנחנו. WABI. צילום: יעקב בלומנטל
מי מזמין את הדבר היפה הזה? אנחנו. WABI. צילום: יעקב בלומנטל

בגזרת הדרינקים, סאקה ומשקאות קלים סטנדרטיים ויפניים תאספו בעצמכם ממקרר פתוח, וברגע שההזמנה מוכנה נשלחת הודעת סמס לטלפון הנייד. WABI תיפתח בשני הבא (13.1) אבל הפעם אין צורך להידחף, כי המסעדה כאן כדי להישאר. ויותר מכך, שושני כבר עובד על איתור לוקיישן לסניף נוסף. את הנוסחה הוא כבר פיצח, וכעת נותר רק לוודא שההייפ מהגלגול הקודם יימשך. ועם מנות שכבר הוכיחו את עצמן, מחירים סבירים ואווירת קז'ואל, WABI מייצגת את המסעדנות הכי נכונה לעכשיו.
Wabi, דה פיג'וטו 23, מיום שני (13.1), ראשון-חמישי 13:00-23:00, שישי ושבת סגור (שעות פתיחה בהרצה)