אבשה והפוקאצ'ה: יתכן שזה אחד הכריכים הטובים בתל אביב

לא על הלחם לבדו: "אבשה והפוקאצ'ה" התמקם למשך החודש הקרוב (ואולי יותר, בלי נדר) בשלהי פלורנטין עם כריכי פוקאצ'ה משגעים שלוקחים את הלחם האיטלקי למחוזות של כריך ארטיזנלי בפחות מ-50 ש"ח. וכן, יש אפשרות גם לקנות חצי מטר פוקאצ'ה. אל תגידו שלא חלמתם על זה
מבלי ששמתם לב, רביעיית פלורנטין הפכה לבירת הפופ-אפים הקולינרית של העיר. עד לערב ראש השנה יכולתם למצוא בצמד חללי הפופ-אפ שם את קאסה די קנולי, וגם פלורה מבית לונל, ועכשיו הגיעה תורם של "אבשה והפוקאצ'ה". ועוד איזה פוקאצ'ה – למשך חודש שלם (אולי יותר, בלי נדר) תוכלו למצוא במקום פוקאצ'ות נהדרות, פריכות וגדולות מימדים – שאז גם יהפכו לכריכים שיתנו לכם הרגשה שנקלעתם למוסד רומאי ותיק, ולא למתחם הפלורנטינאי הנאבק למצוא לקוחות.
>> עד ראש הגג: 10 רופטופים מומלצים שמסתכלים על העיר מלמעלה
>> שוחים עם הזרם: 18 מסעדות הדגים הכי מומלצות בתל אביב
הפוקאצ'ות המדוברות הן פרי ידיו ויצירתו של אבשה צבר, שהתחיל את דרכו במסעדת העילית קלואליס של ויקטור גלוגר, בה עבד שש שנים. עם השנים, וככל שהתמסד והקים משפחה, צבר הבין ששעות הסרוויס הלחוצות הפכו לבלתי אפשריות, הוא חיפש אגף רגוע יותר במבטח, ומצא את האפייה. הוא מצא בית בדמות המאפייה הוותיקה בר לחם, שם נשאר במשך 11 שנים. בתווך, צבר פיתח התאהבות של ממש בלחם האיטלקי המנחם הידוע בתור פוקאצ'ה, והחליט שלא ינוח עד שימצא את המתכון המושלם.
עד שהמתכון נמצא, ומאז אבשה מיטיב לאפול פוקאצ'ות איטלקיות אווריריות, נדיבות בשמן זית ומנחמות מאי פעם. מאותן פוקאצ'ות הוא בנה, כמובן, מספר כריכים מיוחדים שהוגשו מדי כמה שבועות במאפיית חגי והלחם, וצברו עדת מעריצים קטנה. ועתה בשלה השעה, והגיע זמנן של הפוקאצ'ות של אבשה למקום משלהן, שם יצאו חמימות וטריות מתנור אבן לוהט. כך תוכלו להגיע למקום ולצפות באותן פוקאצ'ות שמתפרסות לאורך של חצי מטר תופחות בתנור, ורק הבהייה בהן היא חוויה בפני עצמה.
עוד לפני הכריכים, תוכלו לרכוש חתיכות פוקאצ'ה בעלות שנעה בין 18 ל-26 ש"ח, עם הרכבים מרגשים של תוספות: פוקאצ'ה משוחה ברוטב עגבניות סן מרזנו, שמן זית ואורגנו טרי, או פוקאצ'ת ארבייטה חריפה עם פלפל, אנשובי, זוקיני צרוב ופטה מגורדת, או פוקאצ'ה קלאסית עם שמן זית ואורגנו, מעוטרת בבצל סגול וזוקיני צרוב עם נגיעות פטה מלוחה מעל. אך גולת הכותרת, כאמור, עוד לפנינו: ארבעה סוגי כריכי פוקאצ'ה שמרגישים כמו ארוחה שלמה, מהונדסים במלאכת מחשבת, וכה ערבים לחיך.
את הממרחים ושאר התוספות מכין אבשה בעצמו, כאשר שאר חומרי הגלם מגיעים מתוצרת מקומית מובחרת. בתפריט תמצאו פוקאצ'ה עם פסטו במתכון ביתי, פלפלים קלויים, גבינת מוצרלה ועלים ירוקים – כריך נהדר שכל רכיביו משתלבים בהרמוניה. ישנה גם פוקאצ'ת דג מעושן הנעזרת במקרל חם שמעשנים במקום, פלחי תפו"ד באטר שרופים ואיולי חזרת בעבודת יד. אוהבי השמנוני יתאהבו בפוקאצ'ת גבינת גורגונזולה משובחת, עם גבינת שמנת, סלקים ובצל סגול צלויים, עלי מנגולד ואגוזי מלך קלויים במקום.
האופציה הרביעית לכריך וודאי תהפוך לאהובת הקהל טבעני (ולא רק הוא) – פוקאצ'ה בממרח טירשי עז טעמים ונהדר, עם דלורית, זוקיני וחציל צלויים, ושקדים קלויים מלמעלה – כריך טבעוני שיצא מחוץ לקופסה הבנאלית. כריך יעלה לכם 48-44 ש"ח, אך בהחלט ניתן ללחלוק כריך בזוג ועדיין לשבוע. ישנה כמובן גם אופציה לרכוש פשוט פוקאצ'ה חלקה הביתה, ולהמשיך בפסטיבל הפחממות מנוחיות הספה שלכם – שליש (22 ש"ח), חצי (30 ש"ח) או פוקאצ'ה שלמה בגדול חצי מטר (60 ש"ח), שאנחנו בטוחים שזה דבר שחלמתם שיהיה בבית. סתם ככה, לאורחים.
אבשה והפוקאצ'ה. רביעיית פלורנטין, מעון 3, תל אביב. ב'-ה' 12:30-18:00, ו' 9:30-15:00