Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

איך ראוי לאכול שווארמה: כך הטריל "מפגש רמב"ם" את טוויטר

השווארמה של מפגש רמב"ם (צילום: @peleguy/טוויטר)
השווארמה של מפגש רמב"ם (צילום: @peleguy/טוויטר)

סדרת ציוצים מנומקים ומדויקים של גיא פלג ממפגש רמב"ם על האופן שבו הוא בונה את מנת השווארמה המצטיינת שלו ומדוע הוא מבקש מהלקוחות לא להתערב בתהליך, הפכה את המילה "שווארמה" לטרנדינג בטוויטר ועוררה דיון נוקב ואמוציונלי. באנו לחמם

30 במאי 2023

לא בכל יום מתחוללת סערה ארצית סביב שווארמה – ובטח שלא בגלל סדרת ציוצים בטוויטר – אבל אתמול למשך מספר שעות, בין מונחים קבועים ברשימת הטרנדים של טוויטר כמו "עמית סגל", "יא אפס", "של ביבי", הבליחה לפתע המילה "שווארמה". מקור המהומה היה שרשור של סדרת ציוצים מנוסחים היטב וכמעט פואטיים תחת הכותרת "איך ראוי לאכול *מנה שווארמה*?", שנכתבו על ידי גיא פלג, איש שווארמיית-העל "מפגש רמב"ם" מבית הבסטה, ובו הוא מנסה לחנך את קהל הזוללים להניח למומחים לבנות את הפיתה עם הבשר ותוספותיו.

איך ראוי לאכול *מנה שווארמה*?
למה אנשים שרוצים רק בשר טועים בענק?
ולמה עדיף לכם להגיד *שים לי הכל* ואז פשוט לתת לנו לעבוד?

שווארמה, כל מה שרציתם לדעת והתביישתם לשאול:

*מנה* שווארמה, כשמה כן היא, קודם כל מנה, היא מורכבת ממספר מרכיבים שהופכים אותה מסתם מרכיבים למנה, לכל רכיב ישpic.twitter.com/nD7WksOHA0

— GP ???? גיא (@peleguy)May 29, 2023

שווה לקרוא את השרשור כולו, ובו מסביר פלג בחן רב את חשיבותו הקריטית של כל מרכיב ומרכיב במנת השווארמה שלו – מבלי לציין בשום מקום את מפגש רמב"ם עצמו, אגב – אבל לקראת סיום הוא מגיע לפאנץ': "הרכבת פיתה זאת מומחיות. הרצון הוא שבכל ביס, לאורך כל הדרך, מהביס הראשון ועד האחרון יתקבל תמהיל מושלם של כל הרכיבים, כל הטעמים וכל המרקמים", הסביר פלג. "כל פיסת עגבניה נמצאת בול במקום, כל תוספת רוטב שם מסיבה, מתי להמשיך, איך לשים – זה עלינו, אל תתערבו. גם אם אכלתם מנת שווארמה כל יום – אז עדיין אנחנו מרכיבים בחצי יום עבודה בערך את כמות הפיתות שתאכלו במשך כל ימי חייכם. פשוט לא להתערב בתהליך ההרכבה יתן לכם תוצאה הרבה יותר טובה".

אשף בעבודה. מפגש רמב"ם. צילום: מתן שרון
אשף בעבודה. מפגש רמב"ם. צילום: מתן שרון

>> יש מלכי שווארמה חדשים בעיר // ביקורת אוכל רחוב

>> השווארמות הכי טובות בתל אביב: הדירוג המלא

סדרת הציוצים הגיעה לוויראליות אורגנית נדירה ונחשפה ליותר מ-260 אלף איש בטוויטר, תוך שהיא מעוררת דיון אמוציונלי ונוקב בין מעריצי הקפדנות והמומחיות הקולינרית ובין מחנה "שווארמה אוכלים איך שפאקינג בא לי", שתהום פעורה בינם ובין אנשי "שים שים בשר וסתום באמאשך". אפשר לטעון שמדובר באחד השרשורים העילאיים ומתנשאים ביותר בתולדות טוויטר, אבל אחרי שאוכלים את המנה של מפגש רמב"ם אפשר גם פשוט לסתום את הפה ולתת למקצוענים לעבוד כדי לפתוח שוב את הפה ולהכניס אליו מנה עם תוספת יוגורט. כך או כך, אומת טוויטר נסערת עדיין גם יממה אחרי. אספנו כמה דוגמאות מרגשות.

אתם לא תחליטו עלינו

החוק הראשון באיך אוכלים שווארמה: לא כותבים חוקים על איך אוכלים שווארמה

— Brews Wayne (@Avinoam_Y)May 30, 2023

איך ראוי למזוג שווארמה

איך ראוי לאכול שווארמה? מה זה "ראוי"? מה אני בנשף בארמון החורף של משפחת רומנוב?

— טד במבי (@arnavonet)May 29, 2023

תודה רבה טוויטר ממש תודה

אני: בחדר כושר
הפיד: שווארמה
אני:pic.twitter.com/xDgfPjOriw

— Gal Haimovich ☣ ???? ????️‍????????️‍⚧️???? (@grnfluoresceblg)May 29, 2023

על זה לא תקראו ב"דה מרקר"

אין לי את זה בנתונים קשים, אבל אני די בטוח ששווארמיות מכרו היום לפחות 150% מיום רגיל.

— Investor (@IamInvestor_)May 29, 2023

מדהים: מישהו בטוויטר לא טועה

https://twitter.com/_kobim/status/1663225880271781888

חשבנו שהוא עיתונאי רציני 🙁

הכי דלפ שלי בחיים: שווארמה זה אוברייטד בטירוף.
גם אבטיח.

— Shaul Amsterdamski ❤️‍???? ???? (@amsterdamski2)May 29, 2023

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!