מה נסגר? שף ארז קומרובסקי סוגר את בלאדי שיק ושווארמה וייסברג

המגמה שמזעזעת את שוק הקולינריה נמשכת, כאשר הפעם המסעדה שמוצאת את סופה היא בלאדי שיק של קומרובסקי בשרונה, וכנגזרת גם השווארמה בפיתה הצהובה שהגיש ליד המסעדה. אבל אל תדאגו לשף, הוא כבר עם העיניים לדבר הבא, גם אם הוא לא יהיה צהוב
ביי ביי פיתה צהובה ודרך צלחה לסירי התבשילים המהבילים: מסעדת בלאדי שיק, וכנגזרת גם שווארמה וייסברג בהובלת ארז קומרובסקי שבשרונה, נסגרת. בידיעה, שפורסמה לראשונה ב-N12, נמסר כי מדובר במהלך הממשיך את המגמה של קבוצת ירזין־סלע (קפה איטליה, טאקריה, מגזינו) – מכירת 'זוזוברה' והיפרדות איטית אך יציבה מעסקיהם בארץ לטובת פעילות ענפה בחו"ל, כמספקי הסעדה לעסקי הייטק. כך או כך, פיתה כורכום תוכלו לאכול בשרונה עד סוף השנה האזרחית, והחל מה-31.12 המקום יסגר.
>> דבר כזה באמת לא קרה כאן מזמן: מסעדה חדשה נפתחה ביפו
שווארמה וייסברג נפתחה לפני שנה וחצי כשיתוף פעולה בין בלאדי שיק, מותג האוכל הגלילי של קומרובסקי, והאחים ירזין. כפי שהסביר אז קומרובסקי, המקום נולד מתוך זיכרון וגעגוע לימים שבהם סבו לקח אותו לאכול שווארמה, רגעים גנובים של קרבה שבהם הנימוס הפולני הונח בצד. "אני נורא אוהב שווארמה וזה האוכל המהיר שהכי זמין בכפרים שלידי, בגליל. אני אוכל הרבה שווארמה. וייסברג הוא סוג של אבולוציה ואמנציפציה. יש משהו משחרר בפשטות, כששף עושה שווארמה ולא עובד עם פינצטה. בגיל 60 אתה כבר מרשה לעצמך לעשות דברים שהם צדק פואטי".
השילוב בין מוניטין של אחד מבכירי השפים בארץ ופיתה צהובה שחרכה את האינסטגרם יצר מול הדלפק של בלאדי שיק תור אינסופי. בשעות הצוהריים פשטו מבקרי שרונה ועובדי המגדלים על המסעדה וחיסלו ברעבתנות "פיתה יעקב" ו"שווארמה בלאפה של דוד יונתן", שניצל בחלת כורכום וסלטים עונתיים. ההייפ היה גדול כל כך עד שהמבקר שלנו הגיע למקום פעמיים, רק כדי למצוא באחת מהן דלת סגורה ובשנייה סיח שחוסל. בסוף הוא הזמין וולט, והתבאס מהתוצאה.
לפני כשבועיים עלה שמה של שווארמה וייסברג שוב לכותרות, בעקבות שידור חוזר של כתבה של ניב גלבוע ב"הצינור". גלבוע מתח ביקורת חריפה על משקל השווארמה שבפיתה לעומת המחיר, והשתמש בביטוי המפורש "רמאות". קומרובסקי לא נותר חייב, ופרסם פוסט בו כינה את גלבוע "איש קטן, חסר עמוד שדרה אנושי ורעבתן סנסציות זולות שמכור ללייקים". בין אם זהו המסמר האחרון בארון של וייסברג או רכילות זולה שמוטב להימנע ממנה, הפרשייה לא תרמה לשרידות של בלאדי שיק.
עם הסגירה מצטרפת המסעדה לעשרות מסעדות, ברים ובתי אוכל שחדלו לפעול מאז פרוץ המלחמה. הסיחים המפוארים כבר לא יסתובבו והפיתות הצהובות יישארו זיכרון בטעם עדין של כורכום, אך זה אינו סוף פסוק עבור קומרובסקי בתל אביב: בימים האחרונים השיקו השף ושותפו חנן עזרן את "צפונה בנגה", מסעדת פופ אפ חורפית בפר דרייר ביפו. שווארמה אין כאן, אבל פיתה בדואית ממולאת חצילים וקשקבל, חוביזה עם קלמארי וריבת אתרוגים ושקדי עגל משופדים על ענפי אלון מהבוסתן – יש ויש. ועם כל הכבוד לשווארמה ולנוסטלגיה המשפחתית, אוכל שקומרובסקי מכין בהשראת הגליל שהוא כל כך מחובר אליו תמיד מנצח.