מה שהיה חסר בשוק זה מקום כשר שפתוח גם בלילה. עד עכשיו

קרחנה ומנות שף. דואה (צילום דויד ששון)
קרחנה ומנות שף. דואה (צילום דויד ששון)

דואה היא מסעדת שף כשרה עם ז'רגון שמזכיר את זה של אייל שני ואווירה תוססת של שוק. המחירים אינם זולים אבל מבטיחים פה שהתמורה נאותה. בקרוב הבעלים מתכוון לפתוח מקום נוסף בשוק של דגים וגבינות

23 במרץ 2022

יותר מהכול שוק הכרמל הוא יצור חי ונושם. רגע מורידים ממנו את העיניים והופ, נפתח בו מקום חדש: השווארמה המפוארת של אנשי הבסטה, המעדנייה הגיאורגית של המסעדנית לילי בן־שלום דוכני הלחם והבשר Smoked Kitchen ופרנה בשוק ועוד ועוד. דואה אינה שם חדש, אך השתלשלות המאורעות מצדיקה התייחסות אליה ככזו. היא נפתחה מעט לפני פרוץ הקורונה, נסגרה וכעת נפתחת שוב, עם אופציה להתרחבות.

לא מפרטים. ברולה כבד אווז, דואה (צילום דויד ששון)
לא מפרטים. ברולה כבד אווז, דואה (צילום דויד ששון)

בהגדרתה הרשמית דואה היא מסעדת שף כשרה. "מבדיקות שערכתי גיליתי שבשוק כמעט שאין מסעדות כשרות. באזור יש הרבה צרפתים ותיירים שמחפשים מסעדה כשרה ועד כה לא היה להם מענה", אומר הבעלים מאור רווה, ומוסיף שחלם להקים מסעדה קצת אחרת. "אני לא מגיע מתחום המסעדנות אבל תמיד רציתי לעסוק בו ולפתוח מקום שונה. אנחנו בין המסעדות הבודדות בשוק שפועלות בלילה, ובשעות האלו יש משהו מדהים מבחינת אווירה".

על התפריט חתום שף שקד פחימה (לשעבר טורקיז), שיצר מנות בסגנון ים תיכוני לפתיחת שולחן. לדוגמה: פילה כרובית – כרובית חרוכה ברוטב הולנדייז שום וצ'ימיצ'ורי עשבים קרועים (54 ש"ח), שווארמה מוסר ים וקרם תפוחי אדמה (65 ש"ח), חציל מדורה עם טחינה גולמית וקראמבל פיסטוק (48 ש"ח) וסיגר טלה מעושן – "ראגו טלה שישן 6 שעות בתנור מגולגל בשמיכה פריכה על שלולית טחינה הר ברכה (65 ש"ח).

דואה (צילום דויד ששון)
דואה (צילום דויד ששון)

ז'רגון אייל שני/מחניודה וחומרי הגלם קופצים מדרגה במחלקת מנות שף. למשל ברולה כבד אווז "על זה אנחנו לא מפרטים" (129 ש"ח), שקדי עגל על קולי פלפלים עם קרם שורשים ורוטב מרלו (112 ש"ח), פילה מיניון ופירה כמהין (172 ש"ח) ואנטריקוט "לא מתחכם ולא נעליים, 300 גרם מעגלה בכירה ושש בש תפוחי אדמה" (168 ש"ח).

רק לשם השוואה, תמורת טורטליני זנב בטוטו המחודשת תשלמו 98 ש"ח בלבד. "אנחנו בכל זאת מסעדת שף", מנמק רווה. "ועדיין, כל מי שרוצה לשבת וליהנות מאוכל איכותי ולפתוח שולחן עם אלכוהול ואווירה ומוזיקה ים תיכונית, יכול למצוא אצלנו מענה".

סיגר טלה מעושן. דואה (צילום דויד ששון)
סיגר טלה מעושן. דואה (צילום דויד ששון)

בקרוב צפויה דואה להתרחב לכיוון החלבי־דגי. חלל ברחוב יחיא קאפח, מול פיצה שוק, כבר נמצא בהליכי שיפוץ מתקדמים והפתיחה צפויה בתוך חודש. "הקונספט דומה, בר מסעדה שיהיה פתוח גם בשישי בצהריים. נגיש גבינות איכותיות ודגים טריים מהדוכן שלנו בשוק דגי אלי, שמספק דגים גם לפיש אנד צ'יפס שלנו". יש למה לחכות.
תרמ"ב 37, תל אביב, ראשון-חמישי ושבת מ־19:00, שישי סגור, 053-3334317, הזמנת מקומות באתר