"דולי בייקרי": שוק לוינסקי זכה בפרס המתוק ביותר, שזה סינבון חם וטרי

כמה חיכינו לקרם הזה. דולי בייקרי. צילום: יניר תדמור
כמה חיכינו לקרם הזה. דולי בייקרי. צילום: יניר תדמור

אחרי יותר מדי זמן בלי המאפה המתוק עם הגלייז הכי טעים שאנחנו מכירים, הסינבון נוחת בשכונת פלורנטין עם בייקרי קטן ומתוק (חה!) של בני הזוג דור כהן ולירז שהרבני, במיקס של מאפים עם אופי צרפתי, אמריקאי וישראלי כאחד

17 בספטמבר 2024

הרבה פעמים התרענו וזעמנו וכאבנו על היעדרו של סינבון נורמלי בעיר. חיפשנו, תרנו, חקרנו – והכי קרוב שמצאנו זה בקריית ביאליק. הגעגוע עוד מפעפע בנו, והכאב עוד פועם בעורקינו. או שאולי זה כל הגלייז הזה שאכלנו, לפני שנים רבות, כשעוד היה סינבון בתל אביב. בכל אופן, עכשיו מצאנו מקום קטן וממש מתוק – כן, זה משחק מילים – שמציע גם סינבון וגם מאפים נוספים לתושבי פלורנטין והסביבה. עם פרוסטינג, ברור עם פרוסטינג.

>> איך בדיוק בן & ג'ריס הצליחו ליצור גלידוניות אפילו יותר טוב מהמקור?

מאחורי דולי בייקרי עומדים הזוג דור כהן ולירז שהרבני – הוא טבח, היא קונדיטורית. בשנים האחרונות החלו הצמד לאפות יחד מאפים מתוקים, מאפים מלוחים, עוגות וסינבון (קטגוריה נפרדת לגמריו), ומכרו אותם במשלוחים מביתם, עד שהתרחבו לאירועי פופ אפ ברחבי העיר וצברו קהל לקוחות מושבע. בימים אלה הם התקדמו לשלב הבא – פתיחת ה"בייקרי דולי" בצומת הרחובות יפו והחלוצים, ממש בפאתי שוק לוינסקי. מדובר בחלל קטנטן שאפשר בקלות לפספס, אם לא היה ניחוח אפייה דומיננטי לאורך הרחוב שיבטיח שלא תחמיצו ביקור מתוק.

בואו, מתוקות. דולי בייקרי. צילום: יניב תדמור
בואו, מתוקות. דולי בייקרי. צילום: יניב תדמור

מאחורי הויטרינה עומדים בני הזוג, ומספרים על התוצרת שמכינים ואופים במקום מדי יום ויומו. המנעד הקולינרי דווקא מגוון, עם שילוב של פטיסרי צרפתי קלאסי לצד קונדיטוריה אמריקאית מושחתת יותר, וגם כמה יציאות מקומיות נוסח מזרח תיכון. אבל קודם כל ולפני הכל – בואו נדבר על הסינבון. טריים וחמימים, המאפים הנאים מוגשים לפי מיטב המסורת, עם אותו פרוסטינג שמנת מתוקה-חמצמצה שמאזן את המתיקות, והופך הכל לחגיגה רכה ומנחמת.  סינבון אחד יעלה לכם 20 ש"ח, אבל שניים יעלו 25 ש"ח ביחד, אז הגיע הזמן למצוא דייט.

אך לא רק לשמם התכנסנו, כי יש גם מאפה נקטרינות מקורמל שמציג שילוב טעמים חכם בין בצק עלים חמאתי ומקורמל עם נקטרינות אפויות בחמיצות מתונה (22 ש״ח ליחידה). גם עוגת שמרים שוקולד עם תועפות שוקולד (25 ש״ח), עוגת גזר בחושה עם שמן זית, אגוזי מלך וזיגוג נדיב של גבינת שמנת (29 ש״ח). לטבעונים וחובבים יש סקונס עם קליפות תפוז מסוכרות, תאנים מיובשות ואגוזי לוז (14 ש״ח ליחידה). וכאמור, יש גם טוויסט מקומי עם עוגת ספרה – עוגת סולת טריפוליטאית ספוגה בסירופ תפוזים על בסיס שמן זית (24 ש״ח לפרוסה).

מקום קטן ומתוק. דור כהן ולירז שהרבני, דולי בייקרי. צילום: יניב תדמור
מקום קטן ומתוק. דור כהן ולירז שהרבני, דולי בייקרי. צילום: יניב תדמור

גם בעלי המאנץ' המלוח ימצאו מה לנשנש בדולי, עם בורקס גבינה בעבודת יד עם ציפוי שומשום וקצח (11 ש״ח), בורקס תפוחי אדמה (11 ש״ח), וסקונס גבינות וטימין עם פטה, קשקבל, דבש ואגוזי לוז (14 ש״ח). ובגלל שאין מאפה ללא קפה, נשמח לספר שמצאנו כאן אמריקנו קר במחיר הוגן של 14 ש״ח לגדול, קורטדו ב-13 ש״ח, והפוך גדול ב-16 ש״ח, שאיכשהו זה מחיר שכבר הפך לסטנדרט. בהמשך יצטרפו גם סינבון פיסטוק (לא יכולים לחכות), מאפים נוספים וגם כריכים טריים, אז טוב לדעת שיש סינבון קרוב לשכונה. לכל חדשות רעות שלא יהיו.
החלוצים 2, ב'-ה' 12:00-20:00, ו' 8:00-15:00