מצאנו את העוגה: 21 הקונדיטוריות הכי מומלצות בתל אביב

אימצנו את החזון הפריזאי. מייזון קייזר (צילום יח"צ)
אימצנו את החזון הפריזאי. מייזון קייזר (צילום יח"צ)

שף-קונדיטורים הם גיבורי תרבות וכוכבי טיקטוק, תחרויות ריאליטי-קונדיטוריה יש בכל ערוץ, ולא מאוד מפתיע שרמת הקונדיטוריה בתל אביב זינקה בעשור האחרון לשמיים. דסק האוכל של "טיים אאוט" אכל את העוגה, השאיר אותה שלמה ובחר את הקונדיטוריות הטובות ביותר בעיר, מהוותיקות והקלאסיות ועד החדשניות והמושחתות ביותר

העשור האחרון ראה זינוק אדיר ברמת ואיכות הבולנז'רי, הפטיסרי ומדעי הקונדיטוריה בתל אביב, למרות (ואולי בגלל) הקורונה, המלחמה ויוקר המחייה. כתוצאה מכך, גם רמתן של הקונדיטוריות בעיר עפה לשמיים עם עוגות, עוגיות וקינוחים שמיישרים קו עם הרף המקצועי של אירופה. דסק האוכל של "טיים אאוט" בחר את הקונדיטוריות המומלצות ביותר בעיר: ממוסדות ותיקים שקיימים כבר 70 שנה, דרך בתי מאפה טרנדיים שמעמידים חובבי פחמימות בתור ועד לקונדיטוריות שיקחו אתכם בביס אחד לחו"ל. תכלס? כל כך מתוק וטעים לא היה פה כבר שנים.

>> מבורקס אנשובי ועד קרוקומבוש: בתי המאפה הכי טובים בתל אביב
>> עיר קפה ומאפה סביב לה: 38 בתי הקפה הכי טובים בתל אביב

אלון שבו

כל פודי תל אביבי שמכבד את עצמו (וגם כאלה שממחוץ לה) בוודאי ביקר אצל אלון שבו. השנים שחלפו מאז הבהיק בשמי הקונדיטוריה המקומית הכתירו אותו דה-פקטו כמאסטרו המקומי שלנו, קונדיטור אמיתי שמעניק לנו נותן לנו תחושה אמיתית של חו"ל ומצטיין בכל רזי הפטיסרי והבולנז'רי, שלא לדבר על האסתטיקה ועל הטעם, שנותר מעודן, מדויק ולא חוטא במתיקות יתרה. קום איל פו.
צ'לנוב 22 תל אביב // שינקין 26 תל אביב

מתי נתנשק. טארט דבש מלוח של אלון שבו (צילום: גיא כהן ונעה קסטל)
מתי נתנשק. טארט דבש מלוח של אלון שבו (צילום: גיא כהן ונעה קסטל)

אלכסנדר

בתחילת דרכו קראו לו אלכסנדר בולנז'רי, כלומר מקום המוקדש ללחם ומאפים נלווים, אבל עוגיות, קראפינס (הכלאה בין קרואסון למאפין) דיינישים ופחזניות עשירות תמיד היו שם ותמיד פיתו אותנו בדרכם הנכלולית והחמאתית. מאז החל אלכסנדר ברמן המוכשר להפליא לעשות גם עוגות גבינה באסקיות, עוגות שוקולד באסקיות, עוגות קראנץ למיניהן והדבר היפהפה הזה שבסרטון שנקרא גרמושקה טירמיסו והוא למעשה בצק קרואסון ממולא בטירמיסו. נפטרנו.
לילינבלום 18 תל אביב

בייקרי

כשעורכים רשימה כזו השאלה היא יותר איזה סניף של הבייקרי להכניס ולא האם הם ראויים להיות בה. כמה מקומות אתם מכירים שיודעים לשמור על אותה הרמה בלי קשר לוותק או לסניף ולעשות את זה כל יום באותו האופן בדיוק? בגזרת העוגות הולכים ומשתכללים בבייקרי כל הזמן, ומלבד עוגת הגבינה האיקונית של הקופי בר תוכלו למצוא בה בין היתר גם את עוגת הסנט אונורה האדירה ועוגת מוס פיסטוק כה מטורפת שנאלצנו לאשפז את כולה בבטן שלנו. יותר מזה אנחנו לא צריכים.
כל הסניפים, גם במשלוחים

עוגת מוס פיסטוק, הבייקרי/דליקטסן (צילום עידית בן עוליאל)
עוגת מוס פיסטוק, הבייקרי/דליקטסן (צילום עידית בן עוליאל)

בליקמח

אם עד עכשיו קצת ריחמנו על צליאקים ונמנעים מגלוטן, עכשיו אנחנו מקנאים בהם. במאפייה המתוקתקת ברמת החייל מחכים על מדפים מעוצבים מוצרים ללא אף טיפת גלוטן שנראים, מרגישים ונטעמים בדיוק כמו הדבר האמיתי: לחמים, קרואסונים, עוגיות, עוגות ויטרינה יפות כציור, פטיפורים וממתקים, מאפי בצק עלים ושמרים מתוקים ומלוחים. אולי זה בכלל הדבר האמיתי.
הברזל 32 תל אביב (רמת החייל)

מה זה קמח בכלל: בליקמח (צילום יח"צ)
מה זה קמח בכלל: בליקמח (צילום יח"צ)

גבי גודיז

גבי קופלר ידועה בזכות קולקציית העוגיות השמנמנות המטריפה שלה, שכוללת סניקרדודל אמריקאי למהדרין עמוס בקינמון וסוכר, לצד עוגיית שוקולד צ׳יפס קינדר מטריפה, רוקי רוד ועוד יצירות מוגזמות להפליא, זאת לצד קרואסון בצק העוגיות שאנחנו חולמים עליו בלילה, טירמיסו קלאסי או בטעם לימון, ועוד מתוקים בפורמט עוגות ועוגיות שייגרמו לכם לצחקק כמו ילדים.
השומר 2 תל אביב

למה לא לחבר שני דברים כל כך יפים? קרואסון בצק עוגיות בגבי'ז גודיס (צילום: יעל שטוקמן)
למה לא לחבר שני דברים כל כך יפים? קרואסון בצק עוגיות בגבי'ז גודיס (צילום: יעל שטוקמן)

דלאל בייקרי

הקונדיטוריה/בייקרי בנווה צדק עושה הכל נכון: מהמיקום (שלא מושך טונות של תיירים למרות המרכזיות שלו ואוחז במעיין חצר נעימה לפיקניק על הרחוב), ובעיקר האיכות, ההקפדה על הפרטים, ושלל ההברקות. זו אולי אחת הקונדיטוריות הכי ורסטיליות ברשימה, במובן של אחת כזו שתקרוץ גם לחובבי קלאסיקות וגם לחובבי טרנדים, גם לפודיז וגם לסבים שלהם, או פשוט לכל מי שיודע להעריך אפייה ברמה הגבוהה ביותר.
כל ישראל חברים 7

סליחה, אפשר לעבור לגור פה? קולקציית החגים של דלאל (צילום: אסף קרלה)
סליחה, אפשר לעבור לגור פה? קולקציית החגים של דלאל (צילום: אסף קרלה)

דנון

בכל שישי בבוקר פותחים תלמידי מגמת קונדיטוריה בבי"ס למצוינות קולינרית בנמל תל אביב את הדלת לעולם שכולו פחמימות מופלאות: קרואסונים ובריושים, קוגלהוף וטארטלטים, עוגות אורז בחלב וקראפין מלבי ועוד מאפים שרק מלקרוא עליהם מקבלים חרמנת קשה. הסוד הזה כבר גלוי די מזמן, אז הקדימו הגעתכם כי יש הרבה מכורים לפחמימות בעיר הזאת.
התערוכה 3 תל אביב

תגיעו מוקדם. הפטיסרי של דנון (צילום: דניה ויינר)
תגיעו מוקדם. הפטיסרי של דנון (צילום: דניה ויינר)

וייס

כמעט שבעים שנה של פרסבורגר מדברות בעד עצמן, ועדיין אי אפשר שלא להשתאות לנוכח הוותק והמאפים הקלאסים הנהדרים שהפכו את קונדיטוריית וייס למוסד ולא בכדי. עוגות כמו של פעם בלי דאווינים מיותרים בביצוע מופתי, ועוד שלל עוגות ועוגיות איקוניות של פעם. וזה לא רק הפרסבורגר שכבר עשה לו שם ומביא לקוחות מכורים מרחוק. יש גם את הרוגלעך, את קראנץ׳ השוקולד ואת עוגת הגבינה הפשוטה לכאורה אך המנצחת בכל פעם מחדש. כי יש דברים שהם לנצח.
המלך ג׳ורג׳ 4 תל אביב

קלאסיקה מפוארת בשקית נייר. קונדיטוריה וייס (צילום: נועם רון)
קלאסיקה מפוארת בשקית נייר. קונדיטוריה וייס (צילום: נועם רון)

לחמים

אימפריית המאפים של אורי שפט חורגת כבר הרבה מעבר ללחמים, ודווקא ויטרינות המאפים הן שגורמות לנו להתעלף כל פעם מחדש: עוגות בחושות ושמרים, טארטים עם קרם פטיסייר ופירות טריים, רוגלעך, קרואסונים עם ובלי שקדים ושוקולד, אקלרים, טארטלטים, פטיפורים ועוגיות, ובחגים מאפים ייעודיים שתמיד מגיעים למקומות הראשונים ברשימות שלנו.
החשמונאים 103 תל אביב // אבן גבירול 125 תל אביב // ברודצקי 15 תל אביב // מנחם בגין 132 תל אביב // דיזנגוף 134 תל אביב

כמה את יפה. עוגת קרם לימון ופירורים, מאפיית לחמים (צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע)
כמה את יפה. עוגת קרם לימון ופירורים, מאפיית לחמים (צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע)

מגזינו בייקרי

טארט הלימון-פיסטוק והקראק פאי של מגזינו כבר הפכו לנכסי צאן ברזל בעירנו ולקינוחים הכי מוזמנים בוולט, ולפחות בינתיים שומרת על רמתה הגבוהה גם אחרי העזיבה של שף-קונדיטור ברק כהן, וגם אחרי שעזבה את החממה של האחים ירזין והתנתקה מהמסעדה האם. האהבה היוקדת שלנו לעוגות של מגזינו מתועדת היטב, וגם התוכניות להפוך אותה לרשת בייקריז לא מאיימת עלינו. אמן יפתחו לנו אחת ליד הבית.
מנחם בגין 21 תל אביב // אבא אחימאיר 1 תל אביב (רמת אביב)

מייזון קייזר

מספיק להציץ בויטרינה של אחד הסניפים מבית היוצר של האופה הצרפתי אריק קייזר, כדי להתחיל ולדמיין שאתם בפריז: מטארט אגס פרלינה, דרך אקלר קפה וכלה בפטיסייר פטל בגדלים משתנים, צורות שונות והרבה שיק פרנסאווי. מאז הפתיחה הסוערת שהביאה את הרשת הצרפתית לחיינו בימי הקורונה העליזים, התייצבה מייזון קייזר כאחת מספקיות הפטיסרי הטובות בעיר וגם העוגות מריחות כמו חו"ל.
נמל תל אביב 22 תל אביב // רוטשילד 7 תל אביב // מנחם בגין 144 תל אביב (מידטאון)

גם גבינה וגם לימון? או לה לה. מייזון קייזר (צילום: אפיק גבאי)
גם גבינה וגם לימון? או לה לה. מייזון קייזר (צילום: אפיק גבאי)

מילק בייקרי

המאפייה של עדי קיהן בכניסה לשוק הפשפשים היא ככל הנראה הדבר הכי פחות מזויף בסביבה. אמנם לא מדובר על מאפייה יפואית אותנטית אלא יותר על שילוב אירופאי-אמריקאי-עדכני שלא תמיד מתכתב עם האופנות בארץ, ויותר משזה נכתב כביקורת, זה מראה על דרך. קלאסיקות, מאפי בוקר, ריבה, לחמים, עוגות, פחזניות, מעט התחכמויות והמון הקפדה שהפכה אותו גם לסוג של קפה שכונתי אד-הוק על הספסלים בחוץ.
בית אשל 5 יפו 

היי לך, אתה בא לפה הרבה? מילק בייקרי (צילום: מאינסטגרם @milkbakertytlv)
היי לך, אתה בא לפה הרבה? מילק בייקרי (צילום: מאינסטגרם @milkbakertytlv)

נולה // Nola

הקונדיטוריה האמריקאית של נולה הייתה הראשונה בעיר להביא לנו את מתוקי ארצו של הדוד סם, והיא עושה זאת בחסד כבר כמעט 14 שנה. לאחרונה התחדשה ויטרינת הקינוחים ומלבד הקבועים שהתמכרנו אליהם (קאפקייקס, סינבון, עוגת גזר מושלמת) התווספו עוגות מושלמות שרקחה הקונדיטורית טל איטקין. למשל, עוגת סמורס לא פחות ממהממת, קי ליים פאי חמציץ כמו בפלורידה, עוגת קרמל בראוניז ופאי תפוחים מנחם מאי פעם. אמריקה!
דיזנגוף 197 תל אביב

אנא אדוני הושיענא. עוגת סמורס, נולה (צילום אלון וולנסי)
אנא אדוני הושיענא. עוגת סמורס, נולה (צילום אלון וולנסי)

נורדיניו

נורדיניו מביאה לנו מכל טוב הארץ והעולם. תמצאו בה מאפים אמריקאיים מושחתים, מאפים צרפתיים קלאסיים, מאפים איטלקיים אייקונים, עוגות מפוארות ועשויות לעילא והכל ערב לחיך, אסתטי ובעל חזות שובבית ומהנה – בדיוק כמו שקינוח טוב צריך להיות. הפייבוריט הנצחי שלנו הוא המאריטוצי הרומאי, שהוא אולי הכי קרוב שנוכל להגיע ללאכול ענן.
נחלת בנימין 27 תל אביב

רומא, תביאי ביס. המאריטוצי של נורדיניו (צילום: שרון יערי)
רומא, תביאי ביס. המאריטוצי של נורדיניו (צילום: שרון יערי)

סוויט בוקס

הקונדיטוריה שהחלה ברחוב החלוצים עברה לפני שנה ללבו של שוק לוינסקי, ומאז היא ממתיקה אותו כמו שרק היא יודעת. מה שאומר, סינבון מזוגג, קאפקייקס עטורי אייסינג וספרינלקס, עוגיות גדולות מימדים וכל מה שאמריקאי, מושחת וטעים. בקיצור, כל מה שאנחנו אוהבים. וכן, קוקי די בצנצנת, לא שכחנו גם אותך. אף פעם לא נשכח אותך. את בלב שלנו. ובבטן.
לוינסקי 46 תל אביב

אנחנו ניקח אחד מהכל, תודה. סוויטבוקס (צילום: גלי גיל)
אנחנו ניקח אחד מהכל, תודה. סוויטבוקס (צילום: גלי גיל)

סניורה בייקרי

קונדיטוריה-מאפייה באמת יוצאת דופן בנוף שנפתחה לפני מספר שבועות בשלהי פלורנטין, אחרי תקופה נאה כפופ אפ בימי שישי עם תור ארוך ומשתרך שגם היום נותר מכובד. ומאוד בצדק. המונים עומדים ותרים אחר פחמימות מליגת האלופות, מתוקות ומלוחות, במגוון מילויים ותוספות לא שגרתיות שעליהם אחראי הצמד המוכשר אריאל זביב ושחר סניור. אנחנו התאהבנו במיוחד בבחושה נוגט ופיתחנו איתה זוגיות מאושרת.
הרבי מבכרך 3 תל אביב

מגנט לצרפתים. סניורה בייקרי (צילום: חיים יוסף)
מגנט לצרפתים. סניורה בייקרי (צילום: חיים יוסף)

עמיתה

הקונדיטוריה של מיכל בוטון (בסטה) ואנה שפירו (שף קונדיטורית טאיזו לשעבר) שחברו זו לזו היא כבר סיפור שנחקק בתולדות העיר, מההתחלה הצנועה בסלמה פינת יפו פינת פריז, שלימדה אותנו מהם מאפים בטעם של פעם (סברינות ורולדות) עם טוויסטים מרעננים לקלאסיקות ואף החזירה את עוגות היום הולדת לטרנד, ועד לשלוחה המרהיבה במוזיאון העיר שבכיכר ביאליק. זאת לא רק הרמה הגבוהה וחומרי הגלם אלא גם התעוזה והמקוריות. אימפריה שהיינו שמחים שתכבוש אותנו.
סלמה 10 יפו // ביאליק 27 תל אביב 

רק אל תקראו לה רולדה. בוש דה נואל בעמיתה (צילום: עמיתה)
רק אל תקראו לה רולדה. בוש דה נואל בעמיתה (צילום: עמיתה)

פיקה

הקונדיטוריה השוודית הייתה קונספט מסתורי ומעורפל עבורנו עד שמייקל רוטשילד פרץ בסערה לחיינו. בהתחלה היה צריך להתאמץ ולהידחף בשוק האיכרים בנמל כדי להגיע לדוכן הקטנטן, אבל כיום מספיק להושיט יד לוויטרינה באחת מחנויות הרשת ולהצביע על המאפה שהכי עושה לכם את זה (וכולם סקסיים להחריד). העוגות מגיעות בפרוסות, פסים וכאלה שלמות וחגיגיות – כמו עוגת הנסיכה השוודית עם פטל, קרם פטיסייר וקצפת מצופה במרציפן.
FIKA (כל הסניפים)

איך אומרים עוגת גבינה בשוודית? Ostkaka רובארב של FIKA (צילום רותם שמש)
איך אומרים עוגת גבינה בשוודית? Ostkaka רובארב של FIKA (צילום רותם שמש)

קפה קונדיטוריה רינת

קונדיטוריה רינת שבנחלת בנימין היא בהחלט בבחינת זריקת נוסטלגיה הגונה, אבל גם הרבה יותר מזה. היא קונדיטוריה משפחתית בת 60 פלוס, חמימה ונעימה ואידיאלית למי שרוצה להתרפק על העבר ולעשות זאת עם נשיקות מרנג צבעוניות, עוגיות ריבה עם אבקת סוכר מלמעלה, סברינות עמוסות רום ודובדבן מסוכר כמובן ועוד הפתעות בטעם של פעם שממתינות בנימוס בויטרינה.
אלנבי 57 תל אביב

רביבה וסיליה

רביבה אפל ז"ל, המלכה האם של הקונדיטוריות בישראל, התחילה מבית קפה קטן ברמת השרון והפכה לדבר הכי קרוב שאפשר בביצה הזו למותג. לאחר פטירתה קצת חששנו לגורל הבולנז'רי-פטיסרי האהוב, אך הבן עמוס אפל והצוות הנאמן ממשיכים את המורשת ואף מקדמים אותה הלאה. אם אכלתם עוגה טובה או מאפה משובח באיזה אספרסו-בר קטנטן בעיר, יש סיכוי טוב שהוא מגיע מכאן.
נסים אלוני 10 תל אביב 

מצוינות בכל ביס. רביבה וסיליה (צילום: יעל יצחקי)
מצוינות בכל ביס. רביבה וסיליה (צילום: יעל יצחקי)

שטפן בייקרי

שטפן מאכר, זה מהגלידות המשובחות, מכין בקונדיטוריה שלו בטשרניחובסקי עוגות שלא מביישות את הרחוב הכי מרכזי בוינה. על פי מתכונים של סבתו בת ה103 הוא מהדק ופורש שטרודל וממלא אותו בתפוחים אפויים או בדובדבנים חמוצים, אופה זאכר טורט שוקולדי לתפארת, לינצר טורט מתקתק, גראהם קנודל מלא פרג בעונה הקרירה ועוד קלאסיקות אירופאיות שלא יתיישנו לעולם בווייב אירופי שאנחנו צריכים ממנו עוד.
טשרניחובסקי 21 תל אביב

קח אותנו לאירופה, יפה שלנו. לינצר טורט של שטפן בייקרי (צילום: שרון גבאי)
קח אותנו לאירופה, יפה שלנו. לינצר טורט של שטפן בייקרי (צילום: שרון גבאי)