חדשות הקולינריה: סדנאות בישול תאילנדי, המבורגר חדש ומומלץ ועוד

השף עומר מילר מגיע לערב חד פעמי במסעדת קפאסה הבאר שבעית, סדנאות בישול תאילנדי עם השפית סנדרה סטפ, ההמבורגר החדש של פרוזדור ואפליקציה לטבעוניים שבינינו

TYO. צילום: אפיק גבאי
TYO. צילום: אפיק גבאי
29 בנובמבר 2015

טבעונים זוללים בזול

טבעונים זוללים בזול – כך מבטיחים לנו בגו ויגן – האפליקציה הידידותית, הטבעונית והחינמית שעד היום כיוונה טבעונים רעבים לאן ללכת לאכול, ומעכשיו גם נותנת הטבות והנחות ומאפשרת להם לא רק לאכול אלא לאכול בזול. מקימי האפליקציה הם יהודה גולדנר, ורד אלון וליטל בר, שלושתם פעילים בעמותת אנונימוס לזכויות בעלי חיים ומציעים בה הטבות כגון מרק אגדשי טופו מתנה בהזמנת מנה עיקרית וארטיק מתנה בהזמנת עסקית במסעדת אובן קובן, 50 אחוז הנחה על שלל מנות בשווארמה הצמחונית, פיצה אישית ברשת פון פרדו ב־19.90 ש"ח ו־50 אחוז הנחה בעגבנייה ברמת החייל על מגש שני טבעוני (ולא רק ביום שני הטבעוני). אפשר ללכת לישון עם מצפון נקי ולדעת שגם הטבעוני התפרן הלך לישון שבע.

אפליקציה להורדה בחינם, Go Vegan

אפליקציית גו-ויגן
אפליקציית גו-ויגן

[tmwdfpad]

דובר צה"ל מוסר

המאמא שמסתובבת בין הסועדים במטבח העץ הפתוח ברחוב לסקוב נעצרה לשאול את אחד הבחורים הצעירים אם אפשר להציע לו עוד משהו. הוא שאל מה מכילות הקציצות הצמחוניות. כשגילה שהן מכילות ביצים פסק: "ביצה זה רצח". למחרת חיכו לו קציצות חומוס טבעוניות אפויות. ככה זה כשהשפית גילה אבידן מגלה עוד שביב מידע על הלקוחות. המסעדונת הביתית החדשה של אבידן נקראת גברת פלפלת, והיא רואה בה פתרון לתושבים ולעובדים בשכונה.

בינתיים כבר גילו אותה עובדי הסינמטק ודובר צה"ל. ארוחות מלאות כוללות סלמון אפוי עם תפוזים, חריימה חריף, פלפלים ממולאים באורז או בשר, מיני קיש פטריות או ירקות, קציצות בורגול ועוד. הקציצות מגיעות ברטבים או בג'בטה. ארוחה כזאת מתוגברת בנבחרת סלטים לפי בחירה: סלט חצילים רומני, טחינה ירוקה, קולסלאו, אבוקדו, פלפלים חריפים אש בחומץ ועוד (45 ש"ח לארוחה). מי שרוצה להסתפק במרק מוזמן להתנסות במרק קובה סולת בשרי, במרק כורכום עם ירקות או במרק עגבניות סמיך עם קובה דלעת צמחונית (25 ש"ח). בסופי שבוע יוצאים מפה סירים חד פעמיים מלאים בחמין (50 ש"ח למנה) הביתה.

גברת פלפלת

גברת פלפלת. צילום: גיא שרון
גברת פלפלת. צילום: גיא שרון

מלצר, תביא לי פעמיים גיהינום

העדכון על פתיחת הפרוזדור יתחיל בהצדעה למסעדה שהייתה שם לפניה – ווייט הול, מסעדת הבשרים ששגשגה מאז שנות ה־90 ברחוב מנדלי מוכר ספרים והייתה מחלוצות הסטייק האוסים בארץ ונסגרה לפני כשבוע. 30 שנה עבור מסעדה בארץ זה הישג פנומנלי. חלק מהשותפים בווייט הול פתח במקום, לאחר שיפוץ, את הפרוזדור – מסעדת המבורגרים. הכוונה למסעדה של ממש, עם צלחות אמיתיות וסכו"ם, ולא למזללה או להמבורגרייה. הקונספט של המנות מזכיר את זה של אמריקה בורגר. מזמינים מנת המבורגר שלמה כולל כל הרכיבים, ולא מסתפקים במנה קבועה שכל רכיב נוסף מתומחר בתוספת תשלום.

הבשר, מבטיחים פה, מגיע למסעדה טרי ולא קפוא מתערובת של נתחים שהותאמה במיוחד להמבורגרים ונטחן במקום. לכל קציצה תוספות קבועות. מי שיבחר במנה מסורתית של קציצה בלחמנייה ייאלץ להגיד למלצר "אני רוצה להיות פחדן", שכן כך המנה מופיעה בתפריט (49 ש"ח). המטרה היא לעודד את הסועדים להעז ולהזמין מנות מורכבות יותר, למשל מונטנה עם גאודה ורוטב שום, בצל כבוש ותפוצ'יפס (54 ש"ח), מנה חריפה מצ'ילי שנקראת כאן גיהינום (56 ש"ח), מנת החיים קשים עם בייקון, צ'דר וגוואקמולי (58 ש"ח) ועוד. לצמחונים יוצעו קציצת פראסה גדולה, ולטבעונים – פטריות פורטובלו צלויות. מי שממש במאנץ' יוכל לסגור פה ארוחה בבראוני עם קצפת (26 ש"ח). מבין האפשרויות הרוטיניות – גביע יין או בירה – תמצאו פה אופציה מעניינת של בירה ברו דוג הסקוטית (30 ש"ח). הפרוזדור ממשיך מגמה של התייחסות רצינית להמבורגר. זה כבר לא אוכל למתבגרים, אלא ארוחה לגיטימית.

לפרוזדור

המבורגר בפרוזדור. צילום: יולי גורודינסקי
המבורגר בפרוזדור. צילום: יולי גורודינסקי

היי דרומה

תכננתם לנפוש בדרום? תראו מי הצטרף! השף עומר מילר מגיע לערב חד פעמי (30 בנובמבר) במסעדת קפאסה הבאר שבעית והים תיכונית של קבוצת קמפאי. מילר ישתף פעולה עם שף הקבוצה, דרור שושן לערב קונספט עם המיטב של מסעדת שולחן פלוס פלוס. פתיחה: כבד קצוץ בשומן אווז, איקרה עם בוטרגו, קרם חצילים קלויים ולבנה עם פלוט לוהט מהתנור; ראשונות למרכז השולחן: רוסטביף סינטה עם ביצי שטן וקוויאר שחור, טרטר טונה אדומה בוויניגרט סויה עם כמהין ועירית, קרפצ'יו סלק, קרוטוני שום וגבינת המאירי בוויניגרט פטרוזיליה; מנות ביניים למרכז השולחן: ביצה שניצל במרק עדשים וציר בקר, סוכריות דלעת על קרפצ'יו דלעת מקורמלת, ריקוטה טרייה ופרמזן מיושן. עיקרית לבחירה: שווארמה לוקוס חריפה, צלעות טלה עם גראטן ארטישוק ירושלמי או סינייה בקר אפויה בטאבון. 190 ש"ח לסועד, כולל קינוח וללא משקאות.

לקפאסה

שף עומר מילר. צילום:גיא כושי ויריב פיין
שף עומר מילר. צילום:גיא כושי ויריב פיין

בלה איטליה

קבוצת המסעדות רוסטיקו חוגגת עשר שנים מאז ננעצה הנציגה של ארץ המגף בשדרות רוטשילד. מכיוון שכיום מתהדרים בעלי הקבוצה בארבע מסעדות שונות, הוחלט לציין את האירוע בנוכחות אורח כבוד מסורנטו, הפיציולו אנטוניניו אספוזיטו. לפיציולו האיטלקי שתי מסעדות, ארבעה ספרים, בית ספר לפיצה, תוכנית טלוויזיה וקצת ביישנות טבעית מפתיעה. הוא יאפה עבור הרשת פיצות איטלקיות אותנטיות ויבשל מנות איטלקיות במשך שבוע (29.11־6.12).

נוסף על כך יציעו לסועדים במסעדות הרשת תפריט ספיישל של חמש מנות של רוסטיקו מהעשור האחרון, שיחזרו לתפריט בגרסה עדכנית (למשל, אינבולטיני חצילים עם פרמגיאנו על רוטב עגבניות, 42 ש"ח) וחמש מנות חדשות לחלוטין כמו טריו אנטיפסטי המורכב משלוש צלחות קטנות של ירקות צלויים, פרי וגבינה, בשר מעושן או תבשיל ירקות וקטניות (45 ש"ח); מצי־ריגטוני אלה אמאטריצ'אנה (ובתרגום לעברית פסטה "חצי ריגטוני") ברוטב עגבניות פיקנטי עם שום, פטרוזיליה וסלמי מפולפל (64 ש"ח); ולשמחת חובבי הדולצ'י: מרק הדרים, מסקרפונה ומרנג שמכיל קרם מסקרפונה וניל עם סורבה מנדרינה במרק הדרים קר, אשכולית אדומה ומרנג (41 ש"ח) ועוד.

במסעדות רוסטיקו מבטיחים להוסיף ליינות האיטלקיים הקבועים קוקטיילים מיוחדים להנפת כוסיות. בכל זאת, חוגגים כאן יום הולדת עשר למסעדות שמייצגות תפיסת עולם שאננה בעיר שנדיר למצוא בה רגע דל של שלווה.

לרוסטיקו

אנטיפסטי ברוסטיקו. צילום: שי נייבורג
אנטיפסטי ברוסטיקו. צילום: שי נייבורג

סטפ ביי סטפ

אם הזדמן לכם להיתקל באחד מ־13 סניפי מסעדת הבלו אלפנט הפזורים ברחבי העולם, בטח התוודעתם לעובדה שבעלי הרשת רואים במסעדות שלהם שגרירויות קולינריות למטבח התאילנדי. בשבוע הבא תגיע לארץ בתם הצעירה של בעלי הרשת, השפית סנדרה סטפ, המייצגת את תאילנד בכבוד אף שהיא חצי בלגית.

סטפ, המבשלת גם לבית המלוכה התאילנדי, תהיה אורחת השגרירות התאילנדית ותעביר בארץ שתי סדנאות – אחת מיועדת לקהל המקצועי ואחת לבשלנים ביתיים. בשני המקרים היא תדגים מנות מהעבר, ההווה והעתיד של הגסטרונומיה התאילנדית. היא תלמד הכנה של דג מאודה עם רוטב ליים, מרק דגי ים פיקנטי, סלט עם סטייק בקר חריף, סופלה דגי ים ועוד. זה יקרה, סטפ ביי סטפ, במרכז הקולינרי הגבוה, דן גורמה (650 ש"ח לסדנה).

דן גורמה, נס לגויים 53, 6338238־03, שני 17:00־21:00, שלישי 9:00־13:00 ו־17:00־21:00

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ

מחוץ לקופסה

הסושי מאסטר יאמה סאן חזר מטיול ביפן ובדרום אסיה ומשיק תפריט עסקי חדש ב־TYO עם מנות מפתיעות, למשל מנה מהמטבח הקוריאני שצובר תאוצה בעולם – האמצ'י הישיאקי ביבימבאפ, המוכרת כקערת אורז דביק, עם טופינג של ירקות מוקפצים ברוטב צ'ילי חריף (110 ש"ח). בגרסה של יאמה סאן המנה מכילה פרוסות ילו טייל, ירקות מרעננים, אורז יקיניקו, שמן צ'ילי וליים המוגשים לסועד בתוך קערת חרס, שבה המנה ממשיכה להתבשל בזמן שאוכלים. העסקיות החדשות כוללות פתיח ומנה ראשונה במחיר המנה העיקרית.

לפתיח בוחרים בין חמוצים יפניים, מרק מיסו עם טופו משי ופטריות נמקו או אגדשי טופו. לראשונה מוצע גם מרק עם דים סאם שרימפס, ספרינג רול עוף, מיסו חציל, סלט אצות, סשימי טונה או טטאקי פילה בקר בפונזו. העיקריות כוללות בין השאר מרק חריף של דרום אסיה עם עוף צלוי, אטריות אורז ועשבים טריים (65 ש"ח); Lunch Box – ארוחה יפנית מסורתית בסגנון בנטו (110 ש"ח); לוקוס סאקמושי מאודה, טופו, פטריות שימאג'י, תרד חלוט, סאקה וממרח שעועית שחורה (120 ש"ח); קומבינציית יקיטורי – שני יקיטורי סלמון, יקיטורי פילה בקר ושתי יחידות יקיטורי פרגית בטריאקי עם פירה תפוחי אדמה (92 ש"ח). בעסקית מבחר קומבינציות של סושי ובהן אחת טבעונית. ללא ספק, כשיאמה סן חוזר מטיול בחו"ל, לתל אביבים נפתח התיאבון. // שירי כץ

ל-TYO

TYO Box. צילום: אפיק גבאי
TYO Box. צילום: אפיק גבאי