מונאר ונגמר: המסעדה ההודית הוותיקה מנחלת בנימין נסגרת

אחרי כמעט תשע שנות פעילות ואינספור לקוחות שרק חיפשו את הטעם הלא מתחנף של החריף ההודי, הדאבה הדרום הודית תיסגר בעוד מספר ימים. אבל אל דאגה, יש לכם עוד הזדמנות לטעום ממיטב המנות לאורך השנים במסיבדוסה האחרונה
מסעדת מונאר, שידעה כמעט תשע שנים יפות של אוכל הודי צמחוני, אותנטי ונפלא, תיסגר בעוד מספר ימים. המסעדה שנפתחה ב-2016 הציעה אוכל בלתי הודי שלא התחנף לחיך הישראלי, עם חריפות איתנה ותיבול נאמן למקור, אך חרף הרי הדוסה ומלאי כופתה שזכו לשבחים, רגע לפני החג הודיע הבעלים גיל רפאל כי מונאר סיימה את דרכה, אבל לפני שתזילו דמעה דעו שיש עוד כמה ימי פעילות לשרוף את הלשון, ואפילו מסיבדוסה מסורתית.
>> התקווה המסעדנית הגדולה: העתיד של מדינת ישראל מחכה לכם בצלחת
מונאר נוסדה כדאבה דרום הודית בנחלת בנימין, באזור שקרוב ליהודה הלוי ושנים לפני שכמה מטרים משם הרחוב יהפוך למדרחוב. השפים ענר בן רפאל פורמן (אז עוד בשם ענר הרקוב) ותמיר מיכאלי יצרו מעוז צמחו-טבעוני ידוע בעיר, שהפך במהרה למוקד משיכה לפודיז מכל הנטיות התזונתיות. לאחר שלוש שנות פעילות, הצמד החליט לסגור את המסעדה ולהתמקד באיגרא רמה (שגם נסגרה מאז). אלא שאז גיל רפאל, שהיה חלק מהצוות, החליט לקחת את המושכות ולהחזיר אותה לפעילות לאחר חצי שנה.
במשך חמש השנים שעברו מאז, רפאל המשיך להפעיל את מונאר כמקום ששומר על נאמנות לאוכל הודי צמחוני מצוין במחיר הוגן, והייתה מוקד משיכה לצעירים רבים שחזרו מהודו, ורצו לשמור על חוש הטעם בוער. "בסופו של דבר זו לא החלטה פשוטה, אבל המצב לא משתפר משנה לשנה", מוסר רפאל, בהסבר על הסיבה לסגירה. "מאז הקורונה בכל פעם משהו אחר קורה. ככה זה עסקי המסעדנות, זה לא עסק קליל. לא היה לי שותף והכל היה עליי, קרו המון דברים ביחד ואיתותים שאמרו לי לעצור לפני השקיעה. הבנתי שעדיף לסגור בטוב, בחיוך ובאהבה על כל מה שהיה".
איך נראו התגובות להודעת הסגירה?
"כמות האהבה וההודעות העצובות נגעה ללבי מאוד. אבל בסופו של דבר, אוכל טעים זה לא מספיק בעסקי המסעדנות, ואני מניח שהקהל מבין את זה. כל המסעדות סופן להיסגר מתישהו. שום דבר לא לנצח, לטוב ולרע. ולחיי התחלות חדשות".
המסעדה תחדל פעילות ביום שלישי הבא (30.9), מה שאומר שאתם עוד יכולים להגיע ולהיפרד ממונאר – ולפי התגובות הכואבות להודעת הסגירה, אתם בהחלט רוצים. היום המסעדה תישאר פתוחה עד 16:00, וביום ראשון ושני גם תפעל בשעות הצהריים (12:00-16:00), אבל מחר (שישי) החל מ-11 בבוקר שווה להגיע במיוחד עבור המסיבסודה – חגיגת סיום שממשיכה את החגיגה המסורתית, שתציע ספיישלים אהובים מכל הזמנים, כולל באטר צ'יקן, אם כי אנחנו לא בטוחים שזה עדיין תופס כצמחוני. "הכי חשוב באמת זה לשמור על פרופורציות. אמן שכל מה שנתעסק בו יהיה פתיחה וסגירה של מסעדות, כי מה שחשוב באמת ויותר מכל דבר אחר הוא לסיים כבר את המלחמה הזאת, ולהחזיר את החטופים הביתה".
נחלת בנימין 68, תל אביב