Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מסעדת רמלה נפתחה בחלל של סטפן בראון

בחלל של סטפן בראון נפתח בר-מסעדה חדש בשם רמלה מבית היוצר של שאול טבת

11 במאי 2015

אחרי הפרידה מסטפן בראון, המסעדן שאול טבת חוזר עם מסעדה חדשה בשם רמלה, הממוקמת באותה חצר אהובה. הפעם הוא הביא איתו את שי אליהו שעבד במטבח של הבסטהואת אפי רז, המוכר יותר כאיש סביח טשרניחובסקי. התפריט מופיע על תקליט ויניל עצום שמצויר על הקיר, וטבת, שעיצב בעצמו את המקום, הכניס אווירה לילית בחלק הפנימי של הבר, ואווירה מוארת ומהוגנת בחלק הקדמי כדי שהבר יתאים גם לארוחות צהריים. למי שתהה לאיזה כיוון רמלה הולך, טבת מסביר: "רמלה היה המקום שבו התחיל הרוק בארץ. היום הכל מגיע מהבועה התל אביבית, אבל אי שם בשנות השישים עלו שם הצ'רצ'ילים ולהקות מצוינות שלא קיבלו אז את הכבוד הראוי להן. אז החלטתי שזה יהיה הכיוון הפעם. פעם כתבו איפשהו שהשתייכתי לאיזו להקה אבל זה לא היה נכון, מעולם לא היה לי חוש קצב. בכל מקרה הבחירה ברמלה לא רק משתלבת בעיצוב, היא תשפיע גם על הקו המוזיקלי ובעיקר על הסגנון הקולינרי. בתפריט נתמקד בשיפודים קטנים על גריל פחמים, כי זה מה שאנחנו יודעים הכי טוב לעשות. יהיו חומרי גלם איכותיים על הגריל עם קצת שמן זית. שיפוד קטן יימכר במחיר לא יקר, כך שאפשר לטעום מספר סוגים של שיפודים. יהיו גם דגי ים קטנים שלמים על שיפוד, ונתחי בשר או ירקות. אגב, תמיד היו לי ירקות צלויים אבל עכשיו קוראים להם טבעוניים. אני מכין אותם באופן כזה שלא יגעו בדגים או בבשר על האש כי יש אנשים שזה מפריע להם".

והמבחר הטבעוני אכן עצום: פורטובלו, קישוא, קולרבי, שומר אספרגוס, בטטה, עגבניות שרי, אננס וירקות נוספים (9־12 ש"ח לשיפוד). עוד בתפריט: דגי ים כמו ארס, מרמיר מליטה או מה שיעלה ברשת (13 ש"ח), פרגית רגילה או טנדורי (16 ש"ח), קבב (16 ש"ח) נתח קצבים (25 ש"ח) ויש גם סלטים קטנים (16 ש"ח) ופיצות אישיות, כולל אחת טבעונית (34־39 ש"ח). הכל נשמע טעים ומזמין, אבל חבל שתתאמצו לקרוא את התפריט, כי בסוף תזמינו כמו תמיד אצל טבת המבורגר (65 ש"ח), הוא הולך מעולה עם האלכוהול.

אגב אלכוהול, טבת מחזיק בבעלותו גם את בר הלוציפרהסמוך.

רמלה, אלנבי 97 (בגינה), 5604725־03, כל השבוע 19:00־לקוח אחרון

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!