להביא את הטבע לעיר: "סיח" היא שיפודיה מתוחכמת מסוג אחר לגמרי

בטוח שגם אתם שמתם לב שמתחת לכל עץ רענן מוגש עכשיו שיפוד, אך גם בין כל פתיחות השולחן החדשות "סיח" שברביעיית פלורנטין מצליחה להתבלט עם ליקוטי צמחים מפארקים בתל אביב, רטבי התססה שנספגים בשיפוד וגם שיפוד טוסיקים. כן, מה שקראתם
נו טוב, היינו הראשונים לסמן את שובן של השיפודים ופתיחת השולחן כתופעה, וחייבים לטפוח לעצמנו על הגב כי אין ספק שזה היה מדויק. לצד גוגיס, גיטה ומנעד ברים ומסעדות שהשתפדו, עכשיו זה הזמן להכיר מקום חדש לשיפודים שמצליח להעיר את הזירה הוותיקה עם חידושים עדכניים, שפה קולינרית מסקרנת ומחירים סבירים לגמרי. זמן טוב לצאת לעבר פלורנטין ולנסות את הסיחים החדש של סיח.
>> סאות'רן קומפורט: 15 המסעדות הכי מומלצות בדרום תל אביב
השיפוד עומד בלב המקום החדש, שנקרא "סיח" ונפתח ממש היום ברביעיית פלורנטין. ישנם שיפודים שגרתיים לצד שיפודים ייחודיים שטעמנו שם לראשונה, ומאחורי כל שיפוד (או סיח, אם תרצו להיות נאמנים לשם) ישנה מלאכת מחשבת של הרכבה וטיפול נכון בחומרי הגלם. זה אומר שלא תישארו רק עם שישליק על הגריל, אלא שיפודים עם רטבים, תוספות מסקרנות ומחשבה יצירתית שבונה שיפוד מקורי וערב לחך. קחו לדוגמה את הקבב – שיפוד מוכר ורגיל לכאורה, שמוגש עם טחינה ירוקה ומרווה שלוקטה מפארק הירקון, מה שמוסיף לו עומק טעמים (32 ש"ח).
עוד שיפוד שוודאי ימשוך תשומת לב, ולא רק בשל שמו, הוא שיפוד הטוסיקים (34 ש"ח), שמורכב מהפיסה האחרונה והתחתונה של התרנגולת, שאנחנו מניחים שנמצא סביב הזנב שלרוב קוטמים. הוא היה אחד מהשיפודים הטובים שטעמנו לאחרונה, משוח במשרה חומץ מנגו מותסס, עם בצל ירוק שמעניק מתיקות נחוצה וסירופ חושחש שלוקט מרמת אביב. שיפודים נוספים מציעים שיפוד דג ים לפי מה שעולה בחכה (38 ש״ח), שיפוד גבינת ג'יבנה עם זעתר ושמן עלי תאנה מפארק המסילה (30 ש״ח), שיפוד טבעוני של ירק עונתי וגם רולדת כבש בשמן הדרים מיפו וסומאק שליקטו מהגליל.
אם גם אתם מופתעים מנוכחות עלי הליקוט מפארק הירקון, רמת אביב ופארק המסילה, אתם יכולים להגיד תודה לשלישייה המוכשרת שעומדת מאחורי סיח – עלי פרץ, עידו בן חפר וניר ברק. השניים הראשונים גדלו בגליל העליון, כך שליקוט לא זר להם, וכשהחליטו שהם רוצים לפתוח מקום משלהם בתל אביב, הם ידעו שגם הליקוט העירוני יניב תוצאות מפתיעות. הם יצאו לסיבובים בפארק המסילה, רמת אביב, יפו ופארק הירקון, התייעצו עם גדולי לקטים וגידול עונתי כמו אסף דוקטור וארז קומרובסקי, והתוצאה מרעננת, טעימה במיוחד ועושה כבוד לצמחיית תל אביב.
את הניסיון הקולינרי של השלושה – פרץ ובן חפר כטבחים בפורט סעיד, וברק מארוחות פרטיות – איגדו השלושה לכדי הקייטרינג המצליח "ברולה", שהתמחה בעיקר בחתונות שטח, כך שמה זה כמה ליקוטים בפארק הירקון בשבילם? לצד האירועים, שממשיכים להתקיים, הם החליטו לפתוח את סיח, והוסיפו לחבורה את עילאי פרץ לניהול הפלור. "קייטרינג לאירוע דורש המון לוגיסטיקה, והיא חלק משמעותי מאוד מכל אירוע", מסבירים החבורה. "כאן קודם כל העניין של התפעול קצת יורד, או לפחות משתנה, ואנחנו זוכים לקשר יותר ישיר עם מי שבא לאכול. חוץ מזה, ניתנת לנו הזדמנות גם להתנסות בטעמים חדשים, ולהביא את הטבע אל העיר".
ובגלל שלא על השיפודים לבדם יחייה האדם, לצידם מוגשים סלטים ומנות קטנות שמתחלפות כל עת לפי העונה והחשק: פרנה חמה על חלוקי נחל, מהטובות והמנחמות שאכלנו (18 ש"ח), טאבולה פריקי ויוגורט כבשים ממשק יעקבס (28 ש"ח), "צ'יפס ברולה גרנייה", שזו מנה של כבוד מבחינת, ומציעה צ'יפס עם עשבי תיבול מזרעי גרנייה, מרווה, רוזמרין ובצלים ירוקים שמטוגנים בטמפורה דקיקה ומתפצחת (22 ש"ח). ישנם גם צלוחיות סלטים שתוכלו להזמין במחירים נוחים (8 ש"ח לאחד, 22 ש"ח לשלושה, 35 ש"ח לחמישה ו-65 ש"ח לעשרה), מהם טעמנו צלוחית עמבה עם טעמי מנגו מודגשים במיוחד, צלוחית משמשי בוסר מוחמצים ומרענני חיך, וגם חמוצים נפלאים שכובשים במקום.
אגף הקינוחים מגשר גם הוא בין הגליל והעיר הגדולה עם כנאפה מג׳יבנה גלילית עם סירופ פרחי בוגנוויליה שלוקטו ברחבי תל אביב, גלידת סאחלב עם סירופ גרניום והדרים עירוניים עם תוספות כמו פיסטוק מלוח, קראמבל שמן זית וזעתר או קוקוס וגרידת חושחש, או מלבי ענוג ונהדר עם סירופ בוגנוויליה -כולם יעלו לכם 30 ש״ח לקינוח. תפריט השתייה נרקח בהלימה לליקוטים העירוניים, כמובן, כך שתמצאו כאן תאנים ועלי תאנה עם דבש וזעתר עם ערק, לצד מנגו-ג׳ינג׳ר וגרניום עם רום, או ליקר חושחש-ליים עם וודקה, נקטרינה ומרווה (40 ש״ח). אוכל טעים, מקורי ומיוחד שניכר שמי שעושה אותו נהנה מכל רגע וליקוט, ולזה אין תחליף.
"סיח", רביעיית פלורנטין, מעון 5 תל אביב. ב'-ה' 16:00-00:00. ו' 12:00-17:00. ש' 13:00-23:00