אל המזרח: למשך שבוע אחד בלבד אגאדיר תהפוך לאיזקאיה יפנית

היי זה כמו השיר הזה מהאיייטיז. פופ-אפ יפני באגאדיר. צילום: modern talking
היי זה כמו השיר הזה מהאיייטיז. פופ-אפ יפני באגאדיר. צילום: modern talking

רשת ההמבורגרים הוותיקה התחילה את הרומן היפני שלה עם בשר וואגיו איכותי, ועכשיו הגיעה לשלב הפופ-אפ, כך שלמשך שבוע (עד ה-18.5) תוכלו לאכול בורגר בוואסאבי, קריספי צ'יקן בשיו קוג'י או קסטה עם גלידת מאצ'ה ואונו יפני ולדמיין שאתם באוסקה

12 במאי 2025

אם גם הפיד שלכם מלא בנסיעות מנקרות עיניים לטוקיו – או גרוע מכך, הטיסה שלכם לארץ השמש העולה התבטלה הודות לח'ותים ולמירי אגב – הדבר שהכי חסר לכם זה בטח אוכל יפני. לפעמים לא צריך לחפש רחוק מהבית: במשך השבוע הקרוב יתקיים פופ אפ יפני כהלכתו בלא אחרת מרשת ההמבורגרים אגאדיר. שואלים את עצמכם מה בין קולינריה יפנית לאגאדיר? ובכן, הכל מתחיל בוואגיו. 

 >> במערה מתחת לאדמה של שרונה מסתתר המקום הכי בריא בתל אביב

זזה החל כבר בשנה שעברה, כאשר הרשת החלה להגיש בורגר מבשר וואגיו משובח הישר מיפן, וראתה כי טוב. לקציצת הוואגיו, שנכנסה מאז דרך קבע לתפריט, נוספו חומרי גלם יפניים כגון עלה שיסו (שמעניק ניחוח אניסי קל), וואסבי, טריאקי, אבוקדו וצ'ילי. כעת הרומן היפני מתרחב, ובימים אלה חבר איתן טרבלוס (בעלי אגאדיר) לימה וקדמה, חברה שמייבאת חומרי גלם ומוצרי מזון יפנים לארץ, ויחד הם הרכיבו תפריט יפני-אגאדירי למהדרין, שיוגש למשך שבוע בלבד (עד ה-18.5).

זה וואגיו או שאנחנו סתם שמחים לראות המבורגר? פופ-אפ יפני באגאדיר. צילום: modern talking
זה וואגיו או שאנחנו סתם שמחים לראות המבורגר? פופ-אפ יפני באגאדיר. צילום: modern talking

על כן, במהלך השבוע הקרוב כשתבקרו בסניף אגאדיר בנחלת בנימין, תפגשו למעשה איזאקאיה עדכנית כמעט כמו באוסקה. בגזרת הראשונות יחכו לכם "סלט רטה סו סארדה", עם חסה אייסברג, רוטב ויניגרט שומשום ומיסו לבן (34 ש"ח), "סלט סונומונו" עם חמוצים יפנים, מלפפונים ואצות וואקמה ברוטב פונזו, יוזו וקוג'י סויה (28 ש"ח), אבל אתם הגעתם בשביל המנה העיקרית – בורגר הוואגיו, שמוגש בגרסה מיוחדת לפופ אפ: קציצה שהיא ממאה אחוז בשר בקר וואגיו צרוב על הגריל, עם רוטב יאקיניקו, שהוא רוטב ברבקיו יפני מסורתי בעל אוממיות ופיקנטיות דומיננטיות. הקציצה תנוח בלחמניית בורגר משוחה בוואסבי גרוס טרי הישר מיפן, מיונז יפני כמובן וגבינת גאודה נמתחת (58 ש"ח).

ולא רק על הוואגיו לבדו יחיו באגאדיר: בתוך לחמנייה אחרת יחכה לכם דווקא קריספי צ'יקן, שמבוסס על פרגית עסיסית מושרת בשיו קוג'י ומצופה ומטוגן כהלכה בפנקו, בתוספת ירקות טריים ורוטב איולי מיסו פלפלים וקוג'י טראיקי (58 ש"ח). רק אל תגידו קוניצ'יוואה לפני שתבדקו את המנה היפנית מכולן – מרק אודון עם שייטל וואגיו פרוס דק, שנח בציר דאשי מאצות קומבו, דג בוניטו מיובש, סויה ומירין. בתוך הקערה תמצאו אטריות אודון גמישות ונעימות, וכמובן אצות וואקמה ובצל ירוק כמיטב המסורת (69 ש"ח).

בסוף מתרגלים להכל. פופ-אפ יפני באגאדיר. צילום: modern talking
בסוף מתרגלים להכל. פופ-אפ יפני באגאדיר. צילום: modern talking

ובגלל שאנחנו בכל זאת באגאדיר, לא ניפרד ללא צ'יפס, והפעם עם מלח וואסבי ומלח יוזו שניתן ורצוי לטבול ברוטב גומא, שהוא מיונז וטחינה יפנית עם יוזו, ויניגרט מיסו או בקוג'י טריאקי, כי קטשופ זה לחלשים (19 ש"ח). יש גם בטטה יפנית עם איולי מיסו חריך או מיונז וואסבי (28 ש"ח), לקינוח קסטה עם גלידת מאצ'ה ואונו יפני שהוא ממרח שעועית אוזוקי כמו שיש כמעט בכל בצק ביפן ובהתחלה טועים לחשוב שזה שוקולד עד שמתרגלים (28 ש"ח). עכשיו קודו קידה לפופ-אפ המסקרן, ותאכלו איך שבא לכם.
נחלת בנימין 2, כל השבוע עד ה18.5 החל מהשעה 18:00 (זמין גם בתפריט הוולט). להזמנות