פינו קאו ומרקו מרטיני על קצה המזלג

במסעדת לומינה של מאיר אדוני יתארחו פינו קאו ומרקו מרטיני, ממסעדת Stazione di Posta שברומא, המעוטרת בכוכב מישלן אחד

Stazione di Posta. צילום: יח"צ
Stazione di Posta. צילום: יח"צ
1 בנובמבר 2015

באחד האתרים הנשכחים של רומא, בית המטבחיים הישן של העיר בשכונת טסטאקיו, הוקמה המסעדה סטאציונה די פוסטה על ידי הבעלים פינו קאו ובניצוחו של השף הצעיר והמוכשר מארקו מרטיני (בעיגול). המסעדה הטרנדית משלבת אלמנטים עתיקים ועכשוויים וכוללת שוק אורגני קטן, חלל לתערוכות, בית קפה ומסעדה. פינו הוא הבעלים של קבוצה מובילה של מלונות ומסעדות ברומא. כשחבר לאדולפו רנזי – חקלאי ובעל חווה מקומית של גידולים אורגניים, המספקת למסעדה את חומרי הגלם המקומיים הטריים שלה – היה ברור שנוצר הרכב מנצח. שנה אחר כך הצטרף אליהם השף מרקו מרטיני. החיבור הזה הוביל לקבלת כוכב מישלן ב־2014 ולמבחר מנות מעולות כגון דג בקלה בסגנון רומאי, וריגטוני ברוטב מן הים והיבשה. בתל אביב הם יגישו רביולי ממולא עוף או דלעת מעושנת עם קציפת תפוחי אדמה, ופילה בקר במיסו וסלקים.

3 שאלות בוערות למרקו מרטיני

מהם חומרי הגלם המועדפים עליך?

"שמן זית, ירקות ויונים".

מהו האוכל שאתה הכי אוהב לבשל?

"רביולי מאודה, עוף ותפוחי אדמה צלויים ומרק".

מהי המסעדה הכי טובה בעולם?

"Ristorante Piazza Duomo במילנו, של השף אנריקו קריפה".

מאיר אדוני, השף המארח: "גיליתי את סמטאות רומא על קטנוע שדהר ועצר כל דקתיים בנקודות הכי סקסיות וטעימות שרק מקומי יודע להגיע אליהן – אספרסו בר, מעדניות מלאות פרושוטו, בורטה, סרדינים כבושים, ארטישוקים; ומשם לג'לטו, לבר יין ולמחבת מענגת של פסטה, קציצות בשר ושעועית נימוחה. בדרך עשינו גם סיור בגטו היהודי, וכל זה עם אישיות מדהימה העונה לשם פינו, איטלקי רומאי מהסוג שרואים במגזינים. אני מצפה בקוצר רוח לארוחות שלנו בתל אביב".

1.11־15.11 בלומינה