הפיתות הכי מיוחדות בתל אביב: איך אתם עם צוואר טלה וחמינדוס?

עם כל הכבוד לפרגית/קבב/מרגז של היום יום, לפעמים אנחנו רוצים לאתגר את עצמנו גם מבלי לצאת מגבולות הפיתה, ולכן אספנו את המנות הכי מיוחדות שתוכלו למצוא בתור כיס הבצק האהוב עלינו. צוואר טלה בבישול ארוך עם ביצת חמינדוס, אשכי הודו, סינייה, טחול ממולא ופיתה עם שוקולד כמו שלא טעמתם מעולם
אם היינו מוכשרים מספיק כדי לעשות זאת, כנראה שהיינו כותבים המנון לפיתה. עיגול הבצק המאפיין שלנו הגדיר את האוכל רחוב הישראלי במשך עשרות שנים, וגם לאורך כל השינויים שעוברים על התחום, ממשיך להיות כלי ההגשה האהוב ביותר על הישראלים, עם כל הכבוד ללאפה. אבל בשלב מסוים כבר נמאס מפרגית, קבב או אפילו סביח בפיתה, והבטן דורשת מילוי קצת יותר הרפתקני. אז מצאנו את תריסר הפיתות הכי מפתיעות ומסקרנות שאפשר להשיג בעיר, כדי שלא יהיה לאף אחד משעמם בפיתה.
>> זמן שקיעה: המקום בן ה-25, הקפה הבריא ומקדש הטבעונים שנסגרים
פיתה בולונז | מזנון
אי שם באוקטובר 2020, כשעוד חששנו מוירוס ולא מטילים, הויכוח שהלהיט את הרשת עסק בפיתה חדשה של אייל שני, לתוכה הכניס ספגטי בולונז. כן, אתם בטח מבינים למה היתה מחלוקת, ואנחנו יכולים להתגאות בכך שאחרי ביקורת נוקבת של מבקר אוכל הרחוב שלנו, הפיתה שונתה והותאמה לרמתו של שני, ושרדה לתקופה קצרה. כעת הפיתה חוזרת בכל יום שני לסניפי המזנון, ואנחנו נשמח להזמין את רוטב הראגו עז הטעמים עם חרפרפות הסחוג וטיפה אטריות פסטה נלוות. אפילו אם רק כדי להיזכר בנוסטלגיה.
48 ש"ח
פיתה צוואר טלה בבישול ארוך עם ביצת חמינדוס | חמודי אבולעפיה X ג'ורג
עוד בשורות טובות בדבר פיתות שחזרו אלינו, בואו נדבר על הפיתות של חמודי אבולעפיה, שהתאהבנו בהן עוד כשביקרו בשיפודי דלידה. כעת הן חוזרות לפלורנטין, הפעם בחמארה ג'ורג' שבשדרות וושיגנטון, לפופ אפ שמציע מגוון רחב של פיתות מסקרנות (וגם פתיחת שולחן, אבל לא בשביל זה התכנסנו). קשה להישאר אדישים לפיתה עסיסית, שעוטפת בתוכה בשר טלה בבישול ארוך עם ביצת חמינדוס חמימה, בתוספת עמבה ביצור ביתי, קונפי סחוג, טחינה, פטרוזיליה ובאמת שלא צריך שום דבר נוסף, סגור לנו ככה.
60 ש"ח, שני-חמישי רק ב-11:30-16:00
פיתה סטייק לבן | מי ומי
הפיתה שכבר הפכה למיתולוגיה, ולכן לעד תככב ברשימת שכזו, בין היתר כי אין סיכוי שימאס לנו. כבר 40 שנה שמגישים כאן סטייק חזיר צרוב כהלכתו (רגע, איזה הלכה?) על גריל פחמים, שמוגשת בפיתה מלאה בכל תוספת שתרצו – אבל אם באמת בא לכם לתת כבוד לקלאסיקה, תסתפקו בצ'יפס וכרוב מוחמץ, ותנו לחזיר לעשות את העבודה. פחות זה יותר, כבר ארבעה עשורים.
72 ש"ח
פיתה שווארמה יובה | פיתה פנדה
הפיתות המאודות של פנדה הן אחת בדור. המרקם המשובח הוא לא משהו שניתן להישאר אדישים אליו, ותכלס כל דבר שייכנס לענן הזה כנראה שנאהב. כן, אפילו אם זו שווארמה טבעונית. השווארמה המדוברת היא לא תחליף בדמותו של סייטן, אלא בנויה על בסיס יובה (חלבון סויה), שמוקפץ עם בצל ותערובת תבלינים שנרקחה על ידי פנדה, ונותרה במרקם עסיסי ומזמין. תוסיפו עגבניות צלויות, טחינה, עמבה וסלט רוקט, פטרוזליה ובצל והרי לכם שווארמה משובחת שלא הרגה אף אחד.
44 ש"ח
פיתה אשכי הודו | בוסי בתקווה
תפסיקו רגע לצחקק. בוסי בשוק התקווה הוא מוסד ותיק וידוע שמציע גריל בשרים מסורתי, אבל מהסוג שלא חושש מאף נתח. על כן, גם אשכי ההודו מקבלים מקום של כבוד – שזה בתוך פיתה עם טחינה, חומוס, כרוב, חמוצי הבית, עמבה, פטרולזיה, סחוג וסלט ירקות. אל תחמיצו פרצוף, מי שמבין עניין יודע שמדובר במעדן, בין היתר בגלל הצריבה הקצרה של האשכים על המחבת. קיצר, גדלו ביצים ותנסו לפחות פעם אחת את הפיתה הזו. אולי עוד תודו לנו.
75 ש"ח
פיתה צ'יקן טיקה | טיקה פיקה
כוהנת האוכל ההודי, הלוא היא רינה פושקרנה מטנדורי, החליטה לעשות מהלך מדהים (ואף הירואי, לדעתנו), ולהכניס את מיטב התבשילים המופלאים והריחניים שלה – כולם בנוסח הודי מסורתי – לתוך פיתה. מתוך התפריט בחרנו בפיתת הצ'יקן טיקה, המוגשת עם פיסות חזה עוף בטנדוריף עם קרם מסאלה, בצלים, חמוצים, עגבניות וירוקים. מדובר בחגיגה שהיא שעטנז מבורך בין הודו למזרח התיכון עם כל אבות המזון, וזה עובד כמו הודו – אתם לא תבינו עד שתנסו.
57 ש"ח
פיתה שניצל אנד אגס | פיתה בסטה
סטייק אנד אגז בפיתה כבר טעמנו, ופיתה עם שניצל זה כבר קלאסיקה. אז מה דעתכם על שילוב בין ביצי עין לשניצל בציפוי זהוב של פירורי לחם? כן, נראה לנו שמפגש הכולסטרול הזה עובד לנו יופי. במיוחד כשהפיתה טובה ומהודקת, השניצל קריספי וטרי, המטבוחה פיקנטית ומדויקת, וגם נוסף לה חציל קריספי כאילו לא היה מספיק שמן בשניצל. אה נכון, וביצת עין שנחרכה על הפלאנצ'ה, וקיבלה גם טעם מעושן קלות. החלמון ניגר על השניצל, וזה עובד יופי, ולכל זה תוסיפו טחינה הר ברכה ושאו ברכה.
47 ש"ח
פיתה סינייה | הלבנטיני
אם אפשר לסמוך על מישהו עם הפיתות שלנו כמובן שזה יהיה על הלבנטיני, שמציע תפריט פיתות עשיר ומגוון שנע בין קלאסיקות מתבקשות (פרגית, קבב ואנטריקוט) מפליא גם בפיתות מקוריות – כגון אחת עם תבשיל סינייה מהביל שאין מנחם ממנו. מדובר בטלה מבושל בטחינה עם ירקות טריים ותפוחי אדמה חמימים – אמרנו מנחם או לא אמרנו? – שזו פיתה שראוי לאכול ללאנץ', וליפול ממנה לשנ"צ, וזו הכי מחמאה שאפשר.
45 ש"ח
פיתה ראגו עוף | טוונטי פיט
מדובר בפיתה לא שגרתית שמחבקת אליה פרגית וחזה עוף מפורקים למעיין ראגו, שמבושל בבישול ארוך עם הרבה בצל ותבלינים עם טחינה, לימון כבוש, סלט עלים, עמבה ונגיעת אריסה. איכשהו, זה הזכיר לנו בשר מפורק בנוסח מקסיקני. מתי בפעם האחרונה אכלתם פיתה רכה כל כך?
39 ש"ח
פיתה טחול ממולא | פיתה פיתה
פיתה פיתה עשו את הלא יאומן, והכניסו פיתה לפיתה שלהם. מה זה אומר? שלתוך הפיתה הגדולה, הם הוסיפו גם את הסוף של הפיתה (או מיני פיתה אם תרצו להסתכל על זה כך) מה שמוסיף לחוויה המהנה בין כה. אבל זה לא מה שמיוחד בה, אלא המנה הנדירה יחסית במחוזתנו (אבל אהובה ברמות על אנשים מסוימים) של טחול ממולא, שמבושל לפי מיטב המסורת המרוקאית. זה נימוח, נעים וטוב. לו נמליץ להוסיף ירוקים, טחינה, סלט עגבניות פיקנטי ועמבה כמובן, והרי לכם פיתה לתפארת (עם שפיץ פיתה קטן מלמעלה).
47 ש"ח
ארפה ריינה | פלטבוש
בפלטבוש מגישים פיתה מקמח תירס בשלוש תצורות שונות, הלא היא הפיתה הונצואלנית ארפה. היא לא בדיוק הפיתה הקלאסית, אלא פיתה מקמח תירס קצת גרגרי ומלא בטעם. היא מוגשת עם סלט עוף ואבוקדו עם עשבי תיבול וגבינת קוטיחו מקסיקנית. טעים, נעים וחמים. יש גם גרסה צמחונית עם אבוקדו, גבינה ושעועית אדומה, ואחת טבעונית עם רוטב AJI טבעוני ובננה.
55 ש"ח לארפה עוף, 53 ש"ח לצמחונית ולטבעונית
פיתה עם שוקולד | עודד סיידא
השוקולייטר המחונן עודד סיידא נגע באחת הפרות הקדושות מהילדות- פיתה עם שוקולד. אבל לא, זו לא כמו הפיתה שאמא היתה מכינה. מקלאסיקת הילדות הזו הוא יצר חטיף פיתות שוקולדי, שמזכיר מעין פיתה קראנץ' אך בגרסת הגורמה. פרוסות מפיתה 100% כוסמין, קירמל בדבש, וניל, שמן זית ומלח אטלנטי, שעוברות אש חיה לכדי חריכה טובה. משם הוא ציפה אותן בשוקולד מריר או חלב (לבחירתכם), והפך אותן לנשנוש נדיר וחלומי.
78 ש"ח ל-12 יחידות, בעלי מלאכה 5 או בוולט