ולנו אין פלאפל: עוד מוסד נסגר בשדרות ירושלים
עבודות הרכבת הקלה בשדרות ירושלים ממשיכות להרוג את העסקים ברחוב. המוסד המקומי פלאפל איציק נסגר אחרי 43 שנות פעילות

רק לפני כמה חודשים כתבנו עלגל סגירות העסקים בשדרות ירושליםבעקבות עבודות הרכבת הקלה. כעת מצטרף לסטטיסטיקה העגומה פלאפל איציק, מוסד מקומי בן 43 שנה שהודיע אמש על סגירה בסוף החודש. "העבודות חסמו צינור גישה מרכזי של לקוחות אלינו ופגעו תדמיתית בשדרה. לקוחות חוששים להגיע כי זה באמת יותר קשה", מסביר הבעלים נדב כלב, דור רביעי למייסדים. "בלי קשר אנחנו עוברים תקופה לא פשוטה לאחר שאבי נפטר לפני ארבעה חודשים. לכן החלטנו לסגור".

פלאפל איציק החל את דרכו בסוף שנות ה-60 כדוכן גזוז בבעלות מטי וז'ק כלב, זוג עולים מבולגריה. לאחר כעשור בנם איציק נכנס לעסק והפך אותו לדוכן פלאפל מצליח. רמי בנו של איציק ניהל את העסק שנים רבות עד שחלה, ואז נכנס לנעליו בנו נדב. "בשנה וחצי האחרונות לקחתי על עצמי את התפקיד למרות שבמקצועי אני מאמן כושר", הוא מספר. "יש עסקים בשדרה שמצאו דרך לשרוד במתכונת מצומצמת, אבל מבחינתי זה לא נראה כמו מהלך נכון". לדבריו הירידה בכמות הלקוחות החלה מיד עם תחילת העבודות. תושבי הסביבה ממשיכים אמנם להגיע אך עוברי אורח בשדרות ירושלים, שהיו עוצרים על הדרך לפלאפל, הפסיקו לבוא. "גם אני בעצמי לא הייתי עושה עיקוף של חצי שעה כדי לאכול משהו, ולא משנה עד כמה הוא טוב".

יש סיכוי שהפלאפל ייפתח שוב בעתיד?
"העירייה אומרת שכשהבנייה תסתיים בעוד כמה שנים המקום ישגשג, כמו שקרה בירושלים. אני מקווה שברגע שדברים יחזרו לעמוד על הרגליים והשדרה תקום לתחייה נוכל להמשיך לעבוד. זה חשוב לי אישית מהמקום הסנטימנטלי וגם לשדרה עצמה".