הפסטיבל השנתי "מיתרים" חוגג את כל מה שמתנגן על כלי מיתר (כן, זה כולל גם פסנתר) ויציג השנה מופעי מחווה של ניקי גולדשטיין לצביקה פיק, מייקל הרפז לאלטון ג'ון, מופעים זוגיים של אריק סיני ויפעת תעשה ושל מיקי קם ויהודה עדר ועוד שפע של מוזיקה חיה ופורטת
עם כל הכבוד לביטים ומוזיקה אלקטרונית, יש סוג של רטט שרק כלי מיתר יכול להעביר. פסטיבל "מיתרים", גלגול מודרני של פסטיבל הגיטרה הוותיק, יחזור לצוותא בתחילת נובמבר כדי להביא לבמה שמתחת לאדמת אבן גבירול שפע מוזיקלי שמורכב מהופעות מגוונות, הפקות מקור וביצועים עם עיבודים מיוחדים לכלי מיתר בתערובת של ג'אז, פופ, אופרה ומוזיקה קלאסית לאורך שבעה ימים. השנה הפסטיבל מנוהל מוזיקלית לראשונה על ידי מאסטרו גיל שוחט, שמביא את הניסיון שלו כמנהל אמנותי של תזמורות, סדרות ופסטיבלים גם לחגיגת כלי המיתר השנתית של צוותא.
>> להיות בן 24, להתאהב, להיפרד, ליצור, לפחד לגבי העתיד – ולעשות מילואים
הפסטיבל יפתח ב-1 בנובמר עם מופע בכורה של "לא מדברת על אריק", הופעה של הזוג הגרוש אריק סיני ויפעת תעשה, שיפתחו את הדלת אל מאחורי הקלעים לזוגיות שהסתיימה, החברות שנשארה והמוזיקה שמלווה את הכל בלהיטים הגדולים של אריק, דואטים וסיפורים שלא סופרו. ניקי גולדשטיין יופיע במחווה מלאת נצנצים לגדול יוצרי הפופ הישראלי, "קינג אוף פופ" כמו שנקרא המופע – האחד והיחיד צביקה פיק, שלהיטיו יבוצעו בעיבודים חיים עם הלהקה המקורית של המאסטרו. אם כבר מאסטרו, גיל שוחט עצמו ישתף פעולה עם דורון מזר, זמרת האופרה קסניה גלונטי והכנר אדוארד רזניק במחווה למוזיקה איטלקית במופע "לה בלה איטליה", שם יבצעו שירים מפסטיבל סן-רמו, קנצונות נאפוליטניות, אריות איטלקיות ונגיעות מוזיקה קלאסית שיעשו לכם חשק לצאת מצוותא הישר לאחת המסעדות האיטלקיות באזור.
מופעים נוספים שיתקיימו במסגרת הפסטיבל יכללו את דפנה ארמני שתחגוג 50 שנות קרייה עם מיטב להיטיה; דניאל סלומון שיופיע בליווי רביעיית מיתרים, מייקל הרפז במופע מחווה לשירי אלטון ג'ון; שלישיית ליאוניד פטשקה, הפסנתרן, המלחין והמנצח שנחשב לאחד מגדולי הג'זיסטים המקומיים, אבל כאן בתמונה למעלה הוא מופיע עם גיטרת קלידים אז יש סיכוי שתופתעו; הפסנתרנית הבינלאומית אוקסנה יבלונסקי ברסיטל סולו והמופע שיחתום את הפסטיבל, "אהבה בת עשרים פלוס" של מיקי קם ויהודה עדר, שיקיימו מופע זוגי, מרגש ומצחיק המשלב סיפורים ושירים ישראלים. אולי מישהו ינגן "אני גיטרה", אפשר רק לקוות.
פסטיבל מיתרים, 1-7.11, צוותא (אבן גבירול 30, תל אביב). לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים
