בית הקפה שהוקם על חורבות בתה וגריגה מחזיר עטרה ליושנה

תשננו את השם. קפה אלנבי. צילום: יעל שטוקמן
תשננו את השם. קפה אלנבי. צילום: יעל שטוקמן

קפה איכותי עם מחירים שנשארים בטווח הנמוך, מאפים ומתוקים שלא מוצאים בכל מקום בעבודת יד ומורשת שאי אפשר להתעלם ממנה בלוקיישן שאי אפשר לשכוח: "קפה אלנבי" החדש רוצה לספק לכם חווית בית קפה ביתית ואיכותית כאחד, ומספיק שתטעמו את הסקונס במקום כדי להבין שהוא בא להישאר

6 באפריל 2025

לפני קצת יותר מחודש נאלצנו לבשר לכם בתדהמה שמוסד הקפה "בתה וגריגה" נסגר אחרי עשור וקצת של פעילות. עוד אז הבטחנו כי נעקוב אחר בית הקפה החדש שיפתח במקומה, וכעת אנחנו שמחים לספר לכם על "קפה אלנבי" – מקום שגם הבעלים שלו מבין שיקח זמן עד שאנשים יפסיקו לקרוא לו "בתה". זה רק טבעי, אבל אם אתם רוצים להתרגל מהר, כדאי לכם לטעום את הסקונס החלומי שאופים במקום – סמכו עלינו, אחרי ביס או שניים כל מה שתוכלו להגיד זה "אני רוצה את הסקונס של קפה אלנבי, ועכשיו!". מבלי להתבלבל.

>> כולנו ברלינאים: תל אביב, תכירי, זאת התאומה החדשה שלך

מאחורי "קפה אלנבי" החדש עומד ינאי הימלפרב, שגדל בנטף לזוג הורים שבבעלותם מחלבת גבינות עיזים מצוינת, וכאשר התבגר עבד במגוון תפקידים במונא הירושלמית, במסעדת מחניודה ובקפה מזרחי שבשוק מחנה יהודה, שם התאהב בקפה. הימלפרב תמיד ידע שהוא רוצה מקום משלו, וכאשר מצא את הלוקיישן של בתה הוא קרא לו "קפה אלנבי", גם בשל הלוקיישן שבקצה הרחוב המשופץ וגם כקריצה נוסטלגית לבית קפה מיתולוגי באותו שם, שהיה מוסד עירוני אי אז בשנות החמישים.

למה לא נשארנו תחת המנדט? קפה אלנבי. צילום: ינאי הימלפרב
למה לא נשארנו תחת המנדט? קפה אלנבי. צילום: ינאי הימלפרב

הימלפרב בנה תפריט בית קפה מהנה המושתת על מטעמים יחודיים פרי ידיו, עם טעמים שלא פוגשים בכל מקום. הסקונס, שכבר פיתינו אתכם אתם, נאפים במקום, מעלים ריח נפלא ופריכים במידה מדויקת – ומגיעים עם ריבת תות ביתית ו"קלוטד קרים", שזה ממרח (או רפרפת, אם תרצו לדייק) בנוסח בריטי מובהק שאין לה תרגום מדויק לעברית, אבל מדובר בשילוב אלוהי בין חמאה לשמנת מתוקה. וכן, טעים כמו שזה נשמע (16 ש"ח ליחידה). מלבד הסקונס יש מדלן ארל גריי נפלא (8 ש"ח), גלט תותים נהדר (26 ש"ח) עוגייה ביתית (5 ש"ח) ועוד מתוקים קלילים.

לבוקר מוצלח עבור כולם. קפה אלנבי. צילום: ינאי הימלפרב
לבוקר מוצלח עבור כולם. קפה אלנבי. צילום: ינאי הימלפרב

ישנם גם ארוחות בוקר שכיף לפתוח (או לשרוד) איתן את היום: מוזלי שמבוסס על יוגורט יווני וגרנולה ביתית משגעת עם מגוון פירות העונה טריים ומוגשים בנדיבות (36 ש"ח), מאפה תרד ופטה בנוסח יווני (18 ש"ח), פיתה חביתה קלאסית (28 ש"ח), סלט יווני טרי ורענן (46 ש"ח), טוסט גבינה נמתח ומזמין (32 ש"ח), קרוק מאדאם מלכותי (52 ש"ח) ואפילו טוסט "גם וגם", שממשיך את המנה המוכרת של הבתה ("לא רציתי לקטוע את המורשת", מסביר הימלפרב), עם טוסט שמשלב גבינה ופרושוטו (44 ש"ח). 

שכל לבונטין תריח. קפה אלנבי. צילום: ינאי הימלפרב
שכל לבונטין תריח. קפה אלנבי. צילום: ינאי הימלפרב

מחירי הקפה סטנדרטיים לעיר, אך נשארים באזורי הטווח הנמוך עם 10 ש"ח לכוס אספרסו, 12 ש"ח לאמריקנו קטן ו-14 ש"ח להפוך קטן. המקום עוד מתוכנן להתפתח ולהרחיב את שעות הפעילות, וגם להוסיף יין כמתבקש, אז בנתיים פשוט תתרגלו להגיד "סקונס של קפה אלנבי", כי תצטרכו את זה.
קפה אלנבי, לבונטין 2, א'-ו', 8:30-17:00, שעות פתיחה נתונות לשינוי