Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

שף ענר בן רפאל פורמן מציין שנתיים לתריסר: "מי היה מאמין?!"

סיבה לחגוג וסיבה לשכב על ירקות. שף ענר בן רפאל פורמן. (עיבוד תמונה: ברק רותם)
סיבה לחגוג וסיבה לשכב על ירקות. שף ענר בן רפאל פורמן. (עיבוד תמונה: ברק רותם)

חודש לפני תחילת המלחמה נפתחה אחת מהמסעדות הכי מיוחדות בתל אביב, ובישראל בכלל. רגע לפני שיערוץ ארוחה מיוחדת לציון השנתיים (עם תריסר מנות), השף המבריק כותב טור מיוחד על האוכל, ועל ההישרדות. "אני בר-מזל. תריסר חוגגת שנתיים. ואולי חוגגת היא לא המילה. תריסר שורדת שנתיים"

15 בספטמבר 2025

תריסר בת שנתיים. מי היה מאמין? מי היה מאמין שמסעדה שנפתחה בנמל תל אביב – לוקיישן שהוא לא "על הדרך", אלא כזה שבאים אליו במיוחד – ורק חודש לפני השבעה באוקטובר, תשרוד את השנתיים הכי קשות של המדינה ושל עולם המסעדנות? ומי האמין אז, כשהכל התחיל, שיעברו שנתיים ונהיה באותו מקום בדיוק?
>>געגוע בבטן: 20 מסעדות אדירות שנסגרו בשנת תשפ"ה בתל אביב

מרגיש לי קצת פתטי לחגוג כזה מן הישג, כשהכל בחוץ שברירי וכבד, ואנשים מתעסקים בחיים ומוות – ואתה כאילו מתעסק במה תגיש לשולחן. מצד שני, אני אסיר תודה על התרומה הקטנה שלי לשפיות הכל כך חמקמקה שלנו. אני מתעסק במילה הזאת שנכנסה למילון שלנו דקה אחרי פרוץ המלחמה – אסקפיזם. אני בהנאה, בעונג, בטפל, וזה חשוב. אנחנו לא יכולים להיות כל הזמן במוד של מלחמה ובמחשבה של איך נציל את עצמנו. חלק נכבד מהתרבות שלנו כעם זה אוכל ומסורת של אוכל, שני דברים שמאד מעסיקים אותי. אנחנו חייבים לשמור על תרבות ועל מסורת, כדי שכשהחטופים יחזרו הביתה והמלחמה תיגמר, נדע לומר שהצלחנו לשמור על פיסת ישראל שפויה לחיות בה.

ענר בן רפאל פורמן, תריסר (צילום: חיים יוסף)
ענר בן רפאל פורמן, תריסר (צילום: חיים יוסף)

אני בר-מזל. תריסר חוגגת שנתיים. ואולי חוגגת היא לא המילה. תריסר שורדת שנתיים, ויום הולדת זה משהו שחייבים לציין, אם לא לחגוג. הכנתי תפריט יום הולדת עם (תיראו מופתעים) תריסר מנות, חלקן חדשות שנבראו במיוחד לאירוע וחלקן המנות שאתם הכי אוהבים וחוזרים בשבילן שוב ושוב, ותודה לכם על זה. בתפריט תמצאו מנות כמו פסיפלורה ג'מבו טרטר דג-ים עם צ'ילי, שמן טרגון ובצל קריספי; פטה חמה בגרעיני חמניה ודלעת עם רוטב עגבניות שרי ועגבניות מגי מפולטות; קבב דג-ים ושומן טלה עטוף בקייל, בצל, יוגורט, מלפפון ושמן לאושטיאן; או ראמן ים-יבשה אטריות כרישה עם ציר עוף חום, ליים, חריף, שמן בזיל, סרטנים כחולים ודג-ים עשוי למחצה.

פסיפלורה ג'מבו טרטר. שנתיים למסעדת תריסר. (צילום: ליאל סאנד)
פסיפלורה ג'מבו טרטר. שנתיים למסעדת תריסר. (צילום: ליאל סאנד)

שתיים מתוך המנות – לאב סבידה עם בצק סולת מטוגן במקום הסטיקי רייס, ושיפודי פלייק סטייק ברוטב אבטיח חריף עם המון ירוק וליים – נוצרו בהשראת חופשת הקיץ המשפחתית שלנו בתאילנד. אני בדרך כלל לא מחפש השראות במטבחים זרים, ומתמקד במקומי שלנו, באדמה ובים שמספקים שפע של השראה, אבל בחופשה הזאת הבנתי – כשהצנעתי את הישראליות שלי והשתקתי את הילדים שצעקו בעברית בבנגקוק – שעוד דבר שאיבדנו במלחמה זה את החופש לטוס ברחבי העולם ולהיות מי שאנחנו. אז החלטתי להביא קצת חו"ל לתוך התפריט המקומי שלי.

סטייק פטריית מאיטקה. שנתיים למסעדת תריסר. (צילום: ליאל סאנד)
סטייק פטריית מאיטקה. שנתיים למסעדת תריסר. (צילום: ליאל סאנד)

שתי מנות אחרות – סטייק פטריית מאיטקה, ובשר כף מיושן עם קריספי קורדיספס – ועוד פתיח מפתיע שמגיע לשולחן מיד בהתחלה, הם חלק משיתוף פעולה מתמשך עם רע סופר, שמלקט ומגדל פטריות מאכל ומרפא. רע עושה את הדבר הכי מדהים ששף יכול לצפות מספק שלו (שהפך לחבר) – הוא מרחיב את מנעד הטעמים והמרקמים שאני יכול להביא לסועדים אצלי. תריסר לא היתה המסעדה שהיא בלעדיו ובלעדי הפטריות המיוחדות שלו.

קוקטייל נגאבה. שנתיים למסעדת תריסר. (צילום: ליאל סאנד)
קוקטייל נגאבה. שנתיים למסעדת תריסר. (צילום: ליאל סאנד)

גם האלכוהול שמלווה את הערב מגיע מתוצרת מקומית. הייננית מיקה רן מנדל מיקב מיקה שבדרום הגולן, ביחד עם אוסקר הסומלייה שלנו, בנו תפריט שייקח אתכם למסע של טעמים בהתאמה אישית לחך של כל סועד. את הקוקטיילים לערב הזה רקחה המיקסולוגית שלנו, עמית קצוביץ' המוכשרת, בשיתוף פעולה עם NEGAVE, תזקיק אגבה חדש ומפתיע מהנגב שנולד מתוך חיבור יוצא דופן בין אדמות הבזלת של חליסקו במקסיקו, מולדת הטקילה, לבין אדמות המדבר העשירות במינרלים של הנגב. יהיה שמח, וטעים, ומלא באהבה.
יום הולדת שנתיים לתריסר, ימים ב'-ד' (15-17.9) בשתי הושבות (18:00; 21:00), 420 ש"ח לאחד, ארוחה במתכונת זוגית, כולל פתיח, קוקטייל ויינות
תריסר, נמל תל אביב, בקומה השנייה של שוק האיכרים.להזמנות, או ב-073-2329721

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!