טיים אאוט timeout

הקינוחים הכי מושחתים בתל אביב

| מאת: מערכת Time Out

הם עושים לנו טוב בלב, טוב בבטן, אולי פחות טוב בישבן אבל זה כבר דיון אחר. הנה הרשימה הכי עתירת קלוריות, חמאה ופחמימות שתמצאו: הקינוחים הכי מושחתים בתל אביב. היכונו למנת יתר של מתוק.

עוגת שוקולד עם צמר גפן מתוק

למה להסתפק בעוגת שוקולד? את העוגה שלנו מעדיפים עם צמר גפן מתוק בבקשה. למה לא בעצם? אמריקה, מתחם האוכל החדש של צביקי עשת מאחד תחתיו את כל מה שטעים במטבח האמריקאי, ולא רק. תמצאו שם בר, בית קפה, בייקרי אמריקאי ומסעדה שתגיש אוכל נשמה ניו אורלינס סטייל. ובאשר לקינוחים,  American sweet heart  היא עוגת השוקולד של אמריקה שגמרה אותנו: היא מוגשת כמובן חמה, עם דאבל קרים אייס קרים וצמר גפן מתוק ורוד, למקרה שיחסר לכם סוכר בגוף. התענוג יעלה לכם 44 שקלים וישאיר אתכם עירניים לכמה שעות לפחות. רוצים עוד? הקינוח הבא מגיע עם ניחוח איטלקי מובהק, אבל הוא ממש לא הקינוח המובן מאליו. מנחשים?

עוגת שוקולד עם צמר גפן מתוק, אמריקה. צילום: אורי עשת

עוגת שוקולד עם צמר גפן מתוק, אמריקה. צילום: אורי עשת

סקצ‘יאטינה אלה נוטלה

אז נכון, לא בטוח שתצליחו להגיד את שם הקינוח שלוש פעמים ברציפות מבלי לשבור שן, אבל מה זה משנה? ברוסטיקו מגישים קינוח פשוט וגאוני: מעין פוקאצ'ה פריכה ושחומה במילוי לוהט של נוטלה ומסקרפונה (41 ש"ח). המטבח האיטלקי מעולם לא היה מתוק ומאושר כל כך. וגם אנחנו. ומפה, אנחנו מוכרחים לטעום קינוח מושחת עם פירות. איך נשמע לכם השילוב בין בננות לקרמל?

סקצ‘יאטינה אלה נוטלה ברוסטיקו (צילום: ויקטור לוי)

סקצ‘יאטינה אלה נוטלה ברוסטיקו. צילום: ויקטור לוי

שטרודל בננות

יש קינוחים שנכנסים לנו עמוק ללב. שטרודל הבננות של הקופי בר הצליח לעשות את זה, ובקלות. בינינו, מה יותר טוב משילוב של בצק פריך, בננות חמות, שלולית נדיבה של קרמל וגלידת וניל? אין ולא יהיה. השטרודל של הקופי בר הוא שיא החזירות המוצדקת ואנחנו מוכנים לאכול אותו בכל שעה ביום, רק תגידו לנו מתי (38 ש"ח). ועכשיו, לכנאפה שמקרבת לבבות ועושה טוב בנשמה.

שטרודל בננות של קופי בר. צילום: עידית בן אוליאל

שטרודל בננות של קופי בר. צילום: עידית בן אוליאל

כנאפה

לכאורה כולה כנאפה, אבל כנאפה עושים באהבה או לא עושים בכלל, ובמסעדת יפו תל אביב מרעיפים עליה קיתונות של אהבה. מדובר בכנאפה מושלמת: לא מוצפת בסירופ, פריכה, לא מתוקה מדי, ונמסה בפה. מוש (50 ש"ח). אפשר עוד בבקשה? ומפה, מעבר חד לפחזנייה עם הרבה שיק צרפתי.

הכנאפה של יפו תל אביב (צילום: אסף רזון)

הכנאפה של יפו תל אביב. צילום: אסף רזון

פחזנייה

שמעו מעשה בפחזנייה: הפחזנייה הכי מתוקה, וגם הכי שווה, נאפית לה בשקט בשקט בקונדיטוריה קטנה ומטריפה ביפו. מילק נפתחה לפני שנתיים ומאז יש לה קהל מעריצים שרק הולך וגדל. את הפחזנייה אנחנו מכירים טוב עוד משנות השמונים העליזות, אבל כאן מדובר בגרסה המודרנית שלה: עטופה בבצק ברטון, פריכה מאוד מבחוץ, חלולה מבפנים וממולאת בנדיבות בקרם פטסייר קלאסי. מה שהופך אותה להו-כה-מושלמת הוא הטריות: רק כשמזמינים את הפחזנייה, הקונדיטורים החרוצים ימלאו אותה בפטיסייר ויגישו לכם אותה. הכי פייר הרמה שיש. כל מתוקה כזו תעלה לכם 8-10 שקלים ולא, אחת לא תספיק. בעמוד הבא: עוגיות אוראו מטוגנות. כן, קראתם נכון.

הפחזנייה של מילק בייקרי, צילום la moustache photography_P

הפחזנייה של מילק בייקרי, צילום: la moustache photography

אוראו מטוגנות

דמיינו לכם עולם שכולו שחיתות, אבל כזו מהזן המתוק, בו לוקחים עוגיית אוראו ובמקום לחסל אותה מיידית ולעבור לבאה בתור, משליכים את העוגיות לטיגון עמוק, כשהן עטופות בבלילת בירה. בשתי מילים: גן עדן. את הקינוח המושחת הזה תמצאו בטאקריה הדרום תל אביבית. אם הטיגון העמוק לא מספיק לכם, תוכלו לקבל את השחיתות הזו עם קצפת. אגב במנה אחת תמצאו שלוש עוגיות, קחו בחשבון הקלורי (19 ש"ח). ועכשיו, יובל בן נריה מחכה לכם.

אוראו, אבל בטיגון עמוק. טאקריה. צילום:

אוראו, אבל בטיגון עמוק. טאקריה. צילום: יולי ברוך

אננס צלוי

השף יובל בן נריה שוב מפגין שימוש מבריק בתבלינים, תעוזה והבנת חוש הטעם, ומגיש קינוח מורכב ומאתגר שמרפרר להודו. פטיסייר קוקוס, הל ואניס, טופי תבלינים, קרם וניל, שוקולד לבן, קראמבל מלוח וכמובן אננס צלוי (52 ש"ח). כל הטעמים משתלבים יחד ויוצרים קינוח הרמוני, לא מתוק מדי, מאוזן, מורכב ואינטליגנטי, בדיוק כמו שהקונדיטורית שמנצחת על התזמורת הזו, אנה שפירו, יודעת. לזה אנחנו קוראים קינוח חצוף ופשוט מעולה. ואי אפשר בלי נמסיס שוקולד, פשוט אי אפשר.

אננס צלוי של טאיזו. צילום: יחצ.

אננס צלוי של טאיזו. צילום: יחצ

נמסיס שוקולד

הנמסיס של אריא היא עוגת שוקולד שקשה לעמוד בפניה, היא עשירה, נימוחה, לא מתוקה מדי ומוגשת עם שלל תוספות שהופכות אותה ללונה פארק של עוגות השוקולד: קרמבל שיבולת שועל, גנאש שוקולד חלב, מרשמלו פלאפ וגלידת וניל (48 ש״ח). הקינוח קיים במסעדה מיום הקמתה ומאז ועד היום, הוא הבסט סלר של המקום. אז מי אנחנו שנתווכח? ועכשיו לקינוח ממכר במיוחד.

נמסיס באריא. צילום:  something something

נמסיס באריא. צילום: something something

קראק פאי

את ההתמכרויות שלנו אנחנו אוהבים מתוקות-מתוקות, וזו בדיוק הסיבה שלקראק פאי הזה שמור מקום של כבוד ברשימה שלנו. אמנם התיאור של העוגה יבש וחסר כל סקס אפיל – שיבולת שועל וחמאה – אבל אוי למי שטועם ממנה. אי אפשר לעצור את זה – ההתמכרות כבר אצלו בדם. המקור של העוגה ככל הנראה באנגליה, משם נדדה לארצות הברית ובסופו של דבר הגיעה גם אלינו. וטוב שכך. אז מי שהתגעגע לקראק פאי המיתולוגי של קפה 48 ימצא אותו ב־m25 בשוק הכרמל. משולש נימוח, עסיסי ומופלא שתמיד נגמר מהר מדי (34 ש"ח). בעמוד הבא – קינוח שלא פשוט להכין, אבל כל כך כיף לזלול.

הקראק פאי של מיטמרקט. צילום: יח"צ

הקראק פאי של מיטמרקט. צילום: יח"צ

סופלה א לה מינוט

ברור, כולכם מכירים סופלה, אבל עם כל הכבוד לרשת בתי הקפה שבטח מכינה סופלה מחומם בפריפריה, לפופינה אין מתחרים. השף אוראל קמחי יודע איך להתמודד עם מאפה השוקולד המאתגר – באמת מאתגר – של הצרפתים, ומכין אותו מאפס רק ברגע ההזמנה. כשהתוצר יונח על השולחן, מלא בפצפוצי שוקולד, ליבה נוזלית וגלידת אגוזי לוז לאיזון כל הלהט, תבינו שמעולם לא טעמתם סופלה, עד הרגע. אוהבים דב

סופלה בפופינה. צילום: חיים יוסף

סופלה בפופינה. צילום: חיים יוסף

פטיפורים

לפעמים שחיתות טובה מגיעה במנות קטנות. הרבה מנות קטנות. צלחת הפטיפורים העמוסה של רפאל תעלה לכם רק 58 ש"ח, אבל תספק לכם ארוחת קינוחים מלאה בגיוון וטעמים שונים. מרציפנים, קרמים, גלידות ואלפי לייקים באינסטגרם מחכים לכם בצלחת עמוסה וצבעונית. חוץ מזה, בעזרתה תוכלו להרגיש שאתם ענקים שאוכלים קינוחים של בני אדם רגילים.

פטיפורים של רפאל. צילום: ירון ברנר

פטיפורים של רפאל. צילום: ירון ברנר

עוגת גבינה

עם הטבעונים סליחה, אבל יש עונג סודי בעוגת גבינה ששמור לקינוחים מלאי שמנת. המתכון האנגלי של עוגת הגבינה של קלארו (48 ש"ח) דואג שתקבלו את מנת החלב היומית המומלצת, ואז מותח את ההמלצה עד קצה גבול היכולת ודרך כמה גבולות בינלאומיים. השמנת צרפתית, הוניל ממדגסקר והבסיס הקראנצ'י מעוגיות סבלה. אנחנו יודעים שזו לא מדינה, אבל עדיין רוצים לחיות שם. התענוג הזה מצופה בשמנת חמוצה וזילוף קולי פטל ופירות יער אדומים, מגע קטן של צבע על העוגה הצחורה כשלג.

עוגת גבינה של קלארו. צילום: ירון ברנר

עוגת גבינה של קלארו. צילום: ירון ברנר

קרמרי טוויסטר

הקרמרי טוויסטר, מאפה בצק מתוק מוכן למילוי עם שלל קרמים מהמיכלים התלויים: פאדג' שוקולד חם ותוספות קרנצ'יות כמו אגוזי לוז, שבבי שוקולד, קוקוס, כדוריות שוקולד קליק בטעמים, קראמבל עוגויות לוטוס, קראמבל אוריאו ועוד. משם ממשיכים למילוי קריר במיוחד: בין ארבעה לשישה טעמים מתחלפים של גלידה אמריקאית טרייה או כדורי גלידה איטלקית. המחיר שנקבע, 18 ש"ח לקרמרי טוויסטר במילוי גלידה אמריקאית ו-20 ש"ח במילוי גלידה איטלקית, משקף את הקו הנגיש של הקונדיטוריה קרמרי דה ל'אקלר שמגישה אותו מדי יום.

קרמרי טוויסטר, היכונו לשגעון. צילום: תומר לוי

קרמרי טוויסטר, היכונו לשגעון. צילום: תומר לוי

פחזניות סנט הונורה

כמו שכל ילד בן 6 יודע, אין שום דבר מתיקה ששווה את הקלוריות שלו כמו ממתק דביק, והפחזניות סנט הונורה של הוטל מונטיפיורי (36 ש"ח) ידבקו לכם לאצבעות, לחיך ולנשמה – בהתאמה. פחזניות אווריריות שממולאות בקרם פטיסייר, מזוגגות קרמל ומוגשות לצד קצפת וניל לצורכי הגזמה. היינו מזהירים אתכם מלקחת ביס שיגרום לכל הקרם ללכלך לכם את הידיים, אבל ביננו, גם אנחנו לא התאפקנו ופשוט הכנסנו אותן לתוך הפה בשלמותן.

הוטל מונטיפיורי. צילום: שרית גופן

הוטל מונטיפיורי. צילום: שרית גופן

מילקשייק

אתם יכולים לטעון שמילקשייק זה משקה ולא קינוח, אבל זה רק סימן שלא טעמתם עדיין את המילקשייקים הסמיכים, המגוונים והמשוגעים של שייק אאוט. מבחר הממתקים הענק שעל מדפי חנות המילקשייק לא נמצא שם רק כדי להוציא לכם את העיניים ולהפחיד רופאי שיניים, אלא בעזרתו תוכלו לבחור שייק מותאם וייחודי שמערבב בין הממתקים האהובים עליכם ביותר למשקה החלבי, וכמובן עוד המון סוכר (וקצפת ומרשמלו). המחירים נעים בין 25 ש"ח ל-400 מ"ל ל־50 ש"ח עבור ליטר. זכרו –  זה שהוא עובר דרך קש לא הופך אותו לפחות מושחת. בקינוח המושחת הבא יש אלף עלים. אתם יודעים למה אנחנו מתכוונים, לא?

מילקשייק ורוד בשייק אאוט (צילום: איליה מלניקוב)

מילקשייק ורוד בשייק אאוט (צילום: איליה מלניקוב)

מילפיי מסקרפונה

את המילפיי של מסעדת טוטו היינו שמחים לטרוף גם אם לא היו בו אלף שכבות, מדובר במילפיי קלאסי על בסיס קרם מסקרפונה, אבל עם טוויסט בעלילה בדמות ערמונים ורוטב טופי חם. הקינוח הזה נחשב בצדק לקינוח אלמותי ולשילוב מושלם של עמים שמצדיק את ליקוק הצלחת (54 ש"ח).

מילפיי של טוטו

מילפיי של טוטו. צילום: עומר קדר

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 26bd71298cfedf