בלי לצאת מהפוך: מקומות להזמין מהם אוכל ביתי ומנחם

מרק עוף של סבתא, סיר חמין מהביל, קוסקוס עם מפרום וקציצות של אימא. מנות הטייק־אווי שיעזרו לכם לעבור את הסערה בשלום

עזורה. צילום: אנטולי מיכאלו
עזורה. צילום: אנטולי מיכאלו
6 בדצמבר 2016

רגע לפני שהחשמל מתנתק והחזאים נשלחים לשדר מפסגת החרמון, הכנו לכם את המדריך המושלם לסופשבוע חורפי במיוחד. עזבו את המתכון לביף בורגיניון מהבלוג המהמם ותשכחו מלנסות להכין ראמן בבית – זה הזמן להיכנס מתחת לפוך, להתחיל מרתון צפייה של סדרה טובה ושמישהו אחר יבשל.

המטבחון

בין שוק הכרמל לכרם התימנים מסתתרת לה אוטוטו 20 שנה המטבחון, מסעדה קטנה, שמחה ואינטימית עם אוכל של אמא. בתפריט תמצאו אוכל יהודי ביתי, מעין קיבוץ גלויות עדתי, במחירים נגישים וכמויות מכובדות בכל צלחת. כל התפריט מוגש במקום וניתן להזמנה בטייק־אוואי.

מנת הדגל: קוסקוס בשר בקר עם גזר, תפוח אדמה ושעועית ברוטב עגבניות (48 ש"ח).

שווה לנסות: מוסקה – שכבות של בשר טחון, חצילים, תפוחי אדמה ברוטב עגבניות ובשמל (48 ש"ח).

אל תפספסו: את החמין של סוף השבוע (48 ש"ח לבשרי, 42 ש"ח לצמחוני).
המטבחון, רבי עקיבא 18, 03-5163689, א'-ו' 08:00-01:00, ש' 09:00-01:00

המטבחון. צילום: יח"צ
המטבחון. צילום: יח"צ

המטבחון

דליקטסן

בדליקטסן של קבוצת R2M אין מקום לטעויות. הוויטרינות עמוסות באוכל ביתי איכותי, בכל פינה תוכלו למצוא מוצר משלים לארוחה ובדרך החוצה אפשר לרכוש גם פרחים לשבת. סירים של מאמות לא תמצאו כאן, כי אם אוכל מסוגנן, בנראות מדויקת וטעם נהדר.
כל התפריט מוגש במקום וניתן להזמנה בטייק־אוואי.

מנת הדגל: חצי עוף צלוי (39 ש"ח) ולזניית בשר עם גבינות ועגבניות (34 ש"ח).

שווה לנסות: מרק עוף של סבתא המבושל באטיות עם עופות טריים וירקות שורש (10 ש"ח לֽ־250 מ"ל).

אל תפספסו: את החמין של שישי: בשר בקר, שעועית, חיטה, תפוחי אדמה וביצים שבושלו לילה שלם על אש קטנה (39 ש"ח).

דליקטסן. צילום: יח"צ
דליקטסן. צילום: יח"צ

דליקטסן

סנדר

בפאתי שוק לוינסקי קפא לו הזמן. התפאורה: שטייטל קטן אם כי עדכני במזרח אירופה. האווירה: "אם לא תאכל, לא תגדל". לצד המנות הקרות שמהוות את שיא תפארתו של המטבח הפולני (כבד קצוץ, גפילטע פיש) תמצאו מנות מחממות ומנחמות כמו מרק עם קרעפלך, גולאש וכבד עוף עם בצל מטוגן. כל התפריט מוגש במקום וניתן להזמנה בטייק־אוואי.

מנת הדגל: צ'ולנט עם תפוחי אדמה, נתחי בשר, קישקע תוצרת בית, שלושה סוגים של שעועית וביצים חומות.

שווה לנסות: טחול מטוגן במילוי בצל ושומן עם רוטב קורקבנים. מוגש פרוס כמנה ראשונה או עיקרית (26/44 ש"ח).

אל תפספסו: את מבצע סיר חמין "עד הבית" בחמישה גדלים שונים: סיר אישי (89 ש"ח), סיר זוגי (169 ש"ח), סיר חבר'ה, 3־4 סועדים (249 ש"ח), סיר משפחתי, 4־5 סועדים (329 ש"ח) וסיר גדול שייספק 5־6 סועדים (399 ש"ח).

סנדר. צילום: גיא הכט
סנדר. צילום: גיא הכט

סנדר

גרקו

אמנם פסבדו מאמא יווניה, אבל מעתירה חמימות ושמחה. כזאת היא גרקו, המסעדה שהוציאה בחורף האחרון תפריט משלוחים חם עד הבית בחלוקה לקטגוריית קטן-חם וגדול-חם. מוסקה תפוחי אדמה, חצילים, זוקיני, בשר עגל ורוטב בשמל (76 ₪), "לסבוס סוגניה" בצל ממולא בשר ואורז (62 ₪), פסולדה מרק שעועית לבנה, עגבניות וירקות שורש (42 ₪), ועוד.

גרינברג 25, תל אביב, 03-7411022, ובאתר

יוחנן

לא כל המקומות שמוכרים אוכל ביתי חייבים להציג סירים ענקיים לצד ריח טיגון ואווירה עדתית אותנטית. במעדניית יוחנן תמצאו אוכל שף מסוגנן לקחת הביתה. השף, יוחנן ברנשטיין, עבד כסו־שף של יורם ניצן במול ים והחליט לפתוח עם עוד שני שותפים בית אוכל לאנשים שחשובה להם האיכות והטריות. התוצאה? חנות אוכל גורמה. את כל המנות ניתן להזמין דרך האתר.

מנת הדגל: פילה סלמון בקראסט אגוזים ועשבי תיבול (45 ש"ח למנה).

שווה לנסות: קציצות חריימה אפויות. דג בורי טחון עם כוסברה ברוטב פלפלים פיקנטי (8 ש"ח ליחידה, 49 ש"ח בעסקית).

אל תפספסו: קציצות הודו בחלב קוקוס וקארי עם גזר וקישוא (8 ש"ח ליחידה).

יוחנן. צילום: בן יוסטר
יוחנן. צילום: בן יוסטר

יוחנן

או מאמא. יש אוכל בבית

סבתות של מישהו אחר בישלו עבורכם מנות מלאות רגש חם, ועתירות אמפטיה, והכל מוגש ונימכר במסעדה שהיא נעימה למראה, ומשדרת פונקציונליות נינוחה.

מנת הדגל:  קציצות עוף כמו שהייתם רוצים שמישהו יטמון לכם במקפיא בקופסת פלסטיק שבמקור איפסנה גלידה פרווה. (69 ש"ח לק"ג).

שווה לנסות: מעורב ירושלמי (85 ש"ח לק"ג) או ירקות קלויים.

אל תפספסו: שום חוויה קולינרית לא מחבקת יותר מלנבור בקרביים של ירק ממולא ולאכול. למשל פלפל ממולא בשר. (49 ש"ח לק"ג).

בן יהודה 69 תל אביב, 6706710־03

עזורה

הסניף התל אביבי של המוסד הירושלמי הוותיק הגיע לעיר הגדולה כדי להשתקע ובהחלט ניכר כי האווירה הביתית במסעדה באה לידי ביטוי גם באוכל: מנות נדיבות, טעמים מדויקים וגעגוע לאימא – כל אימא. מומלץ להזמין דרך הטלפון ולהגיע לקחת, אחרת לא יישאר.

מנת הדגל: סופריטו בשר בקר עם תפוחי אדמה על פתילייה (48 ש"ח).

שווה לנסות: חומוס ירושלמי אסלי (24 ש"ח).

אל תפספסו: מנת "ראש השנה" – צוואר כבש חם עם שעועית לבנה וסלט מנגולד חם (60 ש"ח).

עזורה. צילום: יח"צ
עזורה. צילום: יח"צ

עזורה

בכור את שושי

תנו כבוד למסעדה הטריפוליטאית שמאכילה באמצע השבוע את כל אנשי העסקים של אזור יד חרוצים והמסגר, ובסופ"ש הופכת להיות אתר עלייה לרגל של קופסאות פלסטיק המתמלאות בקוסקוס, מפרום, דגים, קציצות ועוד.

מנת הדגל: ט'בחה בכמון: שעועית שמבושלת עם כמון ושום עם בשר גולאש (35 ש"ח בלי בשר / 49 ש"ח עם בשר).

שווה לנסות: קוסקוס ירקות בבישול ארוך עם מפרום (40 ש"ח).

אסור לפספס: פעם בשבוע, ביום שלישי, מכינים ט'בחה בסלק: תבשיל שעועית עם עלי מנגולד, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, סלרי ותפוחי אדמה (35 ש"ח).

בכור את שושי

ג'ולי אוזון

תפריט שכתוב על לוח עם גיר, סירים שיושבים על פתיליות וג'ולי אחת שמפקדת על הכל ביד רמה. אם יש מקום אחד לאכול בו אוכל מצרי אותנטי, שוק הכרמל הוא תחנת העצירה שלכם. אוכל ביתי, חם ומנחם שבושל שעות ארוכות ועושה חשק להיכנס מיד מתחת לפוך ולא לצאת עד חלוף הסערה.

מנת הדגל: עלי מנגולד עם בשר ואורז (65 ש"ח).

שווה לנסות: מרק מלוחייה עם המון עשבים (45 ש"ח).

אסור לפספס: סלק ממולא בבשר עם פיסטוקים ורימונים (65 ש"ח).

ג'ולי אוזון

קיטון

מי יכול להגיד לא לפולניה חמה על דיזינגוף? מ־1945 (!) מסעדת קיטון מהווה בית חם לאוהבי האוכל היהודי, המזרח אירופאי. ברים נפתחים ונסגרים לידה, אבל היא לעולם נשארת עם החזרת, הגפילטע, השמאלץ וגם הקניידלע. אפשר לשבת במקום או להזמין טלפונית.

מנת הדגל: חמין עם בשר בקר, קישקע, שעועית וביצה (60 ש"ח; בלי בשר עם מעיים: 54 ש"ח).

שווה לנסות: הלזלה: צוואר ממולא בתפוחי אדמה, בצל, קורקבנים ושומן אווז (39 ש"ח).

אסור לפספס: כבד קצוץ עם בצל מטוגן (28 ש"ח) ומרק עוף עם קניידלעך (35 ש"ח).

קיטון. צילום: רונית רומנו
קיטון. צילום: רונית רומנו

קיטון

ZUPPA

שני בתי המרק־כריך שהקימו השפים קובי בנדלק ועופר אלמליח כבר הפכו שם נרדף למקלט רגשי מהחורף. מידי יום מבשלים בזופה באיטיות במטבח חמישה סוגים משתנים של מרקים, שנמכרים בזריזות ללקוחות.

מנת הדגל: די הרבה מנות גרמו פה להתמכרות קשה של לקוחות, אבל כולם תמיד חוזרים בסוף למרק עוף עם אטריות.

שווה לנסות: מרק שעועית שחורה ורוזמרין, ובכלל המרקים הטבעוניים פה מוצלחים בלי קשר לרקע נטול בעלי החיים שלהם.

אל תפספסו: מנה שצריך להתאמץ שלא לצלול לתוכה ולהתמכר לחמימות הרכה. גולאש בקר, ירקות שורש, עגבניות ועשבי תיבול (29 ש"ח לקערית קטנה).

אבן גבירול 138/ אחד העם 19 תל אביב. 03-6020291

סמואל. טעמים מהמטבח הירושלמי

המסעדה הירושלמית החדשה נועדה להביא את הטעמים המסורתיים שהבירה התברכה בהם. מי שמפנטז על סיור במסעדות הפועלים הקטנות של שוק מחנה יהודה, ימצא פה ד"ש מהמטבח הירושלמי.

מנת הדגל: קובה סלק אדום. (8 ₪ ליחידה) אלא אם אתם שייכים למחנה הקובה חמוסטה.

שווה לנסות: מפרום (9 ₪ ל- 100 גרם) או קובה בשר מטוגן (7 ₪) או קוסקוס עם מרק כאקט של חזרה לתקופת הגן.

אל תפספסו: סופריטו עוף כמו שהדודות בירושלים היו מעניקות למי שזקוק לזריקת עידוד. (9 ש"ח ל־100 גר').

דיזנגוף 342 תל אביב, 9133449־03

סמואל. צילום: יולי גורודינסקי
סמואל. צילום: יולי גורודינסקי