טיים אאוט timeout

10 כריכי בשר מוגזמים ומומלצים

| מאת: שירי כץ

בעוד שכריכי הבשר הולכים ונעלמים מהדליז היהודיים בניו יורק (אם מסיבות בריאותיות ואם בגלל הרווח הנמוך שניתן להפיק מהם ביחס לשכר הדירה הגבוה במנהטן), גל מבורך של כריכי פסטרמי וקורנביף שוטף את תל אביב

  • https://static2.timeout.co.il/media/2016/12/sizes/bread-story-am_H_wo_680_382.jpg
כריך פסטרמה וקורנביף בברד סטורי. צילום: אנטולי מיכאלו

המהגרים היהודים שהגיעו אל אליס איילנד בתחילת המאה הקודמת רצו להביא איתם משהו מהבית כדי להפיג את הגעגועים למה שהותירו מאחור וכדי להוכיח בעולם החדש שגם הם שווים משהו. בשנות ה־20 של אותה מאה כבר היו פזורות באזור התיאטראות של ניו יורק המוני מסעדות שהגישו לטקעס וקנישס ובעיקר פסטרמי, והאחרונים כבשו את לב הניו יורקרים. מבקר התיאטרון ג'ורג' ז'אן נתן הכריז ב־1926 על גל כריכי פסטרמי. מבקרי האוכל האמריקאים מגדירים עד היום את הבשר שעובר כבישה של שבוע־שבועיים עם חנקת האשלגן, סוכר, שום, עלי דפנה וגרגרי ערער ואז שלב של אפייה עם או בלי עישון, "הברביקיו היהודי" או "קורנביף עם חוצפה".

אין מאכל יהודי־אמריקאי יותר מהפסטרמי או הקורנביף (הראשון אפוי בתום הכבישה, השני מבושל) שמוגש בערימה גבוהה של פרוסות דקיקות הנדחסות בין שתי פרוסות של לחם שיפון. אף שספק אם היה בשר בקר למי שחשקה נפשו בפסטרמי אי שם בשטייטל, כפי הנראה טכניקות ההכנה של בשר האווזים והברווזים הועתקו להכנת בשר בקר. הניו יורקים כל כך נקשרו אל הכריך הזה עד שהם קיבלו כמובן מאליו את הסצנה שבה סאלי (בסרט "כשהארי פגש את סאלי") פורצת בגניחות אורגזמטיות כשהיא יושבת בדליקטסן של כץ, הפועל במנהטן מאז 1888, ואוכלת כריך. זו הסיבה שלקוחה נוספת שבוהה בסאלי מבקשת מהמלצר לאכול את מה שזאת אוכלת.

למרות העדנה שלה זוכה האוכל היהודי בניו יורק עם פופ אפים אופנתיים של גפילטע פיש, כריך הפסטרמי הולך ונעלם בשנים האחרונות. זה קורה, בין השאר, כי האמריקאים קושרים בין בעיות הכולסטרול להררי הבשר שבכריך, ובגלל תעריפי השכירות המאמירים במנהטן שבגינם כבר אי אפשר להתפרנס ממכירת כריכים שכאלה, ונקודות המכירה מתמעטות. דווקא בתל אביב, למרות הכולסטרול ומחירי השכירות, הפסטרמי סנדוויץ' בנסיקה.

סנדוויץ קורנביף בדלישס. צילום: אנטולי מיכאלו

סנדוויץ קורנביף בדלישס. צילום: אנטולי מיכאלו

10 כריכי דלי שיעשו אתכם מאושרים

פליישמן דלי

סניף שני לסנדוויצ'ייה יפתח החודש בשרונה, ובינתיים תוכלו להתנחל בסניף בהרצל עם כריך בהשראה ניו יורקית מאוד, באדפטציות מקומיות: במקום לחם שיפון לחמניית פראנה עם קורנביף, איולי שום, צ'ימיצ'ורי, פלפל חריף, בצל סגול וחסה (32־42 ש"ח).

הרצל 12 תל אביב, 5323335־03

נתחים

בדוכן של נתחים בשרונה מרקט יכינו עבורכם כריך גיבורים עשוי ג'בטה עם פרוסות של קורנביף שעוברות ברגע ההזמנה צליה על הפלאנצ'ה ואיתן נצלה גם בצל. לכריך יוסיפו לכם ירקות חמוצים ורטבים ממבחר גדול של חרדלים בטעמים שונים (43 ש"ח לכריך עם 100 גר' בשר).

שרונה מרקט, קלמן מגן 3 תל אביב, 6242424־03

טל בייגלס

מהראשונים שהביאו את הסגנון האמריקאי לארץ. בכל זאת, אין ניו יורקי יותר מכעך בייגל, ובטל בייגלס ימלאו לכם את הכריך בקורנביף עם ביצת עין, ירקות ומיונז. תזדקקו ללסתות גמישות בשביל לנגוס (41 ש"ח).


ברד סטורי

פה מתגאים במיוחד בלחם השיפון שהם מתמחים בהכנתו. השיפון משתדך בסגנון הקלאסי לקורנביף ופסטרמה מעושנים, עגבנייה, חסה, איולי חזרת, חרדל דיז'ון וכרוב כבוש בחומץ סיידר. מוגש עם תוספת לבחירה: סלט קינואה אדומה, סלט ירוק, שעועית מוקפצת, תפוח אדמה אפוי או פריקה ירוקה עם יוגורט (50 ש"ח).

B12

כאן תמצאו וריאציה אישית של כריך הבשרים. השף עדי אבו הגה את כריך השפונדרה או חזה הבקר בעישון קר של 14 שעות, פרוס דק בג'פרינה (צירוף שבא לתאר את לחמניית הגב'טה+פראנה הנאפית במקום) עם מיונז, צ'ימיצ'ורי, חסה ובצל (48 ש"ח).

דלישס דלי

בדוכן של דלישס דלי בר בנמל תל אביב מציעים קונספט של 200 גר' בשר בקר כבוש מעושן ומבושל, וירקות שוק טריים בלחם שאור מחמצת שנאפה במקום ורוטב איולי שום דבש (49 ש"ח).

זופה

אנשי המרק והכריכים מפתיעים בכריך שאינו מלחם שיפון אלא דווקא מפרוסות של לחם לבן. בשר קורנביף עגל עם איולי, חרדל אגוזים, זוקיני צלוי, בצל מטוגן וחריף (46 ש"ח).

מייקס פלייס

מייקס פלייס מחוברים בעבותות לאוכל האמריקאי ולכן הגיוני למצוא בסניף ברחוב הארבעה מנה של קורנביף בג'בטה קלויה עם מיונז, חרדל, בצל מוחמץ וחסה מוגשים עם צ'יפס אמריקאי (72 ש"ח).

קלארו

בעסקית הצהריים הנינוחה של קלארו מוגשת מנה של קורנביף בייצור בייתי, חרדל סלק, רוקט, בצל מוחמץ ופוקצ'ינה (74 ש"ח בעסקית, כולל ראשונה ומשקה קל).

בייקרי

בסניפי הבייקרי השונים מציעים לבחור בין לחמניית כוסמין לבייגל להכנת כריך של רוסטביף עם חרדל, מיונז, רוקט, ומלפפון חמוץ (34 ש"ח).

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 55b3dc2e1049a431900a9b