דוכן של אוכל רחוב דרום אפריקאי נפתח בשוק הכרמל

הכירו את באני צ'ו: דוכן של אוכל רחוב דרום אפריקאי המציע את אחת המנות המקוריות בתל אביב

Bunny Chow. צילום: אנטולי מיכאלו
Bunny Chow. צילום: אנטולי מיכאלו
31 במרץ 2015

הפיל האדום בלב שוק הכרמל ללא ספק יעצור את מרוץ הקניות הנחוש שלכם: זברה על הקיר ומנורות עשויות צנצנות גדולות הם הסימן שהגעתם למסעדונת של באני צ'ו, אוכל רחוב דרום אפריקאי. הדוכן של באני צ'ו בלונדון הפך לאטרקציה לוהטת, למרות הקושי לאחוז את המנה שבנויה מלחם המשמש כקערית לתבשיל קארי שבתוכו. בלונדון מציעים שלוש מתודות להתמודד עם המנה: בצלילה – פשוט לדחוף את הראש פנימה ולשקשק את הפנים ברוטב; בזן בודהיזם – לאפשר לחלקי המנה לרחף אליכם לתוך הפה; או בסגנון הפנסיונרים – לשתות את המנה בקשית. כך או כך, נקי – לא תצאו מזה, גם אם תנסו להיעזר בכף שמגיעה עם המנה.

אלון סרקין ואמלי סלגדו גרו בלונדון כעשור. סרקין עבד במטבחי מסעדות וסלגדו הייתה ציידת ראשים בתחום האופנה. האדפטציה המקומית של באני צ'ו שהם מציעים בתל אביב היא לחמניית חלה רכה במקום הלחם הדרום אפריקאי (הדומה לבצק של פיצה), שתאפשר אכילה פחות אתגרית מבחינת הטפטופים והלכלוך, ותהיה דומה יותר לאכילת כריך. בתוך הלחמנייה תמצאו תבשיל ירקות, תבשיל בשר או עוף (30־35 ש"ח למנה). בהמשך יציעו פה גם אופציה של התבשיל כמנה עצמאית ללא לחם, ואולי גם ארוחות בוקר מיוחדות. כפי הנראה בשלב זה מדובר במנה הכי מקורית בעיר.

ל-BUNNY CHOW