אחרי 27 שנים: מסעדת איל פסטיו באבן גבירול נסגרת

המסעדה האיטלקית הוותיקה איל פסטיו תיסגר בעוד כחודש, אחרי 27 שנות פעילות

20 באפריל 2015

אחרי 27 של פעילות, תיסגר בעוד כחודש המסעדה האיטלקית הנחשבת, איל פאסטיו. בתאריך 15 במאי ייסגרו דלתות המסעדה המשפחתית, והחלל יושכר לבעלי קפה נמרוד. הסיבה לסגירה: התנהלות קשה ומתישה מול הרשויות.

בעלי המסעדה, בני הזוג אשכנזי, הקימו כבר בשנת 1988 באבן גבירול מפעל קטנטן ליצור פסטות טריות בסגנון בייתי (בנקודה שבה פועל היום קפה נונה). שנתיים לאחר מכן הצטרפה למפעל מסעדונת שהכירה לתל אביבים את מכמני המטבח האיטלקי האותטי שהיו פרי עמלה של גברת אשכנזי, עולה ותיקה ממילאנו, בהדרכת השף האיטלקי אנצו דלאה.

בשנת 1995 העתיקו השותפים את כתובת המסעדה, המפעל והחנות (אשר שימשה למכירת מנות איטלקיות מוכנות ופסטה טרייה) אל מעבר לכביש, לכתובת הנוכחית של המסעדה – אבן גבירול 27.

לצד בני הזוג אשכנזי עובדת במקום גם בתם ורד בקלו, נכדם של בני הזוג המכהן כמלצר במקום, קרוב משפחה נוסף ועוד מספר עובדים קבועים מזה שנים רבות.

החנות לממכר פסטה תמשיך לפעול במקום.

ורד בקלו אישרה את הדברים ומסרה בתגובה:
"אני מרגישה לא נעים בפני הלקוחות הקבועים שלנו שחלקם סועד פה כמעט מידי יום ומרגישה צורך להתנצל. אין לנו תלונות על הפרנסה, פשוט מדובר בעבודה מאוד קשה מהבוקר ועד הלילה, והצורך להתמודד עם תלאות של בירוקרטיה נוקשה והתמודדות מול הרשויות השונות שברו אותנו לגמרי. אנחנו נמשיך לייצר ולמכור פסטה ואוכל מוכן הביתה בחנות, ולשמור על קשר עם הלקוחות. זה עצוב, כי נסגר מפעל החיים של הורי, אבל אנחנו פשוט נשברנו והותשנו".