פסגת הכרמל: 6 מקומות חדשים בשוק הכרמל
חמארת בשר, דוכן תאילנדי, בית אוכל איטלקי, כריך זלבייה, פוקי, קוקטיילים וטפאסים. כל המקומות החדשים והמסעירים לאכילה ולבילוי קיצי בשוק הכרמל
1. THAI FOOD TAKEAWAYS | תאילנדי
נינג גדלה בתאילנד ובישלה במספר מסעדות באנגליה לפני שהגיעה לארץ ועבדה במטבח של הסינית האדומה. בימים האחרונים היא יצאה לדרך עצמאית כשהקימה דוכן למכירת מנות של אוכל תאילנדי. היא נעזרת בסיר אורז חשמלי, וכיריים חשמליים להכנת מבחר של שש מנות ברגע ההזמנה; אורז מוקפץ עם עוף וירקות (30 ש"ח), אורז מוקפץ עם ירקות וביצה (25 ש"ח – מנה שהתגלתה כחביבת הקהל) ואטריות אורז עם עוף וירקות (30 ש"ח) או עם ירקות בלבד (25 ש"ח). ויש גם פאד קפאו עוף עם אורז (30 ש"ח) וכמובן שגם סלט פאפאיה (30 ש"ח).
2. בוקה בוקה // איטלקי
אנזו פורנרי משתייך למשפחה רומאית ותיקה הנחשבת למשפחת אופים מפוארת. אימו הקימה את המסעדה האיטלקית אוסטריה דה לה פיורילה המופלאה שרחוב בן יהודה. פורנרה פתח לאחרונה דוכן משפחתי קטן עם סירי אמייל צבעוניים. הוא אופה פה פוקצ'ות וממלא אותן בתבשילים: תבשיל קצ'וטרה (תבשיל ציידים של בשר, פטריות, רוזמרין ויין לבן), תבשיל בשר בסגנון בולונז, תבשיל קישואים מטוגנים עם חומץ, יין ושום ועוד (25 ש"ח). במקביל מטגן פורנרי ארנצ'יני ענקיים מאורכים, שהאורז שבהם ממולא רוטב עגבניות או פסטו (20 ש"ח למנה) וקינוחי מוס שוקולד ביתיים (15 ש״ח). העובדה שסועדים מקבלים שוטים של לימונצ'לו בייתי כחלק מהשירות הופכת את בוקה להברקה ששווה להתאמץ ולהגיע אליה.
3.בר הקיץ של אריאל | קוקטיילים וטפאסים
בקיץ הקודם השתלטו אריאל חביב, הבעלים של דוכן הבשרים שבלב השוק, על המבנה שהיה בית קפה MAE שברחוב שפר. חביב, שהיה בעבר הבעלים של הביסטרו הנפלא בלזק באשדוד, הפעיל את המקום באופן מוגבל. הקיץ הוא כבר הקים פה בר קוקטיילים של ממש, כולל מוחיטו קפוא, אפרול שפריץ וקמפרי תפוזים (29 ש"ח לדרינק) בצד בירה מלכה מהחבית ולאגר גרמנית לא מסוננת. בימי חמישי מתייצב בדוכן השף המוכשר נתי שפריר שבישל בבלזק, רוכש חומרי גלם טריים בשוק ומכין שמונה סוגי טאפסים עד לשעות הלילה המאוחרות (סביצ'ה, ארטישוק צלוי ועוד: 35 ש"ח למנה).
4. גגה | בשר
השף גילי פפרמן, המזוהה עם המותג ג'יליז, חוזר עם מסעדת בשרים חדשה שתפתח במהלך יולי. גילי'ז התחילה את דרכה כמסעדת בשרים בירושלים (1989־2002) והפכה למקום בילוי מיתולוגי, המתהדר במנות בשר מדוברות – פפרמן נודע כעילוי ביישון בשר ובהכנת סינטה חמאתית. בהמשך העתיק פפרמן את המסעדה לנמל תל אביב (2003) והפעיל אותה שם משך 12 שנים. לפרק זמן מסוים פפרמן ניסה ב־2015 להפעיל את המסעדה ברחוב החשמונאים אבל נאלץ לסגור עקב פציעה. עכשיו, כשהוא כבר בגיל לגיטימי לפרישה לגמלאות הוא חוזר לשוק הכרמל וייכהן כשף במטבח של גגה, מסעדה חדשה שאמורה להיפתח במהלך יולי.
במסעדה יותקנו המבורגרים מבשר שייטחן במקום (36 ש"ח להמבורגר של 200 גרם) ויוגשו אנטריקוט עם תוספת (80 ש"ח), סינטה עם תוספת (80 ש"ח) וסטייק פרגית (49 ש"ח). לפתיחה או כתוספת תוכלו להזמין כאן צזיקי ולחם (18 ש"ח), צ'יפס (14 ש"ח), וכרובית מטוגנת (20 ש"ח). לא מדובר בביסטרו מפואר, אלא במסעדה בסיסית בגודל צנוע בגוונים אפורים, המשתלבת באופן הרמוני בחאמרות בשוק. במרכז המסעדה ממוקם בר היקפי שעליו ניתן להתיישב ולהזמין בירות טובורג או קרלסברג מהחבית (15/20 ש"ח) לצד ההמבורגר. אגב, השם גגה אינו אזכור לשיטת המחול של אוהד נהרין, אלא ע"ש סבא ז'ק (גגה) של משה שמנהל את המקום.
5. הופנו פונו | פוקי
מסתבר שהופנו פונו היא שיטת טיהור לשיפור העצמי או משהו רוחניקי שכזה. כך לפחות טוענים במסעדה החדשה בסגנון הוואי שנפתחה בפאתי השוק. מעבר לשרשראות הפרחים ולתערוכת הציורים הקוסמיים שתלויה על הקיר למכירה, מציעים פה כרגע בעיקר אווירה פרועה ופוקי – קערית עם מצע של אורז, קינואה או אטריות שעועית, עם סלמון, טונה, לברק או טופו, ותוספת של ירקות ופירות חתוכים מהוויטרינה (כן, גם פירות, כמו קוביות אבטיח). על הכל יוצקים רטבים כמו צ'ילי או סאטה בוטנים (33 ש"ח) ויש גם קוקטיילים על בסיס רום (35 ש"ח). בהמשך צפויות גם פיצות.
6. זלבייה | כריכים
שני היפסטרים מזוקנים וחייכנים מוכרים ברחוב יום טוב סופגניות בצק מטוגנות ממולאות בשייטל עם איולי בייתי, סלט, גבינת ברי עזים ואריסה (25 ש"ח), או עם לביבת חומוס, טחינה, אריסה, פטריית פורטבלו וסלט (22 ש"ח) ותה קר (8 ש"ח) – ללא ספק מדובר בקונספט קולינרי מהפכני שיכול להפוך לפוד טראק הכי פופולרית בוויליאמסבורג. אנחנו פגשנו אותם ביום חמישי, אבל אחר כך טענו באוזנינו שהם מגיעים לכאן רק בשישי, ורק עד סוף חודש אוגוסט.
זלבייה, יום טוב פינת חבשוש תל אביב, חמישי 10:30־15:30, שישי 10:30־17:30
ותיקי השוק מחדשים
אפרטיבו בבסטה
בבסטה יודעים שבקיץ אתם רוצים לחגוג כמעט כל יום אבל בקטנה, ולפיכך הם הוסיפו חלון הזדמנויות המכונה אפרטיבו של משקה וחטיף.
הבסטה, ראשון־חמישי 17:00־19:00
מעושנים ב־M25
השף יהונתן בורוביץ' מוצא שזאת התקופה הטובה ביותר למנות מעושנות. הוא מכין בחמארת הבשרים ספיישלים בהרכבים משתנים של מגשים עם לב, צלעות בקר, שקדים, זנב מעושן, שוקי טלה וכו'; כולם מעושנים במעשנת (78־112 ש"ח למגש עם בשרים ורטבי חרדל וצ'ימיצ'ורי).
טאבון ביום טוב
ביום טוב קפה התקינו לאחרונה טאבון לבנים והם אופים בו פיצות בסגנון איטלקי דק בצק. אתם יכולים לבחור מרגריטה או פיצה הוואי עם אננס ושינקן (50־56 ש"ח לפיצה אישית אבל נדיבה).
הפי אוור בביר בזאר
הביר בזאר יוצאים בהפי אוור משכנע במיוחד: כל מי שרוכש שליש כוס בירה מהחבית מקבל בקבוק של בירה מהמבשלה של הביר בזאר הביתה (23 ש"ח).
קבב מצטיין בקבב של שמואל
חיפשנו תירוץ למה אתם חייבים להיכנס לקבב של שמואל לאכול ואשכרה התשובה היחידה שמצאנו היא שאותו דבר זה הכי טוב. פיתה עם קבב או מעורב או שניהם יחד בפיתה אחת (30 ש"ח למנה).
הבן של הסורי מתרשת
אותו דבר לגבי הבן של הסורי, שאמנם ממשיך להתרשת כל הזמן, אבל בשבילנו הסניף בשוק הכרמל הוא האמת הנצחית למחלוטה בראש צלול.